Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Espanyol ya está confeccionando su plantilla para la próxima temporada en Segunda División. Iturraspe, Naldo, Ferreyra y Calleri no continuarán en el equipo, pero el director deportivo, Rufete, ha confirmado las renovaciones de Javi López, Diego López y Dídac Vilá. También ha dicho que no quieren que Raúl de Tomás salga cedido. Sobre el entrenador, la intención es cerrarlo cuanto antes. Suena Vicente Moreno, del Mallorca.

Acte institucional de record ahir a la nit a les victimes del coronavirus... les més de 12mil 600 persones que han mort a Catalunya per COVID19 des de l'inici de la pandèmia... Un acte al Passeig Maria Cristina i la Font de Montjuic però tancat al públic per evitar concentracions de gent. El nombre de positius ha repuntat en 482 a Catalunya i al Segrià el rebrot s'ha cobrat una victima mortal. Ara són 16 els focus identificats, 12 en empreses hortofrutícoles. Els alcaldes es queixen de la manca de mitjans per aïllar els contagis.

La Generalitat ja ha tret un document on aclareix les situacions en què és obligatòria la mascareta. A les terrasses no caldrà portar-la mentre es pren alguna cosa, però sí quan es vagi a demanar o al bany i també a la feina, tret de si s'està en un despatx d'ús individual.

El Parlament avui vota la reprovació de la gestió del conseller d'afers socials i famílies Chakir el Homrani, quan el seu department tenia la competència sobre les residències a l'inici de la crisi sanitària.

De l'economia, el Mobile World Congress se celebrarà a Barcelona com a mínim fins a 2024. Els organitzadors preparen ja l'edició de l'any vinent, que, segons anuncien, serà amb el mínim contacte físic.

El Espanyol tiene el reto de volver a Primera división, algo que no le ha costado en el pasado. En los cuatro descensos de su historia, el club consiguió subir al año siguiente. La primera vez, fue en 1963. Heriberto Herrera, entrenador del Valladolid, con el que hizo descender al Espanyol el año anterior, fichó por el club blanquiazul y lo devolvió a Primera. El último descenso de los barceloneses tuvo el mismo verdugo que el de este año: Quique Setién. En la 92-93, el ahora técnico del Barcelona era capitán del Racing de Santander y disputó la eliminatoria que ascendió a los suyos y condenó al Espanyol. Al año siguiente, con Camacho en el banquillo, los pericos se proclamaron campeones de la categoria de plata tras golear al Cádiz en Sarriá por 4 a 0.

A partir d'avui la mascareta és obligatòria a Catalunya tant en espais oberts, com tancats oberts al públic tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat. No portar-la comportarà una sanció de 100 euros. Hi ha però excepcions com els casals, prendre el sol o banyar-se a la platja.

La Generalitat endureix mesures per tallar la transmissió del virus que està posant en situació complicada a la comarca del Segrià. Ara amb 15 brots actius, 11 afecten empreses horto-frutícoles. Salut està intensificant els cribatges. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha demanat instruments per obligar a complir el confinament a les persones que es neguin.

Catalunya ha superat aquest dijous les 12mil 600 victimes mortals per COVID19. El govern els retrà homenatge aquesta nit en un acte institucional.

Els sindicats Nissan demanen a l'empresa que retiri l'ERO volen parlar de viabilitat de les plantes i no pas de tancament. Tot plegat en la primera reunió celebrada amb la mediació de la Generalitat. Mentre SEAT anuncia una inversió de 5.000 milions d'euros per desenvolupar principalment vehicles elèctrics d'aqui a cinc anys.

I en clau esportiva, dia negre en la història de l'Espanyol que perd la categoria i és matemàticament equip de Segona Divisió.

El govern obligarà a dur sempre mascareta tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat. La mesura ha de ser aprovada en el si del Pla Territorial de Protecció Civil, el PROCICAT. Una crida a evitar el relaxament davant el coronavirus mentre al Segrià continuen actius 14 brots, i en l'ultim dia s'han registrat 74 casos nous.

L'Hospital Arnau de Vilanova ha rebut 260 sol.licituds de metges i inferemeres per fer de reforç. Salut avança que es derivaran els pacients menys greus a d'altres hospitals per poder alleugerir la càrrega de l'Arnau de Vilanova.

A Alcanar, a la comarca del Montsià, s'ha detectat un brot amb 3 persones contagiades i una trentena de contactes als que se'ls fa seguiment. L'origen del focus hauria estat una festa.

El govern fa autocrítica per la gestió de la crisi a les residències on recordem, més de 4.000 persones han mort per COVID19 residències. Alhora culpa a l'Estat d'infrafinançament. Ha estat en el debat monogràfic al Parlament on l'oposició ha reclamat un nou model dels centres geriàtrics.

La Generalitat convoca avui a Nissan l'empresa i als sindicats a una reunió de mediació pel tancament de les plantes de la multinacional a Barcelona.

Barça i Espanyol juguen a partir de les deu de la nit on els blaugrana continuaran lluitant pel titol de lliga i on els blanquiblaus si perden seran matemàticament equip de segona.

Els 200.000 habitants del Segrià inicien la setmana sota el confinament decretat pel govern dissabte atès l'avenç del coronavirus al territori. Fins a 25 controls policials amb més de 200 agents vigilen les entrades i sortides al territori que només són possibles per motius laborals amb una declaració d'autorresponsabilitat, i a partir de demà amb certificat d'empresa. El govern ha creat un gabinet de coordinació per seguir la situació al Segrià. El confinament es mantindria en principi 15 dies.

La COVID19 s'ha endut per endavant la vida de prop de 12.600 persones a Catalunya, un de cada tres a una residència d'avis. Aquesta setmana el Parlament debatrà de forma monogràfica com s'ha gestionat la crisi sanitària en aquests equipaments.

Més enllà de la COVID aquest matí escoltarem l'ex president de la Generalitat, José Montilla, al Parlament. Compareix per donar explicacions per la seva recent incorporació al consell d'administració d'Enagàs.

En plana esportiva el Barça ha guanyat 1 a 4 el Vila-Real que tot i així el manté segon a la classificació darrera el Reial Madrid. L'Espanyol, en canvi, ha perdut davant el Leganés. Els blanquiblaus, són cuers amb peu i mig ja a segona divisió.