Enlaces accesibilidad
Eleccions municipals 2023

Diari de Campanya | Crida al vot útil per part dels alcaldables en l'equador de la campanya

Alberto Núñez Feijóo apel·la al vot útil per convertir el PP en la clau del Govern a Barcelona

  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions municipals al web de RTVE Eleccions28M

Per
Mitin del PP a Barcelona
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, participa en el mitín central de Barcelona

L'actualitat del setè dia de la campanya de les eleccions municipals del 28M passa per la presència del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a Barcelona per fer costat al seu alcaldable Daniel Sirera. Els populars han demanat concentrar el vot del constitucionalista per frenar el populisme i l'independentisme a la ciutat. Xavier Trias ha desmentit, precisament, aquest dijous, la possibilitat de fer govern amb el PP si acaba d'alcalde.

Encara sobre pactes, Jaume Collboni, garanteix lleialtat institucional, i descarta donar suport a cap altre candidat si no guanya les eleccions. L'alcaldable socialista ha presentat un dels seus projectes estrella: cobrir les rondes. Ernest Maragall, que diu voler tornar a situar Barcelona al capdavant del país, s'ha dirigit a Sants per aprofundir en un dels cavalls de batalla d'aquests comicis, la gestió de les rodalies. El republicà planteja un tercer túnel pel litoral per descongestionar la circulació de trens.

Les propostes del dia de l'alcaldessa Ada Colau passen per la creació d'una òptica municipal gratuïta per famílies vulnerables i accentuar la defensa de les polítiques feministes i LGTBi contra "els atacs de la dreta". Per la CUP, les prioritats passen per impulsar una banca pública per invertir en sectors estratègics o municipalitzar l'aigua. Ciutadans es focalitza en els petits comerciants i autònoms i els promet menys burocràcia i impostos. Valents aposta per suprimir els carrils bici del carrer Aragó, la Meridiana o la Via Augusta.

Campanya de les municipals a Catalunya: 18 de maig de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:43

    Collboni (PSC) veu a Trias com "el candidat de la inseguretat" jurídica i política



    El candidat del PSC, Jaume Collboni, en un acte en el Teatre de Sarrià per a representants de col·legis professionals, ha considerat Xavier Trias és l'alcaldable de la inseguretat política "quan diu que farà complir els mandats de l'1-O i rep instruccions" de l'expresident Carles Puigdemont. En aquest sentit, també s'ha referit als talls independentistes en l'avinguda Meridiana.

  • 21:40

    Sirera càrrega contra Trias: "Ha despenjat del seu balcó l'estalada i l'ha amagat"



    L'alcaldable del PP a Barcelona, Daniel Sirera, ha qualificat Xaiver Trias de "candidat de Puigdemont".En un acte de campanya en el Turó Park de Barcelona, acompanyat del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i del líder de la formació a Catalunya, Alejandro Fernández, Sirera ha afirmat que el candidat de JxCat "només vol ser el masover de Carles Puigdemont i Laura Borràs" en la capital catalana.

  • 21:30

    Trias promet captar competicions internacionals amb la Copa Amèrica, el Mobile i el Sonar "a la cartera".

     

    L'alcaldable de Junts carrega contra el “desastre” de Colau en el manteniment dels equipaments esportius. Assegura que li han caigut els "pantalons" en veure l'estat de la Guineueta. 

  • 21:20

    TÀRREGA | Reguant (CUP) reclama municipalizar "la gestió, la provisió i la titularitat de l'aigua"


    La diputada de la CUP en el Parlament, Eulàlia Reguant, vol municipalitzar la gestió, la provisió i la titularitat de l'aigua: "L'aigua ha de ser pública, la resta és empantanar-se amb falses històries neoliberals".  En un acte de la CUP a Tàrrega al costat de la candidata en el municipi, Laia Recasens, ha fixat la seva proposta com a única solució a la situació de sequera que viu el país. "L'any 2024 acaba el contracte de gestió de l'aigua amb Agbar. Per tant, el pròxim Govern haurà de decidir si aquesta gestió ha de ser pública, municipal o privada, en mans d'una multinacional de l'Ibex", ha sostingut Recasens.

