Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Raquel Sánchez sosté que la Generalitat "no compleix" i reclama que signi el contracte programa de Rodalies

Per
Cafè d'idees - Raquel Sánchez: "La Generalitat no compleix amb Rodalies"

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, demana disculpes als usuaris de Renfe per l'avaria a l'R2 Sud i nega que la causa sigui una manca d'inversions a Rodalies: "Vull deixar clar que no és per manca d'inversió, estem invertint com mai i partim d'una dècada de manca d'inversió".

En aquest sentit, Sánchez reclama a la Generalitat que signi el contracte programa de Rodalies i rectifica al conseller de Territori, Juli Fernández recordant-li que és ell el titular del servei. La ministra de Transports afirma que la pretensió de la Generalitat de demanar el traspàs integral de Rodalies "no és possible" perquè els trens circulen a tot l'Estat i no només a Catalunya "i la Generalitat ho sap": "No entenem per què es capfica en el traspàs integral i no signa el contracte que diu quines són les condicions per les dues parts".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Sánchez no ha volgut entrar en la polèmica sobre la causa concreta de l'avaria a l'R2 Sud i assegura que quan en conegui les explicaran: "Una de les causes podia ser una tempesta, però són hipòtesis, posar el focus aquí no entenc el sentit". De retruc acusa el govern català d'utilitzar-ho per fer-ne campanya i d'incomplir les seves obligacions amb el servei: "La Generalitat no compleix, és el titular del servei des del 2010, ho hauria de saber".

Sánchez admet que "no està sent fàcil" organitzar el transport alternatiu en autobús a totes les estacions per pal·liar els afectes de l'avaria a Rodalies, però assegura que no escatimaran en recursos: "Estem treballant per poder ampliar el servei d'autobusos, no està sent fàcil, però els pròxims dies anirem augmentant el servei".

Sánchez espera una aplicació "bastant immediata" de la llei d'habitatge

Amb relació a la nova llei d'habitatge, Raquel Sánchez avisa que les Comunitats que es neguin a aplicar-la hauran de donar explicacions a la ciutadania perquè a la població "els genera angoixa no poder accedir a un habitatge a un preu assequible". Sánchez assegura que el partit popular acabarà adoptant aquesta llei, com diu ha fet en altres àmbits com en l'educació: "L'estan criticant abans de llegir-la, al final l'aplicaran perquè no va en contra de ningú i beneficia la ciutadania".

La ministra Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, defensa la limitació de preus a les anomenades 'àrees tensionades' i en els casos de grans tenidors, els qui tenen més de 10 habitatges. Sánchez afirma que s'ha establert un període per "estudiar i aprovar una regulació" sobre els habitatges de temporada. La ministra assegura que el Govern garantirà els recursos per la construcció d'habitatge públic anunciat pel president Pedro Sánchez a través dels pressupostos generals de l'Estat.

Amb relació a la polèmica per la presència del ministre Félix Bolaños a l'acte de celebració del 2 de maig a Madrid, Sánchez creu que és un fet anecdòtic i que es podria haver solucionat d'una altra manera sense polèmica: "Més enllà d'invitacions, no hauria de generar problemes que hi anés el ministre, que és de Madrid".

El PSC vol reforçar el seu rol al Parlament amb la destitució de Borràs

Sánchez respecta la decisió de la JEC de deixar sense escó a Laura Borràs, ja suspesa com a presidenta del Parlament per aquest cas, diu que cal complir les condemnes i recorda que és una condemna relacionada amb la corrupció: "És una condemna per un fet relacionat amb corrupció".

En aquest sentit, creu que amb la destitució de Borràs, el PSC intentarà reforçar el seu rol com a principal partit de l'oposició si bé, creu que no és ella qui ha de donar aquesta informació.