Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
La Liga | Espanyol 0-3 Granada

El Granada vapulea al Espanyol

  • Los andaluces vencieron en Barcelona por 0-3 con tantos de Machís, Carlos Fernández y Azeez

Normalitat a l'aeroport del Prat en les primeres hores de la vaga dels treballadors de terra d'Ibèria. Vaga convocada per avui i demà --recordem-- que ha suposat la cancelació de 112 vols. La protesta té lloc en les dates de major mobilitat de l'estiu a l'aeroport.

Avui també hi ha aturades parcials a Renfe convocades pel sindicat CGT. Seran de dotze del migdia a 4 de la tarda i de vuit del vespre fins la mitjanit. Els serveis mínims garanteixen la circulació del 40 per cent dels combois a Rodalies, i del 78 per cent del servei a l'AVE.

Els parlarem de recollida selectiva de residus i de l'abocador de Vacamorta, al Baix Empordà. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat a la Generalitat que el buidi després de desestimar un recurs on demanava més temps abans de començar les obres.

i a l'Hospitalet augmenten les queixes pels problemes de mobilitat causats per l'ús incívic de les bicicletes compartides del servei Mobike. Els usuaris poden deixar-les on vulguin i els vianants se les troben a les voreres, parcs, accesos del metro i fins i tot a sobre de les guies dirigides a les persones invidents.

Dels esports, l'Espanyol coneixerà aquest migdia els seus rivals en la fase de grups de la Lliga Europa, mentre el Barça ja sap que s'enfrontarà al BORUSSIA DORTMUND, a l'Inter de Milà i al Slavia de Praga en l'inici de la Lliga de Campions.
 

A l'aeroport el Prat els treballadors de terra d'Ibèria reprenien la passada mitjanit la vaga. Són dues jornades per avui i demà coincidint amb els dies d'intensa mobilitat de finals d'agost. Els sindicats van mantenir la protesta perquè l'empresa va rebutjar una comissió de seguiment dels acords presos.

També avui hi ha aturades parcials a RENFE. Seran de dotze del migdia a 4 de la tarda i de vuit del vespre fins la mitjanit. Els serveis mínims garanteixen la circulació del 40 per cent dels combois a Rodalies, i del 78 per cent del servei a l'AVE.

Més enllà de les vagues parlem de la crisi de l'Open Arms, la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha defensat la gestió del govern i ha recordat que l'ONG catalana mai va demanar venir a Espanya. Calvo ha rebut la crítica de tots els grups de l'oposició. Esquerra ha demanat el traspas de les competències d'acollida.

Avui atents a la reunió que la consellera d'Agricultura Teresa Jordà, mantindrà de nou amb els municipis afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre de finals de juny des d'on li han plogut crítiques aquest estiu per part dels agricultors que reclamen ajuts directes per recuperar les seves explotacions i no pas credits tous.

En clau cultural, avui comença la quaranta-dosena edició de l'Aquelarre de Cervera.

En clau esportiva l'Espanyol coneixerà aquest migdia els seus rivals en la fase de grups de la Lliga Europa, mentre el Barça ja sap que s'enfrontarà al Borússia de Dortmund, a l'Inter de Milà i al Slavia de Praga en l'inici de la Lliga de Campions.
 

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un home de 50 anys, veí d'Esplugues de Llobregat per haver circulat a 263 kilòmetres per hora per la C-33 on les velocitats màximes són d'entre 90 i 120 kilòmetres per hora segons els trams. L'home conduïa amb una sola mà i gravant-se amb video que després va penjar a les xarxes.

Els treballadors de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat mantenen la vaga convocada demà i dissabte d'aquesta setmana. Vueling, l'areolínea més afectada per aquesta vaga, ha cancelat 92 vols.

A Lleida després de les pressions de la plataforma "fruita amb justicia social", la Paeria mantindrà l'alberg per a temporers fins al final de la campanya de la fruita. Aquest centre acull cada nit unes 60 persones que treballen o venen a treballar al camp i que no tenen on dormir.

Els hotelers de Salou i Lloret de Mar no amaguen la seva preocupació davant el retard en la adjudicació dels viatges de l'Imserso per la batalla legal entre els principals operadors en la licitació del programa.

Vueling ha cancelat 92 vols per divendres i dissabte a l'aeroport del Prat com a conseqüència de la vaga dels treballadors de terra d'Iberia... Cancelacions que afecten a 14mil passatgers, per una vaga que tot i que es va anunciar que es desconvocava finalment s'ha mantingut perquè l'empresa es va negar a signar una comissió de seguiment dels acords presos. 

La Generalitat ha detectat quatre nous casos de listeriosi suposadament vinculats al brot d'Andalusia Ara està a l'espera de les analítiques per confirmar-ho.

El conseller d'Economia, Pere Aragonés, ha convocat la setmana vinent a Comuns i CUP com a socis preferents per començar a negociar els pressupostos de la Generalitat. I la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo compareix per donar explicacions sobre la gestió de la crisi de l'Open Arms.

En clau esporiva, l'Espanyol juga avui a Ucraïna el partit de tornada de l'ultima ronda classificatòria per l'Europa League, i el Barça coneixerà aquesta tarda els seus rivals en la fase de grups de la Lliga de Campions.
 

Nova reunió de mediació entre els treballadors de terra d'Iberia a Barcelona i la direcció de l'empresa. Busquen evitar dues noves jornades de vaga a l'aeroport del Prat divendres i dissabte d'aquesta setmana. De seguida en parlem, d'aquesta i de la resta de vagues previstes per les properes setmanes.

