Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president de la Generalitat, Quim Torra, xifra en 30.000 milions d'euros el cost de la pandèmia a Catalunya i demana al govern central celeritat en aconseguir fons d'Europa i a l'oposició ajuda per aconseguir aquests recursos. Mentre l'oposició li ha retret incapacitat per front a la crisi. Tot plegat en un debat monogràfic sobre la gestió de la crisi sanitària que continua demà divendres. Mentre es continuen vigilant els diferents focus de COVID -19 detectats. En una residència de serveis socials de Lleida cinc persones han donat positiu i s'espera el resultat d'una setentena de proves més. A l'Escorxador d'Avinyó, al Bages, ja són 10 els treballadors contagiats.

La Generalitat calcula que el tancament de les plantes de NISSAN a Barcelona podria provocar la pèrdua de fins a 16mil llocs de feina a tot l'Estat entre directes i indirectes. El govern té intenció de reunir la setmana vinent a empresa i sindicats per mediar en la negociació.

Els Mossos d'Esquadra duen a terme un macrooperatiu per desarticular una organització pressumptament dedicada a cometre delictes violents. Participen 500 agents. S'estan fent una vintena d'entrades i registres a diferents punts del territori.

L'Espanyol intenta avui contra la Reial Societat avançar cap a la permanència a primera divisió i en basket el Barça busca nou entrenador, un cop s'ha rescindit el contracte a PESIC després de la derrota a la final de la Lliga ACB.

El ple del Congrés vota avui el suplicatori que demana el Tribunal Suprem per investigar la portaveu de Juns per Catalunya, Laura Borràs. Té els vots garantits per sortir endavant. Ambtot Esquerra i la CUP es plantegen no participar en la votació. Consideren que la causa a Borràs amaga una persecució a l'independentisme però no comparteixen que un pressumpte cas de corrupció quedi sense investigar.

La Generalitat i l'Ajuntament de Lleida han creat un òrgan de coordinació permanent per fer front a possibles rebrots de la COVID19 entre els treballadors de la fruita.

Avui acaba el termini perquè Félix Millet i Daniel Osacar entrin a presó per complir condemna pel cas Palau. L'altre condemnat a presó, Jordi Montull --recordem-- va ingressar dilluns al centre de Brians 2.

La revetlla de Sant Joan, més tranquil.la de l'habitual, es tanca malauradament amb tres agressions sexuals i una d'homòfoba. El pressumpte autor d'una de les agressions ja ha estat detingut pels Mossos.

Avui arrenca el Barcelona Film Fest, el primer festival de cinema dins la nova normalitat, per tant amb públic en sala. L'obra la pel.lícula "Uno para todos" de David Ilundain.

Catalunya espera que el Ministeri de Sanitat autoritzi avui el pas de Barcelona i Lleida a la fase 3 de la desescalada. El govern vol regular llavors l'entrada a la nova normalitat sense esperar al 21 de juny.

En plana de tribunals, el Constitucional rebutja deixar en llibertat els polítics independentistes mentre resol els seus recursos d'empara. I al Parlament s'ha aprovat una proposta de Ciutadans que demana a l'expresident Jordi Pujol retornar gairebé 900.000 euros que hauria defraudat a Hisenda pels diners dipositats a Andorra.

Els parlem de les proves pilot del nou corredor 5G del Mediterrani entre Figueres i Perpinyà i de la Zona de Baixes Emissions que té previst reactivar-se després d'haver quedat aturada per la pandèmia.

En plana esportiva victòria del Barça i empat de l'Espanyol en els seus respectius partits de primera divisió. En bàsquet el Barça i el Joventut de Badalona obren avui la fase final de la lliga ACB.

Centenars de persones es manifesten a Manresa contra la pressumpta agressió racista per part de 6 agents dels Mossos d'Esquadra contra un jove negre ara fa més d'un any. Els fets, que des de llavors estan sent investigats pel jutge, han agafat volada després de que es conegués un audio del moment de la intervenció policial. El Departament d'Interior ha canviat als agents de destinació.

Mentre els Mossos mantenen una investigació oberta després de què veins ataquessin amb pedres un pis ocupat per joves migrants als qui atribueixen l'increment de la delinqüència al municipi. Interior demana que ningú es prengui la justícia per la seva mà.

Els concessionaris catalans acullen bé el pla per reactivar l'automoció presentat pel govern central i que avui té previst aprovar el Consell de Ministres. Per cert que l'ajuntament de Barcelona té previst decidir aquesta setmana quan comença a sancionar als vehicles contaminants que accedeixin a la ciutat.

En relació a la desescalada el govern demana que Barcelona i Lleida passin a la fase 3 a partir de dijous vinent.

Hace 36 años, el R.C.D. Espanyol representó en el teatro Martínez Soria "La venganza de Don Mendo" para recaudar fondos. Y lo consiguió, recaudaron tres millones de pesetas para los niños del Hospital Sant Joan de Déu. En la obra tuvo una participación sorpresa Maradona. Hablamos con uno de los protagonistas, el ex jugador perico, John Lauridsen.