Enlaces accesibilidad
Eleccions municipals 2023

Diari de Campanya | La campanya entra en el debat del decreixement econòmic i turístic

Per
El candidat socialista, Jaume Collboni, entre la ministra Nadia Calviño i Salvador Illa
El candidat socialista, Jaume Collboni, entre la ministra Nadia Calviño i Salvador Illa

El vuitè dia de la campanya de les eleccions municipals del 28M fa parada a Vic i a Vilafranca, on ERC i Junts han endurit els atacs contra el PSC per la gestió de rodalies. Pere Aragonès adverteix que els recursos dels catalans estan segrestats en forma d'espoli fiscal i Jordi Turull que els socialistes no es preocupen de la "indigència ferroviària" de Catalunya.

A Sant Feliu del Llobregat, Jéssica Albiach, els ha retret que només parlin de Renfe en campanya electoral, mentre la resta de l'any la dediquen a negociar l'ampliació de l'aeroport. A Barcelona, la candidata dels comuns, Ada Colau, ha proposat crear un telèfon i un servei especialitzat per atendre les violències en la infància i adolescència.

A Barcelona el debat se centra en el model econòmic i turístic. El republicà Ernest Maragall ha obert el foc comprometent-se a aprovar una ordenança per regular els pisos turístics a Barcelona en els primers 100 dies de mandat. Precisament, l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, ha criticat els actuals socis de Govern per promoure el "decreixement econòmic".

Un dels objectes de la polèmica sobre el turisme són els creueristes. L'alcaldable a la capital catalana Basha Changue vol crear una "ecotaxa municipal" que gravi les emissions de gas d'efecte hivernacle dels creuers. El candidat socialista, Jaume Collboni, vol que Barcelona sigui "la capital del xip del sud d'Europa" i es proposa donar més protagonisme als districtes.

En matèria de pactes electorals, Daniel Sirera, que s'ha obert a un pacte amb el PSC i Junts, descartant un acord amb ERC. En una entrevista al Cafè d'idees de Ràdio 4 i La 2, l'alcaldable ha dit que vol "estar al govern" i que no ve "a fer el turista". Mentrestant, Eva Parera critica que els populars menteixin anunciant la cobertura de la Gran Via.

Campanya de les municipals a Catalunya: 19 de maig de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:13

    VIC | Aragonès acusa l'Estat de "segrestar" els recursos de Catalunya

     

    El president de la Generalitat ha defensat que el discurs independentista es compatible amb la defensa de les polítiques socials, "cosa que no fan JxCat i PSC". "Els vermells ens diuen que ara no toca parlar d'independència, que la gent està preocupada per habitatge, treball, sanitat. I els sabem. Però també sabem que els recursos públics per a això els té segrestats el Govern espanyol, que ens sotmet a espoli fiscal", ha advertit. En un acte electoral a Vic, Aragonès ha advertit: "Nosaltres treballem per a les dues coses. No hem de renunciar a res".

  • 21:04

    SANT FELIU DEL LLOBREGAT | Albiach elogia la nova llei d'habitatge "que el PSOE no volia". 

     

    La líder d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha destacat que la nova llei "regula per primera vegada els preus de lloguer". En aquest sentit, ha apuntat que "la realitat és que el PSOE no la volia". En un acte dels comuns a Sant Feliu de Llobregat per a fer costat a l'alcaldable d'aquesta formació, Lídia Muñoz, la líder dels comuns ha dit que la Generalitat "arrossega els peus i no té model". Albiach s'ha erigit en l'única garantia "davant una pinça Junts-PSC que cada vegada fa més seguidisme de les polítiques de Convergència", que es regulin els lloguers.

     

     

  • 20:55

    VILAFRANCA DEL PENEDÈS | Jordi Turull acusa el PSC de no preocupar-se per la "indigència ferroviària" de Rodalies

     

    El secretari general de Junts ha encapçalat el míting central de la formació a Vilafranca del Penedès, on aspiren a reeditar l'alcaldia després del relleu de l'actual alcalde Pere Regull. Turull ha assegurat que "em faria vergonya formar part d'un partit més preocupat per detenir el president Puigdemont, que per arreglar la indigència ferroviària de Rodalies a Catalunya". Turull també ha criticat el “sectarisme” d'ERC" amb propostes com la del conseller de Salut condicionant la residència de Santa Coloma de Gramenet a què guanyin les eleccions. 

