Enlaces accesibilidad

Dijous 19 d'abril a les 20.30 a La 2

"Tinc una idea" ens apropa al món de la invenció amb Pep Torres i el Museu dels Invents de Barcelona

  • També coneixerem la cooperativa Moltacte i la idea que ha tingut l'escola Les Eres de Rasquera

|

Por
L'inventor Pep Torres creador del Museu dels Invents de Barcelona tve

"Tinc una idea" és un programa dirigit per Miquel Peraltat, que recull el testimoni de persones emprenedores.

Aquesta setmana l'emprenedor Pep Torres ens explica com va tenir la idea de crear el Museu dels Invents de Barcelona (MIBA) i quines activitats organitza.

Aquesta setmana el programa ens presenta l'inventor Pep Torres. Ara fa un any va crear el Museu dels Invents de Barcelona (MIBA), el primer espai permanent de tot el món centrat a la invenció. Aquest creatiu sap que "equivocar-se és fonamental", però amb el MIBA pretén "que la gent surti amb ganes de fer coses, de fer realitat el seu somni. Que s'arrisqui, que ho intenti". Des de fa mig any cada divendres al matí el Pep assessora i tutela emprenedors que arriben al museu amb diferents idees, propostes i projectes. Són els Flydays, on "en 45 minuts dóna temps per tot. A veure el seu concepte, quins són els seus punts forts i els seus punts dèbils". Amb ell comprovarem com una bona idea pot ser la solució a un gran problema.

El projecte d’aquesta setmana té a veure amb l'emprenedoria social. Es tracta de Moltacte, una cooperativa de botigues outlet a Manresa, que ha apostat per la inclusió laboral. Més de la meitat dels seus treballadors són persones amb trastorn mental sever. En aquest reportatge parlen els fundadors de la cooperativa, els treballadors, els clients i altres persones dedicades al món sociolaboral. Els treballadors diuen que aquesta feina els ha canviat la vida.

Una cooperativa a l'aula, amb estatuts, presidenta, junta directiva i fins i tot tresorer. Aquesta és la idea que va tenir l’escola Les Eres de Rasquera, on els seus alumnes aprenen a treballar en equip tot comercialitzant alguns productes de la zona com l’oli.

El TUI d'aquesta setmana és: "El món és ple d'oportunitats, només que alguns les veuen i d'altres no" de Pedro Nueno, Professor de l'IESE.

RTVE

anterior siguiente