Enlaces accesibilidad

Ous a la paella, recepta d'aprofitament d'Ada Parellada

  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens parla d'aprofitament alimentari al 'Cafè d'idees'
  • Parellada proposa aprofitar ingredients com carabassó, xampinyons i formatge, i mesclar-los amb un bàsic com els ous
Històries de bar - Les delícies del cubell de la brossa, amb Ada Parellada
RTVE Catalunya

La xef Ada Parellada ens alerta sobre les alarmants dades de malbaratament alimentari a casa nostra. Per això, la propietària i cuinera del restaurant Semproniana de Barcelona ens parla d'iniciatives com el Gastrorecup, àpats que s'ofereixen amb aliments rescatats de ser malbaratats. En una conversa amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, ens explica per què llancem aliments a la cuina i ens acosta consells i propostes per aprofitar ingredients i elaboracions i no haver de tirar res a la brossa.

A més, en la seva secció Històries de bar també ens acostuma a regalar una recepta lligada amb el tema del dia. En aquesta ocasió ens proposa uns ous a la paella que podem fer amb diverses coses que tinguem a la nevera. En aquest cas, ens proposa tirar de carabassó, xampinyons i formatge.

Ous a la paellaOus a la paella
Ingredients Preparació
  • Un carbassó
  • Uns quants xampinyons
  • 4 ous
  • 200 g de formatge ratllat
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Herbes aromàtiques
  1. Tallem el carbassó i els xampinyons a bocins petits.
  2. Els posem a la paella amb un raig d’oli i fem que cogui tot plegat a foc mitjà fins que s’estovin. Compta uns cinc minuts. Salem.
  3. Ara arraconem les verdures al voltant de la paella i al centre hi posem els ous.
  4. Afegim les herbes aromàtiques, escampem el formatge al voltant dels rovells, tapem i continuem coent fins que la clara sigui ben cuita.