  • 20:50

    Jaume Collboni es compromet a canviar el porta a porta de Sant Andreu

     

    En un acte al districte de Sant Andreu, l'alcaldable socialista ha advertit que "quan una cosa no funciona s'ha de canviar". Jaume Collboni ha criticat que el porta a porta ha complicat la vida dels veïns" i s'ha compromès a fer canvis en la recollida de les escombraries. Collboni també ha proposat crear la figura dels alcaldes de districte "amb poder i capacitat per fer coses". D'altra banda, l'alcaldable socialista s'ha reivindicat com l'autèntica esquerra que transforma la vida de la gent". 

  • 20:24

    MOLLET DEL VALLÈS | Salvador Illa retreu a Junts que "no hagin apartat Borràs"

     

     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha carregat, des de Mollet del Vallès, contra la presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs: "No pot ser que estant condemnada per prevaricació estigui presidint el Parlament ti no vulgui marxar". Illa veu “incomprensible” que ni el seu partit ni ERC l'apartin definitivament de la presidència. El primer secretari del PSC també ha reivindicat la feina dels socialistes per millorar Catalunya pel que fa a "convivència, respecte i retrobament".

  • 20:10

    Xavier Trias demana no fer cas de les enquestes: "Que no ens tremolin les cames"

     

    En un acte al Mercat de Sant Antoni, l'exconsellera de la Generalitat, Joan Ortega, ha assegurat que l'alcaldessa de Barcelona va assolir l'alcaldia "explicant mentides sobre Xavier Trias". "En canvi, Trias serà alcalde dient veritats sobre la manera de gestionar la ciutat de Colau". Mentrestant, Trias ha reclamat no fer cas de les enquestes que sortiran els propers dies: "Són polítiques". D'altra banda, el candidat de Junts també ha acusat Jaume Collboni de ser "qui va orquestrar el joc perquè Ernest Maragall no fos alcalde", i insisteix a reclamar al candidat socialista si tornarà a governar amb Colau.
     

  • 20:00

    VIC | Marta Rovira allunya el seu retorn des de Suïssa per Tsunami Democràtic:



    La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha intervingut telemàticament des de Ginebra en un acte d'ERC a Vic, la seva ciutat natal. "Encara trigaré una mica més a tornar. Em sembla que la meva estada a Ginebra s'allarga", ha proclamat en un mitin en el que també ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès. La Guàrdia Civil va situar a Rovira en la cúpula de Tsunami Democràtic en un informe incorporat a la causa que instrueix l'Audiència Nacional per disturbis en les mobilitzacions de la plataforma independentista després de la sentència del 1-O.
     

  • 19:30

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits desgranen les seves propostes pel que fa als principals projectes urbanístics

     

    Daniel Sirera (PP) proposa cobrir tota la Gran Via. L'alcaldable popular ho ha dit en un acte de suport a desenes de veïns que han tallat aquesta via a l'altura de Selva de Mar on ha coincidit amb Valents, que els acusa de mentir. La caravana d’ERC fa parada a VIC, amb Pere Aragonès al capdavant. Prèviament, Ernest Maragall, s’ha compromès a fer una ordenança per regular els pisos turístics.

     

    Xavier Trias repte l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, a què aclareixi si tornarà a governar Barcelona amb Ada Colau. L'alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha proposat un telèfon d'atenció a les víctimes de bullying. Ciutadans vol impulsar una oficina de drets civils que fomenti sobretot el bilingüisme. La CUP demana aturar les obres d'ampliació dels ports per evitar que arribin més creuers, i proposa crear una taxa sobre els creueristes.

  • 19:20

    La CUP es compromet a Celrà a desplegar regidories per la llengua arreu del territori

     

    La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha anunciat a Celrà que és indispensable que des dels municipis es defensi el català a l'escola, però també com a llengua d'ús social. Mentrestant, a Barcelona, els cupaires han qualificat les superilles impulsades pel govern d'Ada Colau de "política estètica" que no té en compte la gentrificació.  

