Enlaces accesibilidad
Decoració

Plantes resistents per envoltar-te de verd a l'oficina

  • Voltar-nos de plantes a l'oficina és beneficiós per la salut i fa la feina més agradable
  • Et proposem plantes que sobreviuen molt bé a la manca de sol i d'aigua
  • Mira el programa sencer 'Plantes i decoració' de 'Va de Verd' a RTVE Play Catalunya

Per
Va de Verd - Plantes a l'oficina

Una, dues, tres? Quantes plantes podem tenir a la taula en un lloc habitualment tan gris com pot ser l'oficina? És qüestió de gustos, sempre que la direcció no tingui res a dir, és clar. Però també hem de tenir en compte quines són les més adequades a les condicions particulars d'aquest entorn.

Side view photo of Digital laptop, smartphone and cup of coffee on wooden table in cafe or office

Side view photo of Digital laptop, smartphone and cup of coffee on wooden table in cafe or office RTVE Catalunya

Normalment, una oficina és un lloc amb poca llum natural, i on tenim poc temps per regar, adobar o podar les plantes. Així que hem de pensar en espècies que necessitin poc sol i visquin molt amb un manteniment mínim. La Sonia González, de @catalunyaplants ens en recomana unes quantes.

Sansevièria, la més elegant

Penseu per exemple en els caps de setmana o, fins i tot, en els ponts i les vacances més llargues, quan no hi serem al lloc de treball i no hi queda ningú per apujar les persianes ni obrir finestres al despatx, i molt menys per regar-la. La sansevièria, per exemple, també coneguda com a llengua de sogra, és ideal per la seva capacitat de sobreviure dies seguits sense llum ni aigua.

 RTVE Catalunya

Hem de considerar-la com una planta suculenta, de manera que només cal regar-la quan el substrat estigui sec. L'excés d'aigua pot podrir el rizoma. I a l'hivern amb un o dos cops al mes en té prou.

Els potos, el verd més alegre

Tot i que arriben a ser molt voluminosos, els potos són plantes fàcils de mantenir i molt decoratives per l'exuberància de les seves fulles de color verd molt viu. A més, són plantes que purifiquen l'aire, per la qual cosa ajuden a eliminar substàncies nocives.

 RTVE Catalunya

No els agrada el sol directe. Tria un espai sota una finestra o un racó lluminós amb cortinetes que tamisin la llum. Un ambient amb molta claredat farà que les seves fulles creixin més grans i belles. A l'ombra, creixerà més a poc a poc, però serà perfectament viable. Hem d'observar la terra del test i no deixar que es quedi seca durant més de tres dies. En aquest cas menys és més, i sempre és millor quedar-se curt que passar-se de reg.

Kèntia, la més bella

La kèntia és una de les palmeres més decoratives per les seves fulles llargues i fines. És una varietat de creixement bastant lent. Per a poder gaudir d'una kèntia que superi el metre d'altura, cal esperar uns 10 anys. Malgrat la seva lentitud, ocupa molt espai, per la qual cosa només és apta per a llocs amplis.

 RTVE Catalunya

Les seves fulles han de tenir l'espai suficient per a poder arquejar-se sense sofrir fregaments. Si toquessin la paret, acabarien obrint-se les seves puntes i es tornarien marrons. És una palmera exigent quant a la llum que tolera molt bé condicions de penombra. Pel que fa al reg, suporta millor la sequera que els regs excessius.

Zamioculca, la tot terreny

La zamioculca, o l'spathyfillum, és per excel·lència la planta tot terreny. És una de les plantes més resistents a la sequera que existeixen i facilíssima de cuidar. No només poden viure amb poc sol, sinó que també poden fer les seves funcions vegetatives amb llum artificial.

 RTVE Catalunya

Les seves fulles es caracteritzen per tenir un color verd fosc i intens amb una lluentor molt singular. Si t'acostumes a passar-hi un pany humit per treure-li la pols, la tindràs sempre bonica i radiant. És una elecció segura, molt recomanada dins de la decoració Feng Shui, ja que diuen que bloqueja l'energia negativa.

En definitiva, una mica de verd a l'oficina no ens ha de generar més feina si triem bé i, en canvi, ens pot aportar molt de benefici.