Enlaces accesibilidad
Dijous 6 d'octubre a les 00:15h a La 1

Felip Puig: "Tots els funcionaris tindran paga de Nadal però caldrà seguir fent sacrificis"

  • El conseller d'Interior diu que la irrupció dels mossos a la Ciutat de Justícia respon a un "excés de zel"

Por
El conseller d'Interior Felip Puig
El conseller d'Interior Felip Puig

"59 Segons" és un programa dirigit per Francesc Cruanyes i presentat per la periodista Cristina Puig. Un cop emès es pot tornar a veure al web.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, va parlar ahir al programa "59 segons" de la nova mesura d'austeritat del govern d'estalviar-se la paga extra de Nadal i de l'actuació dels mossos a la Ciutat de la Justícia.

Felip Puig, conseller d’Interior de la Generalitat ha afirmat al programa "59 segons" que "els funcionaris tindran paga de Nadal” perquè cal diferenciar entre "el voluntarisme dels polítics i el professionalisme dels treballadors". Tot i així Puig ha admès que caldrà "ajustar la nòmina de la Generalitat (que té 220.000 empleats públics) i potser revisar convenis i contractes". I és que segons el conseller, "o filem prim amb la despesa o continuarem fent un forat que ens portarà a la insolvència". En aquest sentit Puig s'ha mostrat partidari d'un esforç de racionalització d'alguns nivells de l'Administració.

El conseller també ha parlat de la polèmica sobre l'actuació dels mossos d'esquadra a la Ciutat de la Justícia, on han entrat per detenir sis imputats per les agressions a diputats el juny passat. Segons Puig "hi ha hagut una mala comunicació entre l'Audiència Nacional i la policia i el jutge de guàrdia". "No hi ha hagut una mala actuació sinó més aviat un excés de zel dels mossos", ha dit.

Coscubiela: "Ens cal un sistema fiscal en que els poderosos paguin més"

També ha passat pel plató de "59 segons" el candidat d'ICV al Congrés dels Diputats. Joan Coscubiela ha defensat un pacte fiscal per Catalunya "amb dues potes: un nou model de finançament i una reforma fiscal en profunditat". Segons l'ex sindicalista, "Catalunya ha de tenir una major part del pastís fiscal espanyol; però si el PP, el PSOE i CiU es posen d'acord per què el pastís sigui cada cop més petit, en tindrem una part més gran però menys recursos per atendre les necessitats de la gent".

Coscubiela, que vol recuperar els abstencionistes d'esquerres, diu que a la seva campanya farà "un debat d'idees perquè l'esquerra no assumeixi mai més la ideologia de la dreta". I ha afegit: "Ara cal més i millor política que mai i no deixar que els mercats decideixin per nosaltres".

RTVE

anterior siguiente