Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pepe Álvarez demana una taula per negociar el traspàs de Rodalies

  • El secretari general d'UGT nega que la CEOE vetés el Govern en la signatura de l'acord salarial pactat amb la Patronal
  • Álvarez veu "insuficients" les mesures anunciades en Consell de Ministres extraordinari per pal·liar la sequera

Per
Cafè d'idees - Pepe Álvarez demana una taula per negociar el traspàs de Rodalies

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, veu com una "equivocació" parlar del traspàs integral de Rodalies a la Generalitat "a cop d'avaria" en el servei i proposa seure en una taula de negociació sense la "pressió de demà agafem això com sigui", específicament li demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El secretari general d'UGT veuria veu amb bons ulls el traspàs íntegre de la gestió del transport ferroviari estatal, negociat en aquesta taula: "Sempre que sigui apropar als ciutadans un servei i garantir millora, és positiu".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Álvarez veu "evident" que la responsabilitat de la situació de Rodalies és de Renfe, Adfil i el govern espanyol, però destaca que "el tema ve de lluny" i no d'aquest executiu. I insisteix amb la manca d'inversió a Catalunya, responsabilitat de l'executiu.

Álvarez creu que la regulació del treball a l'aire lliure "es quedarà curtíssim"

El secretari general de la UGT explica que no tenien coneixement de l'aprovació del decret que regula el treball a l'aire lliure en episodis de calor i les dotacions per la sequera si bé considera que "sona bé": "Jo crec que es quedarà curtíssim". Álvarez demana negociar mesures davant del canvi climàtic abordar-ho de manera definitiva: "Hem de fer normes que protegeixin treballadors, aquest decret no ho resol".

Amb relació a la desconnexió digital, un altre dels punts de l'acord, Álvarez ho qualifica "d'absolutament imprescindible" per aconseguir la "desconnexió" dels treballadors fora de la feina: "Ens hem d'acostumar a això, tot funcionava quan no hi havia telèfons mòbils".

Sobre l'acord de salaris: "Donarà més poder adquisitiu als treballadors"

El líder sindicalista destaca la importància de l'acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva acordat entre els sindicats UGT i CCOO i la patronal CEOE que servirà per desencallar la revisió dels 1400 convenis col·lectius pendents i suposarà l'augment de sous del 4% el 2023, del 3% el 2024 i d'un altre 3% el 2025: "Donarà més poder adquisitiu als treballadors i les empreses no tenen per què quedar-se al 4%".

Álvares nega el veto a Yolanda Díaz per l'acord

Pel secretari general de la UGT la signatura de l'acord, que ahir van presentar al Rei Felip VI, obeeix a la pressió que van fer els sindicats el passat u de maig: "Un procés de mobilitzacions saps com comença, però no com acaba. El risc preocupava al govern i a la patronal". Per Álvarez l'acord aporta tranquil·litat, solvència pel país, seguretat jurídica i benestar per a la gent.

Álvarez explica que un cop signat l'acord va rebre trucades de "mig govern" però afirma que no van mostrar interès d'anar a l'acte de signatura i que no es va vetar a la ministra Yolanda Díaz: "No és veritat que Garamendi vetés la ministra Díaz".