  • 21:05

    VILANOVA I LA GELTRÚ | Salvador Illa assegura que "amb un PSC fort Catalunya anirà millor".

     

    El líder dels socialistes catalans ha dit "prou incompliments per part d'ERC". El candidat a l'alcaldia de la capital del Garraf, Juan Luis Ruiz, ha anunciat que la ronda nord de Vilanova passarà d'un carril a dos per cada sentit. 

  • 20:50

    BADALONA | Aragonès: "Qui vulgui parar a Albiol que voti a ERC. Les altres opcions generen dubtes"


    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sostingut en un acte de campanya a Badalona que ERC és l'únic partit que pot garantir que no farà alcalde Xavier Garcia Albiol. "Ho pararem i liderarem aquesta ciutat". Aragonès ha avisat que no acceptaran "lliçons ni de coherència, ni de convicció dels qui per sectarisme o partidisme" farien alcalde a Albiol per a impedir un govern d'ERC, en clara referència al candidat de Junts a la ciutat.

  • 20:40

    Feijóo apel·la al vot útil al PP a Barcelona per convertir-se en la clau del nou Govern

     

    El líder dels populars ha reivindicat que "si ens unim som més forts" i ha defensat que "el nostre deure moral i ètic no és presentar un centre constitucionalista dividit, sinó unit2. En l'acte central de campanya del PP a Barcelona, Feijóo ha erigit el seu partit en l'únic vot que pot garantir que "no hi haurà populisme ni independentisme" a la capital catalana. Alberto Núñez Feijóo ha presentat el projecte del PP a Catalunya com el del “civisme”, “legalitat” i “constitucionalisme” i ha agraït el suport que està rebent dels dirigents i afiliats de Ciutadans. L'alcaldable, Daniel Sirera, ha garantit que són l'únic vot que evitarà que Colau torni a ser alcaldessa. 

  • 20:30

    MORA D'EBRE | Borràs insinua que Aragonès volia dir "fulminar" i no "culminar" la independència


    La presidenta de JxCat, Laura Borràs, s'ha mostrat molt crítica amb el Govern d'ERC i amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha apuntat amb ironia que, quan defensava la seva investidura en el Parlament, potser volia dir que desitjava "fulminar" i no "culminar" la independència de Catalunya. En un acte electoral de JxCat a Móra d'Ebre Borràs ha indicat que "la gent de JxCat vol solvència i independència" i no obliga a haver de triar entre una cosa o una altra. En aquest sentit, ha criticat que el Govern ja pràcticament no parla d'independència i recriminat que s'ha convertit en l'executiu de la "incompetència". 

  • 20:20

    Colau reivindica l'orgull de la Barcelona feminista

     

    De de la plaça del Diamant de Gràcia, la candidata de BComú ha reivindicat que Barcelona no té por i no pensa fer "ni un pas enrere" encara que vingui l'extrema dreta "amb insults masclistes". També s'ha compromès implementar programes que garanteixin la llibertat sexual de les persones grans LGTBI, i nous programes d'ocupació que ajudin a regularitzar persones migrants, en especial les dones que treballen a la llar.

  • 20:15

    Junqueras crida a "revoltar-se contra la resignació" a Barcelona

     

    El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a "revoltar-se" contra la "resignació" d'aquells partits que han "segrestat" Barcelona durant 40 anys. Durant l'acte de campanya al barri de Sant Martí, Junqueras s'ha mostrat "convençut" que la capital podrà tornar a ser el "referent"  i ha recorda que Barcelona havia estat "punta de llança" de la modernitat, de totes les lluites, de la justícia i de la defensa dels drets ciutadans. Ernest Maragall, per la seva banda, ha lamentat que les "subhastes" de Trias i Collboni deteriorin la qualitat democràtica de les eleccions municipals del 28 de maig.

