Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A dues setmanes per a què es compleixin dos anys dels fatídics atemptats de Barcelona i Cambrils, la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme denuncia que el ministeri de l'Interior ha denegat el 82% de les sol.licituds presentades per persones que els van viure de prop i que moltes d'aquestes denegacions són per motius allunyats dels criteris clínics.

El Departament de Salut es nega a reduir despesa sanitària i farmacèutica tal i com li ha demanat el govern de l'Estat, Alba Verges, consellera de Salut demana en canvi un millor finançament.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea fixa per al 14 d'octubre la vista on ha de decidir si el líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, té inmunitat parlamentària. Segons ha publicat TV3, el Tribunal de Luxemburg donarà resposta així a la pregunta que li va formular el Suprem.

En matèria laboral avui els repartidors de GLOVO estan convocats a una aturada de dues hores en protesta per la seva condició de falsos autònoms, tenen també previst manifestar-se aquest migdia a Barcelona.

Coincidint amb l'inici de les vacances d'agost, el Departament d'Interior, posa èmfasi en les conseqüències penals dels comportaments delictius al volant.

.En clau esportiva, l'Espanyol disputa avui la tornada de la primera ronda prèvia d'accés a la fase de grups de l'Europa League.
 

Avui es reuneix el comitè d'empresa dels treballadors de terra d'Iberia a Barcelona. Analitzarà com ha anat la vaga del cap de setmana que ha provocat la cancel.lació d'uns 140 vols i ha afectat milers de passatgers. El comitè es planteja convocar noves mobilitzacions si la direcció d'Iberia no s'avé a estudiar mesures que permetin reduir la temporalitat de la plantilla actual i contractar més personal.

L'Ajuntament de Barcelona demana una reunió d'urgència als Mossos d'Esquadra per tractar sobre la manca de seguretat al Port Olímpic, on en els últims mesos s'hi han registrat diversos incidents greus, l'últim la matinada de diumenge quan un home moria arran d'una baralla davant d'un local d'oci.

El debat polític encara centrat en la investidura fallida de Pedro Sánchez la nova líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, diu que no facilitaran la investidura del líder socialista.

De les últimes hores parlem també de la mort de dos banyistes al litoral català i en clau de previsions, el conseller de Territori, Damià Calvet reuneix avui diferents administracions per tractar sobre la decisió de la Comissió Europea de denunciar a Espanya pels elevats índex de contaminació de nuclis urbans com Barcelona i parts de la seva àrea metropolitana.
 

A les portes d'un dels caps de setmana de més mobilitat a l'aeroport del Prat, els treballadors d'Iberia mantenen la vaga convocada per demà i demà-passat. Es preveuen retards i cancel.lacions perquè el personal d'Ibèria a l'aeroport de Barcelona dóna servei al 65 per cent de les companyies que hi operen.

Estem també atents al metro de Barcelona, a partir de demà es talla fins el 30 d'agost el tram de la linia 2 entre Paral.lel i Sagrada Familia. Des de dilluns i fins l'1 de setembre també esta tallarà el tram de la linia 5 entre Can Vidalet i Collblanc. Un fet que complicarà també la mobilitat dels usuaris a la ciutat.

De les ultimes hores, els Mossos busquen l'autor de l'apunyalament mortal d'un home al Raval de Barcelona anit en el decurs d'una baralla en ple carrer.

I estem pendents de què passi a disposició judicial l'home detingut dimecres com a pressumpte autor de la mort de la seva dona a Terrassa.

En clau esportiva l'Espanyol ha golejat l'Stjarnan islandès, 4 a 0 en el partit d'anada de la segona ronda previa a l'Europa League.
 

L'aeroport del Prat es prepara per viure la seva primera vaga d'estiu. Els treballadors de terra d'Ibèria han convocat vaga el 27 i 28 de juliol per reclamar millores laborals. Es preveuen retards i cancel.lacions perquè Iberia dóna servei de terra al 65 per cent de les aerolínies del Prat.

En clau política la investidura fallida de Pedro Sánchez torna a fer paleses les diferències entre ERC i Junts per Catalunya. Els primers s'abstenien per facilitar un govern progressista a canvi de res i els segons es mantenien en el no mentre el PSOE no torni a dialogar amb Catalunya. Al Parlament el sobiranisme torna a ratificar el dret d'auto-determinació i la reprobació del Rei Felip VI.