  • 19:10

    El PP aposta per crear un nou eix Verd a la Gran Via

     

    Els populars amb l'alcaldable Daniel Sirera al capdavant volen cobrir aquesta via d'accés a la ciutat des de la plaça Glòries fins al final de la ciutat. També ha promès als veïns conservar les 800 places d'aparcament del carrer Perú que perillen pels plans de l'Ajuntament de pacificar la zona, per ser un entorn escolar. L'eurodiputada popular, Dolors Montserrat, critica a l'Ajuntament usar els fons UE "contra els veïns" de Sant Martí.

  • 19:00

    Parera (Valents) proposa fer "aparcaments dissuasius" en les entrades a Barcelona



    La candidata de Valents a l'alcaldia de Barcelona, també ha proposat recuperar places de motos perquè " hi ha una falta evident". Eva Parera ha mostrat el seu suport a la concentració de veïns de Sant Martí que han tallat la Gran Via a l'altura del carrer Selva de Mar per a exigir que no s'eliminin les places d'aparcament del carrer Perú pel projecte de pacificació d'aquesta zona per ser un entorn escolar. L'alcaldable de Valents ha coincidit amb el candidat del PP, Daniel Sirera, a qui ha acusat de mentir amb la seva proposta de cobrir la Gran Via. 

  • 18:00

    LLEIDA | Pere Aragonès crida a consolidar "el govern del canvi" de Pueyo 

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a la mobilització dels republicans, independentistes i progressistes per a consolidar "el govern del canvi" de l'alcalde de Lleida i candidat d'ERC a la reelecció, Miquel Pueyo. "Fa quatre anys aconseguim que hi hagués un govern del canvi, i ara cal consolidar-lo perquè aquest punt d'inflexió tingui continuïtat així com les transformacions i iniciatives per a regenerar i posicionar Lleida", ha assegurat en declaracions als mitjans a Lleida.

  • 17:16

    Anna Grau proposa crear una "oficina de drets civils" per la defensa del bilingüisme

     

    En un acte davant el Mercat de Sant Antoni, acompanyada per l'eurodiputada de Cs Maite Pagazaurtundúa, l'alcaldable de Cs acusa l'Ajuntament de Barcelona "d'hispanòfob" i de "seguir l'estela" d'un Govern "irresponsable". "Lesionen els drets dels castellanoparlants i ens situen en un escenari de confrontació", s'ha queixat Grau. Amb la creació d'aquesta oficina, la cap de files pretén "combatre el desemparament de moltes persones" que són "castigades" per "no renegar de la seva cultura"

  • 16:55

    AGENDA | El primer secretari del PSC, Salvador Illa, fa un acte a Mollet del Vallès al costat de l'alcaldable Mireia Dionisio. A les 19:30 h.

  • 16:50

    AGENDA | Acte de Junts a Vilafranca del Penedès amb Jordi Turull i Albert Batet, i alguns candidats municipals. A les 19:30 h.

  • 16:46

    AGENDA | El candidat socialista a Barcelona, Jaume Collboni, participa d'un acte polític a Sant Andreu, al costat de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. A les 19 h.

  • 16:45

    AGENDA | L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, fa un acte a la plaça de la Virreina de Barcelona amb el Jovent Republicà. A les 18 h.

  • 16:40

    AGENDA | La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, visita Sant Feliu de Llobregat i fa un acte amb l'alcaldable Lidia Muñoz. A les 19 h.

  • 16:37

    AGENDA | La CUP parla sobre mobilitat i contaminació amb les intervencions de Jordi Estivill, Marc Cerdà i Eva Fernández. A les 19 h. 

  • 16:35

    AGENDA | ERC fa un acte a Vic amb les intervencions de la secretaria general del partit, Marta Vilalta, i l'alcaldable Maria Balasch. A les 19:00 h.

  • 16:33

    AGENDA | Vox fa un acte a Mataró amb el president de Vox a Barcelona, Joan Garriga, i la candidata del partit al municipi, Mónica Lora. A les 18:30 h.

  • 16:30

    AGENDA | El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, fa un acte de campanya amb la portaveu del partit al Parlament Europeu, Dolors Montserrat. A les 17:15 h.