  • 20:00

    RUBÍ | Albiach recorda que els comuns regularan els lloguers si el PSC no vol



    La presidenta dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, s'ha dirigit al líder del PSC, Salvador Illa, i ha assegurat que els comuns regularan els lloguers si el PSC no vol: "Si no ho volen fer ells, ho farem nosaltres". En un acte a Rubí (Barcelona) al costat del candidat dels comuns en el municipi, Andrés Medrano, Albiach també ha dit a Illa que regular els lloguers "no és una mesura efectista, és una mesura efectiva" i ha sostingut que l'única garantia que es comencin a regular els preus dels lloguers és En Comú Podem.

  • 19:25

    BLOC DE CAMPANYA | PSC, ERC i JUNTS insisteixen en la seva batalla pels pactes postelectorals

     

    Crida al vot útil del candidat socialista, Jaume Collboni, que ha carregat contra Xavier Trias per confondre els seus votants. L’alcaldable de Junts, en canvi, troba vergonyós que un pacte entre partits desbanqui el guanyador. La caravana d’ERC, amb Pere Aragonès i Laura Vilagrà, fa parada a Badalona enmig de les polèmiques paraules del candidat de Junts assegurant que abans farà alcalde a Albiol que a un republicà. 

     

    La proposta d’Ada Colau d’un servei d'òptica municipal per donar cobertura als més vulnerables mereix el qualificatiu  “d’intervencionista” per part de Valents. Daniel Sirera, del PP, acusa Colau d'afavorir els ocupes i no les famílies amb menys recursos. Vox manté que Desocupa demostra les polítiques fallides estatals i locals. 

     

    Ara Pacte Local, la marca municipalista del PDCat, es presenta a Tarragona com a plataforma que no abandera l’independentisme. Pau Ricomà, d’ERC es compromet a canviar els noms dels carrers franquistes de Tarragona si segueix com alcalde.

  • 18:11

    FIGUERES | Cs demana a la JEC portar a la Fiscalia la Mesa del Parlament per no retirar l'escó a Borràs

     

    El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dijous que han interposat una denúncia davant la Junta Electoral Central  perquè actuï contra la vicepresidenta primera del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés, i la resta de membres de la Mesa partidaris de no retirar l'escó a la presidenta suspesa de la cambra, Laura Borràs. Acompanyat de l'alcaldable de Cs a Figueres, Héctor Amelló, Carrizosa ha explicat que demanen a la JEC que testimoniï els fets i traslladi a la Fiscalia "la possible comissió d'un delicte de desobediència".
     

  • 18:08

    Eva Parera promet eliminar els carrils bici a totes les "vies ràpides" de Barcelona

     

    La candidata de Valents es compromet a treure els carrils del carrer Aragó, la Meridiana o la Via Augusta. "Han de desaparèixer si volem recuperar una mica la mobilitat a la ciutat", ha explicat. Per la regidora, s'hauria de poder creuar la capital de punta a punta en mitja hora i ha denunciat les congestions que provoca el carril a la Via Augusta. 

  • 17:05

    AGENDA | El popular Alberto Núñez Feijóo fa costat a l'alcaldable del partit a Barcelona, Daniel Sirera. També hi serà Alejandro Fernández. A les 19:30 h.

  • 17:00

    AGENDA | El president català, Pere Aragonès, visita Badalona en una campanya pel partit per recolzar l'alcaldable Àlex Montornès. També hi serà Laura Vilagrà i Raül Romeva. A les 19:30 h.

  • 16:55

    AGENDA | Acte de la CUP a Vallvidrera amb Jordi Estivill, Clara Morató-Aragonés i Joan Cebrian, a les 19 h. Un quart d'hora més tard, la formació fa un altre acte a Tàrrega, amb la diputada Eulàlia Reguant i l'alcaldable Laia Recasens. I, després, un acte amb l'exdiputat Pau Juvillà.

  • 16:50

    AGENDA | Acte dels comuns amb Jéssica Albiach a Rubí, amb l'alcaldable Andrés Medrano i la número dos Ànnia Garcia. A les 19 h.

  • 16:45

    AGENDA | Ernest Maragall, Oriol Junqueras, Marta Vilalta, José Rodríguez i Montse Benedí fan un acte d'ERC a Barcelona a les 19 h.