La direcció de Nissan a la Zona Franca no ha pogut aclarir als sindicats si hi haurà més retallades a la planta de la zona franca. La multinacional ha anunciat 12.500 acomiadaments fins el 2023.

Dels tribunals deu anys després de l'incendi d'Horta de Sant Joan el jutge instructor tanca la investigació i ordena l'obertura de judici oral. A banda en les pròximes hores ha de passar a disposició judicial l'home detingut dimecres després de confessar haver matat la seva dona a Terrassa.

Dels esports, l'Espanyol goleja 4 a 0 l'Stjarnan islandès en el partit d'anada de la ronda previa a l'Europa League.
 

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, intenta mediar entre el PSOE i Unidas-Podemos per a què acordin un govern de coalició que tregui endavant la investidura. Les negociacions estan paralitzades després de les últimes filtracions sobre el que demanava Podemos i el que oferien els socialistes.

Al Parlament avui acaba l'ultim ple d'aquest periode de sessions es voten les propostes de resolució del monogràfic celebrat ahir sobre "La Catalunya Real", entre elles una de Junts per Catalunya, ERC i la CUP  per a què la Cambra ratifiqui la defensa d'exercir el dret d'autodeterminació. Mentre, el socialista Miquel Iceta s'ha ofert a Quim Torra per pactar els pressupostos de l'any vinent.

En clau laboral avui atents a les dades de l'Enquesta de Població Activa corresponents al segon trimestre de l'any. A la planta de la de Nissan de la Zona Franca es miren amb preocupació l'anunci previst avui per part de la companyia de retallar 10mil llocs de feina a tot el món. Sindicats i direcció es reuneixen aquest matí.

A Terrassa avui hi ha previstes diferents concentracions de rebuig a l'ultim cas de violència masclista ocorregut a Catalunya. Un home ha estat detingut aquest dimecres després de confesar a la policia haver matat la seva dona a la cocapital vallesana.

A aquesta hora els Bombers continuen treballant per extingir el foc que des d'ahir a la tarda crema a Capellades. De moment ha afectat més de 45 hectàrees. Estem en el que s'espera sigui l'ultim dia de l'onada de calor.

En clau esportiva l'Espanyol debut avui en la serie previa a l'Europa League enfrontant-se a l'Stjarnan islandès.

La fiscalia demana 1 any i 8 mesos d'inhabilitació per al president de la Generalitat, Quim Torra, per pressumpta desobediència en el cas dels llaços grocs. Mentre, la Guàrdia Civil s'ha adreçat a diferents departaments de la Generalitat per buscar documentació requerida per la titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona que investiga els preparatius de l'1 d'octubre. I el judici al major Trapero i a l'ex cúpula d'interior pels fets d'agost de 2017 començarà a l'Audiència Nacional el 20 de gener de 2020.

El govern assegura que no es veu afectat per les desavinences entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a compte dels pactes postmunicipals que uns i altres han signat amb el PSC. L'executiu afirma que està determinat a portar endavant la legislatura.

Al Parlament es debat si es crea una comissió d'investigació sobre abusos sexuals a menors en centres educatius o bé una comissió d'estudi sobre les mesures que s'apliquen en cas d'abús sexual a menors. En les pròximes hores ha de passar a disposició judicial un jove de 18 anys detingut a Palamós per pressumptament haver abusat d'un nadó de 13 mesos al que cuidava.

En clau esportiva,  Barça i Espanyol continuen presentant els seus reforços per la propera temporada.

Centenars de persones han elevat de nou la seva veu contra les agressions sexuals coincidint amb la declaració davant el jutge de la victima d'una violació multiple a Manresa. La noia, encara menor, ha explicat que es va sentir intimidada perquè els agressors duien una pistola.

Al Masnou també mobilització, contra l'atac adreçat al centre on viuen els menors estrangers no acompanyats després de l'intent de violació d'una noia per part d'un d'aquests menors. Mobilització per condemnar aquesta agressió però per demanar que no es criminalitzi els nois.

En clau política, els socis de govern, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana estàn inmersos en una crisi profunda a compte del pacte entre JxCat i el PSC per governar conjuntament la Diputació de Barcelona. Una decisió que ha aixecat malestar en els republicans. Demanen a Junts que trenquin amb el PSC i pactin amb ells, fins i tot oferint-los la presidència. Junts demana al seu torn que els republicans es neguen a revertir els pactes municipals tancats amb els socialistes i diu que la unitat ha tocat fons.