Parlem dels mòduls pre-fabricats a partir de contenidors marítims reciclats i que serviran per allotjar a Barcelona de forma temporal families en situació de vulnerabilitat.

També a la capital catalana avui recupera la normalitat la platja de Sant Sebastià un cop explosionada la bomba de 1936 que es va trobar diumenge.

En plana cultural la Generalitat i l'Ajuntament de l'Escala acorden impulsar el conjunt històric. Mentre al jaciment de Capellades s'han trobat motlles de fusta de les comunitats que hi van viure fa 60mil anys.

La cantant catalana Rosalía és la primera cantant de l'Estat que guanya un premi de la MTV, de fet n'ha guanyat dos al millor video llatí i a la millor coreografia pel seu tema "Con Altura".

En clau esportiva el Barça inaugura avui a l'estadi Johan Cruyff a la ciutat esportiva Joan Gamper. Mentre l'Espanyol presenta avui el seu setè fitxatge el davanter argentí Jonatha Calleri.
 

Nova reunió de mediació entre Iberia i els treballadors de terra a Barcelona per intentar evitar les noves dues jornades de vaga convocades per divendres i dissabte d'aquesta setmana a l'aeroport del Prat. La dels treballadors d'Iberia però també altres vagues poden complicar la mobilitat als qui tornen de vacances o als que marxen ara al setembre de seguida recordarem quines són.

El govern celebra la seva primera reunió després de les vacances, inicia un curs polític que estarà marcat per la sentència del procés. La sentència es coneixerà enmig de les tensions entre els socis de govern i diferències al voltant de la resposta que planejen donar-li.

A Barcelona, la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta recupera la normalitat, després de tota una joranda tancada al públic arran la troballa, diumenge, d'una bomba de 1936. Les maniobres de desactivació han estat delicades.

Dels esports, el Barça inaugura avui l'estadi Johan Cruyff després de dedicar una estatua a qui és una de les llegendes del club. Mentre l'Espanyol presenta a Calleri, el seu sete fitxatge de la temporada.
 

Especialistes de l'armada és previst que neutralitzin aquest dilluns la bomba descoberta ahir per la Guardia Civil a l'aigua de la platja de Sant Sebastià. Es creu que podria ser artefacte de la Guerra Civil. La platja va ser desallotjada i continuarà tancada als banyistes fins que el projectil sigui desactivat.

Encara a la capital catalana parlem de la mort violenta d'un matrimoni d'edat avançada al barri de La Bordeta de Barcelona. Els cossos van ser trobats la mitjanit de dissabte. Els veïns van avisar a la Guàrdia Urbana per la forta olor que venia del pis. L'autopsia haurà d'aclarir les circumstàncies de la mort.

La Generalitat demanarà avui a Ryanair una reunió urgent perquè la companyia expliqui els seus plans per a l'aeroport de Girona-Costa Brava. Divendres l'empresa va comunicar als treballadors que tancarà la base que va inaugurar l'any 2011, cosa que suposarà l'acomiadament de més de 150 persones a partir del mes de gener.

Dels esports, el Barça goleja al Betis 5 a 2 amb gran actuació de Griezmann i l'Espanyol empata a 0 contra l'Alavès.
 

Pendents de declarar davant el jutge els pares d'un nadó ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron amb lesions greus... Els prendrà declaració un jutge de Lleida, on viu la parella. La Generalitat s'ha fet càrrec del petit.

A la frontera de La Jonquera es preparen per un cap de setmana de circulació intensa després que s'hagi tancat als camions el pas entre Irun i Hendaia per la cimera del G-7 que se celebra a Biarritz.

Una incidència a les instal.lacions de l'estació de Sants de Barcelona provoca d'entre 45 minuts i una hora a vuit linies de rodalies. Son la la R2, R2 Nord, R2 Sud, R11, R13, R14, R15 i R16. Segons la companyia els trens poden romandre aturats més temps de l'habitual en acostar-se al punt de la incidència.

En clau esportiva, l'Espanyol guanya 3 a 1 el Zorya Lugansk en el partit d'anada de l'ultima ronda classificatòria per a la fase de grups de L'Europa League. La tornada es jugarà en una setmana a Ucraïna.


 

Pendents de passar a diposició judicial els pares de Lleida detinguts per pressumpte maltractament al seu fill, acabat de neixer. El nen pateix lessions molt greus i es troba ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. La Generalitat se n'ha fet càrrec.

A l'aeroport de Barcelona els treballadors de terra de la companyia Iberia tornaran a la vaga aquest cap de setmana. Aquest dijous ha acabat sense acord una altra reunió de mediació entre les parts. Vueling, l'aerolínea més afectada, ha cancelat 112 vols.

En matèria política Esquerra Republicana de Catalunya intenta calmar les aigües amb Junts per Catalunya. ERC veu compatible la confrontació democràtica amb l'Estat i la negociació. Malgrat tot continuen sense descartar eleccions com a resposta a la sentència del procés.

Sobre la seguretat a Barcelona el conseller d'interior, Miquel Buch, diu que demanaran formalment al ministeri de l'interior un enduriment del codi penal per als reincidents.

En clau esportiva, l'Espanyol se situa més a prop de la fase de grups de la Lliga Europa després de guanyar 3 a 1 el Zorya Lugansk ucrainès. El partit de tornada serà dijous vinent.