  • 16:40

    AGENDA | Salvador Illa (PSC) visita Vilanova i la Geltrú i farà un acte amb l'alcaldable Juan Luis Ruíz a les 19 h. Al mateix temps, a Barcelona, el candidat Jaume Collboni i Maria Eugènia Gay fan un acte per representants dels col·legis professionals. 

  • 16:35

    AGENDA | L'alcaldable Ada Colau fa un acte sobre polítiques feministes i LGTBI acompanyada de Jess González, Clara Serra i Jean Wyllys. A les 19 h.

  • 16:30

    AGENDA | La candidata de Valents, Eva Parera, parla sobre la mobilitat a Barcelona, a les 17 h.

  • 16:25

    BLOC ELECTORAL | La seguretat, les infraestructures i una òptima municipal centren les propostes

     

    Promeses electorals centrades en aquesta jornada, en el cas de Junts, en seguretat. El candidat del PSC ha explicat que cobrir la ronda de Dalt forma part d'un pla fins al 2050 per cobrir 8 quilòmetres, també de la Ronda litoral. I a Xavier Trias li retreu, des del Cafè d'Idees, manca de transparència.

     

    Esquerra torna a reivindicar més inversió a Rodalies, des de l'estació de Sants denuncien les impuntualitats i les incidències constants. Sota les torres de CaixaBank, la CUP critica els beneficis dels bancs i ataca el model econòmic actual, que volen capgirar. Una òptica municipal amb un pressupost anual de 400.000 euros. És la proposta d'Ada Colau

     

    Visita poques hores abans de l'equador de la campanya de la líder de Ciutadans, Patrícia Guasp, a Barcelona. La formació taronja ha centrat el discurs en el petit comerç, mentre que des de VOX han parlat de seguretat, turisme i pactes.

  • 15:00

    L'ONU dictamina que Espanya no hauria d'haver suspès a Puigdemont como a diputado

     

    El Comitè de Drets Humans de l'ONU ha dictaminat que Espanya va vulnerar els drets polítics de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en suspendre'l com a diputat del Parlament quan va ser processat per rebel·lió, abans que fos condemnat.
    El dictamen, consultat per RTVE, aprecia una vulneració de l'article 25 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i creu que la suspensió "prèvia a una condemna, no va ser per motius previstos en la legislació, que siguin raonables i objectius".
     

  • 13:57

    BLOC DE CAMPANYA | La inseguretat i les ocupacions marquen la campanya

     

    El candidat de Junts per Catalunya a Barcelona, Xavier Trias, promet revertir la inseguretat a Barcelona i en recrimina la gestió a Collboni. L’alcaldable del PP per Barcelona, Daniel Sirera, acusa l'Ajuntament d'inacció policial davant la delinqüència i ho vincula al passat de l’equip de Colau. Vox proposa que els propietaris no paguin impostos ni IBI mentre tinguin la casa okupada. Ciutadans presentarà una denúncia per la inacció de l’Ajuntament a l'hora de desallotjar els okupes de Bonanova. 


     

    L'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat un projecte per cobrir la major part de la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral. Esquerra Republicana proposa la construcció d'un tercer túnel de rodalies que connecti el Morrot amb l'estació de França. La candidata dels comuns a Barcelona, Ada Colau, proposa crear un servei d’òptica municipal gratuït per a persones vulnerables. 

     

  • 13:55

    Albiach (comuns): "Junts i el PSC volen que els pagesos paguin la barra lliure d'aigua del turisme"

     

    La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha criticat des de Vilafranca del Penedes que "la pinça de Junts i el PSC vol que els pagesos paguin la barra lliure d'aigua del turisme", un model que ha confrontat al de la seva formació. En vista de la situació de sequera, que ha alertat que té especial gravetat al Penedès, ha demanat "repartir esforços" amb planificació ecològica i descartant els macroprojectes.