Si no hi ha grans sorpreses Ada Colau competirà per la investidura amb Ernest Maragall. És el que proposa la direcció de Barcelona en Comú tot i que encara s'ha de votar al plenari. Mentrestant el socialista, Jaume Collboni, té el suport dels seus per pactar només amb Colau. Si comuns i socialistes arriben a pactar necessitarien encara els tres vots que va comprometre Manuel Valls per poder ocupar l'alcaldia.

El diputat d'ERC i ex número 2 d'Oriol Junqueras, Josep Maria Jové, declara a aquesta hora al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'investiga per pressumpta malversació, revelació de secrets i desobediència greu en relació a l'organització de l'1 d'octubre.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, ha desarticulat una organització criminal especialitzada en robatoris a domicilis amb violència. Hi ha 87 persones detingudes, 26 de les quals per cometre els robatoris, es calcula que més de 70.

I en clau esportiva David Gallego, serà presentat aquest divendres com a nou entrenador de l'Espanyol.
 

Ada Colau podria optar de nou a ser investida alcaldessa. Si més no és el que vol la direcció del seu partit i el que votarà aquest vespre el plenari de Barcelona en Comú. El cap de files del PSC, Jaume Collboni, té l'aval del seu partit per pactar només amb Colau. De tancar un acord es quedarien amb 18 regidors a tres de la majoria absoluta però Manuel Valls, ja va dir que podrien comptar amb tres dels seus.

En clau de política catalana el president del govern Pedro Sánchez no rebrà Quim Torra com aquest li havia demanat. La vicepresidenta del govern Carmen Calvo, diu que és inaudit que demani una trobada per parlar del judici del procés. Sobre l'1 d'octubre, el diputat d'Esquerra i ex número 2 de Junqueras, Josep Maria Jové declara aquest matí com a investigat per la seva pressumpta relació amb l'organització de l'1 d'octubre.

David Gallego serà presentat avui com a nou entrenador de l'Espanyol.
 

El Real Betis Balompié ha firmado al técnico Joan Francesc Ferrer Sicilia 'Rubi' como nuevo entrenador verdiblanco para las próximas tres temporadas. El preparador de Vilasar de Mar sustituye así a Quique Setién tras haberse desvinculado esta misma mañana del Espanyol.

L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall i el seu equip mantenen contactes discrets amb Barcelona en Comú i Junts per Catalunya per intentar arribar a un acord d'investidura. Els Comuns volen parlar abans de les polítiques que es duran a terme. De moment diu que no es plantejen acceptar l'oferiment de Manuel Valls, de sumar els seus regidors als de Colau i als del socialista Collboni per evitar que la capital quedi en mans sobiranistes. 

Atents avui a Sitges on comença la trenta-cinquena edició de la Reunió del Cercle d'Economia que inaugura aquest dijous el president de la Generalitat Quim Torra i tancarà el president en funcions Pedro Sánchez.
 

La fiscalia manté els càrrecs i les peticions de penes pels líders del procés. En el judici que se segueix al Tribunal Suprem les parts han elevat a definitives les seves conclusions. Les acusacions mantenen els delictes de rebel.lió i sedició. El president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà a la fiscalia formalment que retiri els càrrecs després del pronunciament del Grup de Treball de l'ONU contra les detencions arbitràries. En un document no vinculant sobre els casos de Junqueras, Sánchez y Cuixart, aquests experts apunten que se'ls ha empresonat per silenciar les seves proclames a favor de l'autodeterminació... Demana el seu alliberament immediat. El govern de l'Estat ha desautoritzat aquest document.

A Brussel.les el Parlament Europeu ha impedit a l'ex president Carles Puigdemont recollir una acreditació temporal com eurodiputat mentre no tingui l'acta que l'acredita com a tal. I a Barcelona ja s'han obert les converses entre ERC, Barcelona en Comú per una banda i ERC i Junts per Catalunya per l'altra per mirar de proclamar Ernest Maragall pròxim alcalde. Amb Manuel Valls pressionant perquè no sigui així l'escenari està més obert que mai.

Parlem de l'Espanyol que busca nou entrenador i del Primavera Sound que avui comença.