  • 16:22

    BLOC ELECTORAL | Les paraules de Calviño sobre Puigdemont centren un dels actes de campanya

     

    Xavier Trias diu que les paraules de Nadia Calviño sobre que "el que ha de fer Puigdemont és venir a Espanya per ser jutjat", són "excuses". Amb la ministra d'Economia donant-li suport, Jaume Collboni ha proposat convertir Barcelona en la capital del xip del sud d'Europa. Des del Cafè d'Idees, Daniel Sirera estén la mà a Collboni. I ha anat a la Ciutat de Justícia per denunciar l'Ajuntament i la Generalitat per la "inacció" en els conflictes per les okupacions a la Bonanova. 

     

    "Aquesta guerra bruta de presentar denúncies falses sense fonament contra un altre candidat em sembla que és passar línia vermella", diu Ada Colau. Eva Parera retreu a Feijóo, l'endemà de la seva visita a Barcelona, que s'atribueixi el "vot útil" de la dreta. Ernest Maragall es compromet a tenir llesta l'ordenança municipal per regular els pisos turístics en els primers 100 dies de mandat. La CUP ha penjat una gran pancarta al port en contra dels creuers.

  • 13:46

    BLOC DE CAMPANYA | Els alcaldables debaten sobre el decreixement econòmic i turístic a Barcelona

     

    L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, s’erigeix en l’única opció factible per ser alcalde de la Ciutat. Acompanyat de la ministra d’Economia, Nadia Calviño, vol convertir Barcelona en la capital del xip. Xavier Trias acusa Ada Colau de promoure el “dcreixement econòmic” i equipara el vot a Collboni amb el de Valls de 2019. 

    El republicà Ernest Maragall es compromet a enllestir una ordenança sobre la regulació dels pisos turístics en els primers 100 dies de Govern. La CUP també demana un decreixement turístic i proposen una taxa sobre els creueristes. Daniel Sirera proposa rebaixar el 30% de la taxa de l’IBI. 

    Ada Colau vol que Barcelona aculli el mundial femení de futbol del 31 i anuncia un telèfon de la infància contra l’assetjament escolar. Eva Parera retreu la prepotència del PP a l’hora de demanar el vot útil als votants de Valents. El PDeCat assegura ERC arriba tard amb la creació d’una agència de la Indústria Química al Camp de Tarragona.

  • 13:00

    Ampliat un dia més el vot per correu

     

    El termini per entregar el vot per correu s'amplia fins el 25 de maig. D'aquesta manera, la Junta Electoral Central ha aprovat la petició de correus que demanava oferir més temps als ciutadans per emetre el seu vot a les oficines. 

  • 12:50

    Albiach critica que Cambray és "el pitjor" conseller que ha tingut Catalunya

     

     

    La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, avisa que malgrat la baixada de temperatures dels darrers dies, en poques setmanes es poden tornar a viure pics de calor importants. La situació, diu, pot ser especialment greu a les escoles per la manca de climatització i recorda que ja l'any passat es van fregar els 30 graus en algunes aules. Albiach exigeix al Departament d'Educació que compleixi els seus compromisos i faci arribar ventiladors allà on calgui. La líder dels comuns ha assenyalat el conseller, Josep González Cambray, com "el pitjor" conseller d'Educació que ha tingut Catalunya: "S'omple la boca de promeses i les incompleix sistemàticament. És una decepció rere l'altra".

  • 12:45

    Trias diu que Calviño posa "excuses" per no complir la decisió del Comitè de Drets Humans de l'ONU sobre Puigdemont

     

    El candidat per Barcelona Xavier Trias s'ha queixat que la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, hagi posat "excuses" per no complir la decisió del comitè de drets humans de l'ONU sobre la pèrdua de l'escó de Carles Puigdemont al Parlament el 2018. D'altra banda, ha acusat Colau i Collboni de promoure el "decreixement econòmic" i no "aixecar la veu" per la manca d'inversions. Trias ha tornat a reivindicar l'activitat econòmica per "lluitar contra la pobresa" i ha lamentat que el consistori no hagi promogut la ciutat: "És un desastre".

