Enlaces accesibilidad
Televisió

Elvira Lindo: "Hi ha un estereotip de la persona que escriu que marca que hem de ser poc hedonistes"

 LateXou LateXou  

  • Elvira Lindo presenta el seu últim llibre i parla de la primera pel·lícula que ha dirigit
  • L'escriptora visita el 'Late Xou amb Marc Giró' i reflexiona sobre la figura de l'escriptor i de la nova sèrie de 'Manolito Gafotas'
  • Tots els continguts del programa a RTVE Play Catalunya

Per
Late Xou - Elvira Lindo visita el programa de Marc Giró per presentar 'En la boca del lobo' i 'Alguien que cuide de mí'

Elvira Lindo ve al 'Late Xou amb Marc Giró' per presentar el darrer llibre que ha publicat, a principis del 2023, titulat 'En la boca del lobo'.

La novel·la de suspens manté l'estructura de conte clàssic i explica "Una cosa tremenda, però molt delicadament" ha observat Marc Giró. L'autora ha comentat que fer-ho així "és una decisió perquè, ara mateix, tot allò escabrós s'ha d'explicar amb molt de detall. Llavors, en una època d'exhibicionisme total, escullo el murmuri. És un risc, t'estàs arriscant a no interessar a un lector que està acostumat a molts estímuls, però m'agrada fer pensar al lector".

Elvira Lindo també ha dit que amb aquest llibre li ha passat una cosa que no li havia passat mai: "hi ha lectors tornen a llegir la novel·la, un cop acabada. Això és estranyíssim perquè tots tenim molt poc temps, però el final de la història descobreixes tot el que passa i necessites tornar al principi per comprendre algunes claus que probablement t'han passat desapercebudes".

La primera pel·lícula dirigida per Elvira Lindo

L'escriptora, juntament amb Daniela Fejerman, ha dirigit la pel·lícula 'Alguien que cuide de mí'. El film, protagonitzat per Emma Suárez, Aura Garrido i Magüi Mira, està basat en un relat d'Elvira Lindo. La història gira al voltant del món de la interpretació, vist des de tres generacions diferents. Es tracten temes com la gelosia, la fama i l'amor mal entès.

En el guió s'hi troben frases que porten el segell de Lindo, com per exemple, "Si vols fer alguna cosa per a mi, fes-me un cafè" o "els cambrers i els gossos, mai em fallen".

Estereotips i la raó

Elvira Lindo i Antonio Muñoz Molina van a un entrenador personal i fan peses. Sobre això, l'escriptora ha dit que "Hi ha un estereotip de la persona que escriu que marca que hem de ser poc hedonistes i no, no és veritat. A mi m'agrada vestir bé, anar a restaurants i fer exercici físic".

"Sempre tinc la raó" ha assegurat Lindo i ha afegit entre riures: "he nascut per manejar el món". La novel·lista ha explicat que per a ella "potser no, però per als altres sé perfectament què han de fer perquè siguin feliços".

'Manolito Gafotas'

De moment, poques novetats sobre el projecte que està portant a terme la productora americana 'Exile Content Studio' i que recuperarà el personatge de Manolito Gafotas. Quan Marc Giró li ha demanat sobre la sèrie, Elvira Lindo li ha contestat que "Les coses són tan lentes en l'audiovisual, que jo perdó la il·lusió".