Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Daniel Sirera: "Podem parlar si Trias i Collboni volen fer coses diferents"

  • El candidat del PP a Barcelona ofereix pactar a Collboni i Trias, i descarta fer-ho amb ERC
  • Sirera: "Faré el contrari del govern de Colau i Collboni. Han posat Superilles sense gaire previsió"

Per
Cafè d'idees - Daniel Sirera: "Podem parlar si Trias i Collboni volen fer coses diferents"

El candidat del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ofereix pactar al candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el candidat de Junts, Xavier Trias, negociant part del seu programa: "Vull estar al govern. No vinc a fer el turista. En un pacte amb ERC no em trobaran".

D'aquesta manera, el candidat del PP a l'alcaldia apunta que es votarà a si mateix com a alcalde, si altres forces pacten amb ERC: "Cada regidor de més del PP serà un regidor de menys de Colau, Trias, Collboni o Maragall".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Daniel Sirera reitera que no donarà els seus vots per fer alcaldessa a Ada Colau i afirma que és l'únic que no ha donat els vots a Colau, en referència a Jaume Collboni o Xavier Trias: "He dit que mai de la vida faré alcaldessa a Colau. Soc l'únic que no ho ha fet".

Sirera assegura que els pactes postelectorals els decidirà ell i no l'actual president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo: "Ho decidiré jo, però, parlaré amb ell, per comentar-ho no perquè ho hagi de consultar".

Proposa analitzar "una per una" les superilles

Sobre el model de planificació urbana a Barcelona, Sirera assegura que farà "el contrari" del que s'ha fet amb les 'Superilles' i que demanarà informes, cas per cas, per decidir si les manté o les elimina: "Les que es quedin, que siguin ben mantingudes i les que s'hagin de treure es trauran".

El candidat popular ha denunciat la situació descuidada en què es troba la zona de Sant Antoni on diu que hi ha "rates i paneroles" i pel que fa a Consell de Cent és partidari de modificar-la per deixar circular el trànsit: "Hem pacificat Consell de Cent, però el trànsit s'ha traslladat a València. No podem fer una Barcelona de primera i una de segona".

Sirera: "Amb el PP no hi hauria facilitats pels ocupes"

El candidat del PP a Barcelona diferencia entre les famílies que es queden sense recursos, que ho considera un tema social i els qui ocupen espais com Can Vies, El Kubo o La Ruïna, amb els que diu "seria molt més contundent contra ells".

Sirera afirma que hi ha una bossa social a l'ajuntament per ajudar les famílies a pagar-los el lloguer i impediria empadronar-se a edificis ocupats: "Amb un govern municipal del PP no hi hauria facilitats pels okupes i no hi hauria ocupes empadronats".

Sirera considera que Ayuso expressa "un sentiment"

Amb relació a la polèmica per la inclusió d'expressos d'ETA amb delictes de sang a les llistes de Bildu, el candidat del PP a Barcelona diu que el partit ho ha estudiat i legalment poden ser-hi: "És heavy que gent que va matar sense demanar perdó, puguin presentar-se a les eleccions o condicionar les polítiques".

Sirera considera que les declaracions de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, demanant la seva il·legalització "expressa un sentiment": "Ayuso el que fa és manifestar coses que s'expressen en públic o en privat. Aquí hi ha votants del PSC que ho diuen en privat. Ayuso en públic, és una opinió".