  • 12:30

    Junts exigeix "governar per a tothom" i evitar "sectarismes i incompetències"

     

    El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha exigit als partits que guanyin les municipals "governar per a tothom" en un acte que s'ha fet aquest matí a Olot. Turull assegura que la seva formació sempre ha esquivat "sectarismes i incompetències" que puguin suposar una pèrdua d'oportunitats per al municipi. El secretari de Junts ha volgut demostrar aquesta experiència de "bon govern" als ajuntaments amb l'experiència dels alcaldes de Vic, Begur, Banyoles, i Olot. Els quatre representants han parlat de la segregació escolar, habitatge social, gestió econòmica municipal i cultura al capdavant dels seus municipis.

  • 12:18

    Maragall es compromet tenir l'ordenança municipal sobre regulació de pisos turístics en els 100 primers dies de govern

     

    El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha promès tenir l'ordenança municipal sobre regulació de pisos turístics "desenvolupada i sotmesa a l'aprovació de l'Ajuntament" en els primers 100 dies de govern. Maragall també ha constatat les diferències sobre aquest àmbit entre Junts i el seu candidat a la ciutat, Xavier Trias: "Volen fer el favor d'aclarir-se?". La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha afirmat que Trias i el socialista Jaume Collboni volen convertir Barcelona en Benidorm, a partir del seu model turístic.

  • 12:15

    Colau proposa crear un servei especialitzat per atendre les violències en la infància i adolescència

     

    L'alcaldessa i candidata dels comuns, Ada Colau, proposa crear un telèfon per atendre les violències en la infància i adolescència. "És fonamental situar aquesta qüestió en el centre de l'agenda política", ha dit. En un principi, inclouria 15 professionals especialitzats, però es podria ampliar. "El primer que ha de fer és l'escolta" i després es passaria al desplaçament dels professionals. "Creiem que podria atendre fins al 20% dels 240.000 infants i adolescents de Barcelona". D'altra banda, la candidata creu que la denúncia del candidat popular Daniel Sirera contra l'Ajuntament per la "inacció" de la Guàrdia Urbana a la Bonanova "no va enlloc".

  • 11:20

    Collboni vol convertir Barcelona en "la capital del xip del sud d'Europa"

     

    El candidat socialista a Barcelona, Jaume Collboni, es proposa desenvolupar el projecte 'Barcelona Chip Coast' perquè la ciutat es converteixi en "referència" en la investigació i innovació del xip. Per arribar-hi, vol posar en marxa un fons d'inversió de capital risc amb 100 MEUR i bonificacions de fins al 95% de l'impost sobre les activitats econòmiques per a les empreses del sector digital de microelectrònica que s'instal·lin a la ciutat. També ha carregat contra Ada Colau, de qui ha dit que "no creu" en el creixement econòmic, i contra Xavier Trias, el "candidat de la inestabilitat".

  • 11:05

    Parera critica la "prepotència" de Feijóo per erigir el PP en "vot útil" del constitucionalisme

     

    La candidata de Valents, Eva Parera, ha criticat la "prepotència" del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per erigir als populars en el "vot útil" del constitucionalisme a Barcelona. "Em dona un punt d'orgull que el president del PP es preocupi per si la gent vota Valents". També ha recordat que ella va oferir una coalició electoral al partit de Daniel Sirera, que s'hi va negar. "Si haguessin acceptat, avui no estarien patint per si es queden fora de l'Ajuntament", ha manifestat abans d'apuntar que pels populars la prioritat és la Moncloa, no Barcelona.

  • 10:45

    La CUP desplega una pancarta al Port de Barcelona contra els creuers 

     

    La CUP ha desplegat una pancarta al Port de Barcelona en protesta contra els creuers. "El monocultiu turístic és insostenible", ha denunciat l'alcaldable del partit a Barcelona, Basha Changue. La Policia Portuària ha identificat dos membres del partit per l'acció, entre ells la diputada al Congrés dels Diputats Mireia Vehí. Ha despenjat la pancarta al cap de cinc minuts. Changue ha dit que proposen crear una "ecotaxa municipal" que gravi les emissions de gas d'efecte hivernacle dels creuers. 

  • 10:20

    Els candidats per Barcelona fan campanya al ritme de rumba catalana

     

    La rumba és l'estil musical de la banda sonora que acompanya la majoria dels candidats a Barcelona. Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Xavier Trias (TriasxBCN), i Eva Parera (Valents) han presentat la seva pròpia rumba creada per les municipals. La cap de llista de BComú, Ada Colau, reaprofita la rumba 'Filla del Guinardó' de les municipals de fa quatre anys i la combina amb 'One more time', de Daft Punk. En canvi, els candidats de Cs, Anna Grau, i del PP, Daniel Sirera, són els que menys utilitzen la música com a reclam electoral.

