Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

El expresidente del Barça, Sandro Rosell, ha publicado este jueves su libro 'Un fuerte abrazo' en el que denuncia el caso por el que pasó 645 días en prisión preventiva y relata su día a día en la cárcel. Durante la presentación, Rosell ha asegurado que no se volverá a presentar como presidente del Barça y que no participará en ninguna candidatura a las elecciones. 

L'atur a Catalunya ha baixat en 4.800 persones en el primer trimestre de l'any segons les dades de l'Enquesta de Població Activa. Això suposa un descens del 1% en relació a l'ultim trimestre de 2018. Segons les dades de l'EPA en acabar el mes de març a Catalunya havia 446.600 aturats el que situava la taxa d'atur en 11'6%.

Els sindicats es preparen ja per les mobilitzacions del 1 de Maig, eguany sota el lema "Primer les Persones". Unes manifestacions que aquest any tindran lloc ja amb els resultats de les eleccions generals a la mà. També els pensionistes demanen a l'executiu que surti del 28 d'abril que defensi el sistema públic de pensions.

El cas 'Sandro Rosell' obre el debat sobre la presó preventiva a Espanya. El Consell de l'Advocacia de Catalunya ha demanat reflexionar sobre aquesta figura després de què l'ex president del Barça passés 22 mesos a la presó investigat per pressumpte blanqueig i finalment hagi estat absolt per manca de proves concloents.

L'ex president del Barça, Sandro Rosell, esperarà a què la sentència de l'Audiència Nacional que l'absol del delicte de blanqueig sigui ferma per estudiar possibles indemnitzacions pel fet d'haver estat vint-i-dos mesos en presó preventiva. La seva defensa diu que els sistema ha fallat.  El cas reobre el debat sobre la presó preventiva a Espanya. El govern parla d'abús d'aquesta figura i ho considera un escàndol. Posa el focus en la situació dels polítics independentistes. D'altra banda, el govern ha acordat denunciar davant la Fiscalia l'afusellmanet i crema d'un ninot que representava l'ex president Carles Puigdemont en unes festes de Coripe, a Sevilla. Considera que els fets podrien constituir un delicte d'odi.
 

El judici del procés es repren amb testimonis polítics que van ser presents en els fets del 20-S. La sessió d'aquest dimecres ha estat marcada per la declaració de l'ex director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, qui ha defensat la independència del cos del context polític i ha explicat que va dimitir prcisament per aquest context.

A una setmana per al Primer de Maig, CCOO i UGT comencen a escalfar motors de cara a les manifestacions que enguany tindran com a lema "Primer les persones". Les mobilitzacions aquest 2019 tenen un tó marcadament polític amb els resultats del 28 d'abril sobrevolant el Dia del Treball.

La Audiencia Nacional ha absuelto al expresidente del FC Barcelona Sandro Rosell de blanquear y repartirse comisiones recibidas por el expresidente de la Confederación Brasileña de Fútbol, Ricardo Teixeira. A Rosell, que pasó 22 meses en prisión preventiva, se le ha aplicado el principio de "in dubio pro reo", que en caso de duda se falla a favor del reo. La Sección Primera de la Sala de lo Penal también ha absuelto a Joan Besolí, socio del expresidente culé, y a las otras cuatro personas acusadas, entre las que se encontraba su mujer Marta Pineda, de los delitos de blanqueo al considerar que las pruebas no son concluyentes.

La Audiencia Nacional ha absuelto al expresidente del FC Barcelona Sandro Rosell de blanquear y repartirse comisiones recibidas por el expresidente de la Confederación Brasileña de Fútbol, Ricardo Teixeira.

A Rosell, que se enfrentaba a una petición de seis años de cárcel tras haber pasado casi dos años en prisión preventiva, se le ha aplicado el principio de "in dubio pro reo", que en caso de duda se falla a favor del reo.