Enlaces accesibilidad
Divendres 30 de setembre a les 19:30h a La 2

La sèrie "Inspira" sobre paisatgisme urbà ens ofereix el treball del fotògraf d'arquitectura Adrià Goula

  • ·També coneixerem el treball dels arquitectes associats a JDVDP, un equip amb projectes de paisatge importants al nostre país, com ara la remodelació del Passeig Marítim de Gavà
  • ·Ens detindrem al 'Cosmocaixa', un projecte que per la seva idiosincràsia va necessitar un canvi de paradigma per part dels arquitectes i germans Esteve i Robert Terradas
  • ·Sabrem més de l'EQUIP Xavier Claramunt, un equip multidisciplinari d'arquitectura que ha treballat en joieria, disseny industrial i arquitectura

Per
Inspira
Inspira

Aquest divendres TVE Catalunya emet a les 19:30 hores a La 2 un nou capítol de la sèrie "Inspira", que descobreix diferents tendències i models paisatgístics.

Adrià Goula

Després d'haver treballat en importants estudis d'arquitectura, el 2004 va començar la seva carrera professional com a fotògraf d'arquitectura. Avui dia, ha realitzat més de 700 encàrrecs per a arquitectes de renom i diverses institucions públiques i privades a nivell nacional i internacional.

Més enllà del treball per encàrrec ha desenvolupat projectes personals també relacionats amb l'arquitectura i que giren al voltant de la forma, les traces i la memòria. Una aproximació a la fotografia com a mitjà, amb la intenció d'anar més enllà de la finestra fotogràfica per a crear imatges abstractes autosuficients. Arquitectura però sense oblidar el paisatge o naturaleses mortes són els elements que utilitza per a generar imatges on la bidimensionalitat, la composició, complexitat, imperfecció i abstracció en són els temes principals.

JDVDP

Imma Jansana, Conchita de la Villa i Robert de Paauw son els arquitectes associats que integren la direcció de l'equip. Es dediquen al paisatgisme, al disseny urbà, l' urbanisme, l'edificació, l' interiorisme i la rehabilitació. Rere les seves esquenes, carreguen alguns dels projectes de paisatge més importants del nostre país. Coneixerem a fons la remodelació del Passeig Marítim de Gavà,  obra que va suposar un abans i un després en la configuració dels passejos marítims del nostre país, i algun detall desconegut del Turó de la Rovira de Barcelona.

Cosmocaixa

Hi ha projectes que per la seva idiosincràsia necessiten un canvi de paradigma. Tendim a pensar que no es pot edificar cap a sota, que sota terra només hi pot haver pàrquings i magatzems. Però hi ha projectes que ens demostren que projectar per sota terra, no és sinònim de foscor i claustrofòbia. En trobem un bon exemple a la ciutat de Barcelona: el Cosmocaixa. Després que el projecte passés per diverses fases, els arquitectes i germans, Esteve i Robert Terradas, es van adonar que era possible crear un espai obert i lluminós de 40,000 metres quadrats construint cap a sota.

EQUIP Xavier Claramunt

En Xavier Claramunt líder un equip multidisciplinari d'arquitectura que ha treballat en joieria, disseny industrial i arquitectura. La seva polivalència l'ha portat a construir torres comercials a xina, dissenyar coberts per a en Ferran Adrià i fins i tot, a desenvolupar hotels a l'espai. D'aquest afany de re inventar-se van crear Smart Living amb l'objectiu d'oferir habitatges assequibles, de qualitat, i adaptables a diferents clients i ubicacions amb un preu inferior a l'existent al mercat, mitjançant habitatges prefabricats que es construeixen amb gran rapidesa. I ho aconsegueixen instal·lant uns mòduls de formigó i escollint i col·locant els acabats a taller.

---------------------------------------

"Inspira" permet gaudir del paisatgisme urbà a través de la mirada i l'obra de diverses persones rellevants que d'una manera o d'una altra mantenen un vincle amb el paisatge. Arquitectes, dissenyadors, biòlegs i artistes tenen perfils professionals diferents, però treballen conjuntament amb un mateix objectiu: transformar el nostre entorn natural i ajudar-nos a ser conscients del respecte que cal tenir pel nostre medi ambient. A "Inspira" descobrirem diferents tendències i models paisatgístics que poden ajudar-nos a viure millor influint en el nostre estat d'ànim i la nostra manera de ser.