Enlaces accesibilidad
Dijous 28 de juny a les 00:35h a La 1

Les noves taxes universitàries, aquest dijous a "El debat de La 1"

  • El programa acomiada la temporada amb Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, que explicarà el nou sistema de preus i beques

Por
premsa---cristina-puig31052012

"El debat de La 1" és un programa de debat dirigit per Francesc Cruanyes i moderat per Cristina Puig.

El secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, serà el convidat aquest dijous del programa "El Debat de La 1", l'espai d'entrevistes i debat de TVE Catalunya.

Antoni Castellà avançarà el cost de les taxes pel proper curs hores abans que el Govern les faci públiques, així com quin sistema de pagament s'aplicarà finalment, del qual se sap ja que es basa en els nivells de renda de les famílies.

Amb el secretari d'Universitats el programa, que presenta Cristina Puig, abordarà també el sistema de beques, la viabilitat del model, la qualitat de la docència, les sortides professionals o el futur de la universitat catalana en un context general de retallades.

A la segona part, el programa analitzarà les conseqüències de l'ajuda europea a la banca espanyola, que, entre altres coses, podria comportar una pujada de l'IVA, que el govern espanyol està estudiant ara. Aquesta seria una de les condicions imposades per Brussel•les. Precisament aquesta setmana la Unió Europea celebrarà una cimera de caps d’estat i de govern que podria assentar les bases d'una major integració dels socis comunitaris en una nova Unió Europea més unificada.

Els analistes encarregats aquesta setmana de tractar aquests temes seran Gemma Calvet, advocada; Olga Grau, cap d'economia d'El Periódico; Josep Carles Rius, periodista; Jordi Barbeta, redactor en cap de La Vanguardia; Joan Carles Girauta, escriptor i periodista; i Marta Lasalas, periodista.

RTVE

anterior siguiente