  • 13:40

    Maragall proposa un tercer túnel de Rodalies perquè la xarxa creixi en un 50%


    El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona proposa construir un tercer túnel a la ciutat entre l'estació de França i la zona del Morrot, en el districte de Sants-Montjuïc, per a incrementar en un 50% la capacitat de la xarxa de Rodalies de Barcelona. El túnel permetria millorar la connexió de l'estació de França amb altres grans estacions com Sants i la Sagrera i aconseguir "una xarxa de Rodalies connectada" que beneficiarà a Maresme, Baix Llobregat i Penedès, entre altres zones de l'àrea metropolitana.

  • 13:30

    Colau vol obrir una òptica municipal que atengui 20.000 persones vulnerables a l'any

     

    L'alcaldessa i candidata de BComú a l'alcaldia de Barcelona s'ha compromès a obrir una òptica municipal amb seu física per a persones en situació de vulnerabilitat amb un pressupost de 400.000 euros per exercici. Colau ha explicat que es podran garantir ulleres i lentilles gratuïtes. La mesura, que ja compta amb una prova pilot realitzada amb la Fundació Ramon Martí i Bonet com a primera fase, també contempla un acord amb les òptiques de la ciutat per fer tarifació social per a usuaris de la Targeta Rosa i la Targeta Barcelona Solidària.
     

  • 13:20

    Ciutadans denunciarà l'Ajuntament de Barcelona per la inacció davant els okupes

     

    L'alcaldable de la formació taronja, Anna Grau, ha explicat que Cs presentarà una denúncia al departament d'interior per la inacció a l'hora de desallotjar els okupes de Bonanova. Grau, d'altra banda, treu ferro al transfuguisme de l'exregidor de Barcelona, Paco Sierra, i altres exmembres al PP, que -diuen- fa temps que ja no eren al partit. 

     

    La líder nacional dels liberals, Patrícia Guasp, també ha anunciat la voluntat de reduir impostos i tràmits burocràtics als autonoms i els petits comerciants. 

  • 13:17

    1.108.175 electors podran votar a Barcelona, un 3% menys que en 2019
     


    La capital catalana comptarà amb 301 col·legis electorals, 1.068 seccions censals i 1.688 meses electorals, i uns 15.192 veïns han estat seleccionats com a membres de taula. Durant la jornada, es disposarà de 17.700.000 paperetes, 1.137.000 sobres, 2.182 urnes i 322 cabines. Un total de 24 candidatures s'han presentat a les eleccions municipals a Barcelona: BCN Ets el teu, Valents, PP, PSC, CUP, ERC, Junts, Cs, BComú, Pacma Jesuep, Somi, Aire És l'Esquerra, FNC, Vox, PFyV, Evav, Nova Primaries, PTDCERV, Esconsenblanc, PCTC, PCLV, PH i Unidossi.

  • 13:06

    La CUP Barcelona vol impulsar una banca pública per invertir en sectors estratègics

     

    En un acte de campanya des de la Diagonal, al costat de les emblemàtiques torres d'oficines de CaixaBank, el número 2 dels cupaires a Barcelona, Jordi Estivill, ha reivindicat que l'Ajuntament necessita "eines i més múscul pressupostari".  Els anticapitalites insisteixen que s'ha de caminar cap a un "decreixement turístic". Una altra de les mesures que proposen és implementar una reducció de la jornada laboral arribant a les 30 hores setmanals. També volen crear una oficina de treball proactiva que "persegueixi la precarització i l'explotació en els sectors turístic i de l'economia digital".

  • 13:03

    Collboni presenta el projecte per cobrir les Rondes de Barcelona

     

    L'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat un projecte per cobrir la major part de la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral. Una obra que cobriria 8 km lineals, amb un cost de 1.500 milions i s'allargaria fins el 2050. La idea és que en els propers 4 anys es comenci pel tram d'Horta-Guinardó. Collboni ha assegurat que es tracta de la primera fase per crear les set noves centralitats urbanes amb què vol impulsar a la ciutat i que han d'estructurar una segona gran etapa de transformació urbana. L'alcaldable socialista defensa un "urbanisme tàctic" i no només "cosmètic". Al Cafè d'Idees també ha anunciat un estudi per veure com ampliar l'Aeroport del Prat

