Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president de la Generalitat de Cataluña, Quim Torra, considera nula su causa por los lazos pero pagará "el precio que haga falta". Lo ha dicho tras declarar ante el TSJC en calidad de investigado al no retirar los lazos y pancartas en la campaña de las generales y tal y como le había ordenado la Junta Electoral Central. 

El President de la Generalitat, Quim Torra, està citat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un pressumpte delicte de desobediència, per no haver retirat els llaços grocs i altra simbologia independentista dels edificis de l'administració autonòmica en els terminis que li va marcar la Junta Electoral Central abans de la campanya electoral de les generals del 28 d'abril.

El Tribunal Suprem permet als líders independentistes en presó preventiva que han obtingut escó al Congrés o al Senat assistir el 21 de maig a la sessió de constitució de les Corts Espanyoles. El tribunal rebutja però paralitzar el judici i aixecar-los la situació de presó preventiva.

Esquerra Republicana reuneix al seu grup parlamentari per acabar de decidir sobre la designació demà al Parlament de Miquel Iceta com a senador. 

Quim Torra comparece como acusado ante el TSJC por negarse a retirar los lazos amarillos de los edificios públicos de la Generalitat el día de las elecciones generales. Debe responder de un delito de desobediencia.

Els sindicats de l'ensenyament esperen un gest in extremis del Departament d'Educació per evitar la vaga general convocada pel 16 de maig. El govern diu que amb els pressupostos prorrogats no pot atendre la principal de les seves peticions, recuperar l'horari lectiu d'abans de les retallades. Una quinzena de sindicalistes han passat la nit al Departament d'Educació. 

En clau político-judicial Junts per Catalunya llença una ofensiva judicial per intentar que Carles Puigdemont pugui concòrrer a les eleccions europees. Presenta recursos a tres bandes: a la Junta Electoral Central, al Suprem i a un jutjat contenciós.

Al Parlament hi ha polèmica arran la Creu de Sant Jordi concedida a l'ex presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i un polèmic retuit fet per ella i després retirat de la xarxa on vinculava exportacions porcines amb la sortida de Catalunya de polítics del PP i Ciutadans. 

El sindicats surten al carrer un altre 1 de Maig per demanar més drets, més igualtat i més cohesió. Les manifestacions tenen lloc tres dies després de les eleccions generals. Els sindicats demanen derogar la reforma laboral i iniciar la recuperació de drets dels treballadors. 

Encara en ple anàlisi dels resultats, el president de la Generalitat, Quim Torra, felicita al socialista Pedro Sánchez i li reclama coratge per reprendre el diàleg on es va quedar.

Quim Torra visita avui els líders independentistes empresonats a Soto del Real i Alcalà Meco. En el judici del procés, per primer cop s'ha escoltat el testimoni de persones que van votar o intentar votar l'1 d'octubre de 2017 i el relat de les quals ha girat al voltant de la violència policial aquell dia.

El Parlament ha decidit impulsar una comissió per investigar els casos d'abús sexuals a menors a escoles catalanes... la fiscalia i les victimes del cas Maristes demanen l'ingrés inmediat a la presó de l'ex professor Joaquim Benítez, condemnat a 21 anys i 9 mesos de presó.

En plana esportiva el Barça afronta l'anada de semifinals de la Lliga de Campions contra el Liverpool, i en basket s'enfronta a l'Efes turc. De guanyar passaria a la final four de l'Eurolliga.
 

"El fill de l'italià" de Rafel Nadal i "Lo mejor de ir es volver" d'Albert Espinosa són els títols més venuts en ficció catalana i castellana respectivament aquest Sant Jordi. En no ficció les vendes les han encapçalat "Contes des de la pressó" d'Oriol Junqueras, en català" i "Y ahí lo dejo" de Gonzalo Boye en castellà. Els llibreters confien en haver igualat la facturació de l'any passat tot i que per saber-ho hauran de sumar les vendes del 23 d'abril i les vendes avançades durant la Setmana Santa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, aprofita el missatge institucional de Sant Jordi per demanar una mediació internacional en el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat. El ministre d'afers exteriors, Josep Borrell, diu que Torra va a "pinyó fixe" tot i que ningú a l'exterior li fa cas. 

Repassem els ultims missatges de la campanya electoral de les legislatives del 28A. Repassem també el què ha donat de sí l'ultima sessió del judici del procés on els ex consellers Jordi Baiget, Meritxell Ruiz i Jordi Jané han explicat perquè van deixar el govern mesos abans de l'octubre de 2017. En plana esportiva el Barça guanya a l'Alabè per 0 a 2 en partit de Lliga i pot proclamar-se campió d'aquesta competició si l'Atlètic de Madrid perd avui contra el València.

Es dimarts, és 23 de abril i als carrers comença a desplegar-se un nou Sant Jordi de roses i llibres, mentre el president de la Generalitat Quim Torra, demana, en el seu discurs institucional, la implicació d'Europa i de la comunitat internacional per ressoldre el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat. Torra diu que els judicis polítics no son tolerables.

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha tancat la investigació del cas dels preparatius de l'1 d'octubre amb una trentena de processats per malversació, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació.

Entre els processats hi ha alts càrrecs de l'executiu, empresaris o responsables dels mitjans de comunicació públics catalans. No hi és el jutge Santiago Vidal, que recordem, va ser el primer investigat en el cas.

En una declaració institucional, Quim Torra, ha carregat contra els jutges.
 

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona tanca la investigació del cas dels preparatius de l'1 d'octubre amb una trentena de processats per malversació, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. Entre alts càrrecs de l'executiu, empresaris i responsables dels mitjans de comunicació públics catalans. Entre els processats no hi és el jutge Santiago Vidal, qui fou el primer investigat en el cas. En una declaració institucional el president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat contra els jutges.

Al Parlament avui hi ha sessió de control al govern. Després de què l'oposició demanés a Quim Torra convocar eleccions, l'executiu lvol evitar-se la imatge de perdre una altra votació i ha retirat del debat la validació del decret d'habitatge per manca de suports. Expliquem també que un de cada tres catalans en situació de dependència no rep cap tipus de prestació o servei tot i tenir-ho reconegut per llei. En plana esportiva el Barça disputa aquesta nit l'anada de quarts de final de la Lliga de Campions davant del Manchester United.
 

La jueza ha cerrado la instrucción del caso del 1-O pero procesa a una treintena de investigados.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha hablado sobre estos procesamientos y ha asegurado que detrás hay un "relato inventado" y que no hubo ni malversación ni violencia.

El president del govern Quim Torra reuneix al seu govern,  l'endemà de confirmar-se que l'ex conseller d'Esquerra, Toni Comín, s'incopora en la segona posició de la candidatura de JUNTS PER CATALUNYA a les europees que encapçalarà l'ex president Carles Puigdemont. Entrevistat a Ràdio 4 de Ràdio Nacional, Torra ha insistit en què mantenen la porta oberta a una candidatura unitària. Esquerra Republicana insiteix al seu torn en que separats són més forts. ERC no li demana l'escó a Toni Comín però apel.len a la seva coherència. 

Al Suprem es repren el judici del procés, aquesta setmana amb la declaració d'una quarentena d'agents de quatre cossos policials diferents. Ens ocupem també de la jornada de vaga viscuda ahir al metro de Barcelona que va acabar amb una manifestació dels treballadors en protesta per la gestió de la crisi de l'amiant. En plana de salut, investigadors de l'Hospital Vall d'Hebron i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida han demostrat l'eficàcia d'un nou fàrmac en el tractament d'un subtipus de càncer d'endometri.