  • 10:10

    AGENDA | Roda de premsa del candidat popular a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. A les 12:30 h.

  • 10:05

    AGENDA | El primer secretari del PSC, Salvador Illa, visita les Franqueses del Vallès i fa un contacte informatiu amb l'alcaldable socialista Juan Antonio Corchado, a les 12 h.

  • 10:00

    AGENDA | L'alcaldessa de Barcelona i candidata dels comuns, Ada Colau, participa d'una roda de premsa a l'agència Efe, a les 11:45 h.

  • 9:55

    AGENDA | L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, parla sobre la situació del turisme i les seves propostes sobre el tema. A les 11:30 h.

  • 9:50

    AGENDA | La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, visita Sant Boi de Llobregat i fa un contacte informatiu per valorar l'actualitat política. També hi participa l'alcaldable dels comuns del municipi, Àlex Pérez. A les 11:30 h.

  • 9:45

    AGENDA | L'alcaldable Xavier Trias presenta les seves propostes sobre economia a la ciutat de Barcelona. A les 11 h.

  • 9:40

    AGENDA | Acte de Junts a Olot, Girona, amb el secretari general del partit, Jordi Turull, i quatre alcaldables: Miquel Noguer (Banyoles), Maite Selva (Begur), Anna Erra (Vic) i Pep Berga (Olot). A les 11 h.

  • 9:35

    AGENDA | La CUP fa una roda de premsa sobre la qüestió del turisme a la ciutat de Barcelona, on participa l'alcaldable Basha Changue i la diputada Eulàlia Reguant. A les 10 h.

  • 9:30

    AGENDA | La candidata de Valents, Eva Parera, participa en una roda de premsa de l'agència Efe en motiu de les municipals. A les 9:30 h.

  • 9:28

    AGENDA | El candidat socialista Jaume Collboni participa de l'esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum, a Barcelona a les 9 h.

  • 9:25

    BLOC ELECTORAL | Crida al vot útil per part dels alcaldables en l'equador de la campanya

     

    Primera i única visita d'Alberto Núñez Feijóo a Barcelona aquesta campanya. El líder popular reivindica el seu partit com l'única opció dels constitucionalistes. El candidat Daniel Sirera, a qui ell mateix va triar, proposa turisme de qualitat, mobilitat en cotxe i moto, grans esdeveniments i abaixar impostos. La portaveu nacional de Ciutadans, Patrícia Guasp, trepitja Barcelona i parla clar: "No pactarem amb governs extremistes d'ambdós costats ni amb nacionalistes". 

     

    Vot útil demana ERC a Badalona, diuen, per aturar Garcia Albiol després que el candidat de Junts critiqués obertament el cap de llista republicà. Pere Aragonès, president de la Generalitat, ha acusat Junts de sectaris. Davant representants de col·legis professionals, el socialista Jaume Collboni redobla l'atac contra Trias, a qui acusa de ser el candidat de la inseguretat.

     

    A Vic, Ara Pacte Local vol posar fi a la majoria absoluta de Junts. El PDECat reivindica bona gestió. Ada Colau reivindica l'orgull d'una Barcelona feminista i diversa que diu no pensa fer cap pas enrere davant l'extrema dreta. La candidata de Valents, Eva Parera, promet eliminar els carrils bici a totes les "vies ràpides" de Barcelona.

  • 9:15

    Sirera (PP): "Podem parlar si Trias i Collboni volen fer coses diferents"

     

    El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ofereix pactar al candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el candidat de Junts, Xavier Trias, negociant part del seu programa: "Vull estar al govern. No vinc a fer el turista. En un pacte amb ERC no em trobaran". L'alcaldable ha avisat en una entrevista al Cafè d'idees que es votarà a si mateix com a alcalde, si altres forces pacten amb ERC: "Cada regidor de més del PP serà un regidor de menys de Colau, Trias, Collboni o Maragall". 

  • 09:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les municipals 28M del divendres 19 de maig de 2023. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.