  • 13:02

    La CUP vol impulsar una banca pública a Barcelona per invertir en sectors estratègics

     

    La CUP vol impulsar una banca pública d'inversió i finançament a Barcelona que sigui capaç d'invertir en "sectors estratègics" com les energies renovables. Així ho ha defensat el número 2 de la candidatura, Jordi Estivill, que aposta per una "transformació econòmica urbana justa, feminista i ecosocial". Ha reivindicat que l'Ajuntament necessita "eines i més múscul pressupostari". Així mateix, la CUP ha insistit que s'ha de caminar cap a un "decreixement turístic".

  • 12:52

    Maragall acusa Trias de fer "exhibicionisme" de la voluntat d'acord amb el PSC

     

    El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha replicat a la presidenta de Junts, Laura Borràs, que el candidat Xavier Trias és qui fa "exhibicionisme" de voluntat d'acord amb el PSC de Jaume Collboni. Borràs va criticar ahir el "teatre" de PSC i ERC en campanya: "Fan veure que es barallen, però són socis". El candidat d'ERC ha apuntat que Borràs expressa una "evident situació de complicació interna". I ha afegit que Trias fa una "expressió ostentosa, explícita i en veu alta" de "proximitat" amb Collboni. 

  • 12:45

    Parera es desmarca del PP i llança un dard a Sirera

     

    L'alcaldable de Valents a Barcelona, Eva Parera, s'ha desmarcat dels populars i ha criticat que aquest dijous el candidat dels populars porti els "tòtems de Gènova", en referència a Alberto Núñez Feijóo, per "intentar que la gent no voti" al seu partit. "La gent vota a qui li dona la gana", ha etzibat Parera a Sirera. La candidata ha apostat per una educació trilingüe i ha promès acabar amb l'"infrafinançament" que pateix l'escola concertada. "Hem de garantir que tots els alumnes acaben els estudis amb una bona formació i domini de tres llengües".

  • 12:30

    Trias nega que el PP pugui entrar de la seva mà al govern de Barcelona i acusa Maragall "d'enganyar la gent"

     

    L'alcaldable Xavier Trias promet revertir la inseguretat a Barcelona i carrega contra Jaume Collboni (PSC) per la gestió de la seguretat. L'alcaldable acusa Ernest Maragall (ERC) de voler enganyar la gent quan diu que el PP entrarà a l'ajuntament de la mà de Junts, i a Ada Colau (BComú) d'amagar les dades delinqüencials a la ciutat, amb els clubs cannàbics, els narcopisos i les ocupacions il·legals com a focus del seu Pla i l'increment de fins a 4.000 agents de la guàrdia urbana a final de mandat.

  • 12:15

    Colau (BComú) té clar que si guanya les eleccions, formarà govern amb el PSC i ERC

     

    L'alcaldessa i candidata dels comuns a Barcelona, Ada Colau, assegura que el seu objectiu és "quedar la primera" a les municipals i, si ho fa, està convençuda que el PSC i ERC s'obriran a fer un pacte amb el seu equip. I avisa que només farà acords de govern "amb formacions progressistes", descartant la candidatura de Xavier Trias. També li ha reclamat, de nou, al candidat socialista, Jaume Collboni, que digui ja si està disposat o no a pactar amb Junts. 

  • 11:00

    Sirera (PP) promet una regidoria contra les okupacions

     

    El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha promès una nova regidoria que serveixi per "donar suport" als propietaris que pateixin okupacions. En un esmorzar organitzat pel Foro Nueva Economía, l'alcaldable ha defensat la proposició de llei del PP al Congrés, que es va tombar, i que permetia desallotjar okupes en 24 hores. Sirera ha remarcat que "mentre no arribi" aquesta norma ell crearà aquesta regidoria. A banda, ha proposat que la gent que té el pis okupat "no hagi de pagar l'IBI". 

  • 10:45

    BLOC ELECTORAL | L'estira i arronsa entre ERC, PSC i Junts pels possibles acords postelectorals guanya terreny

     

    Els partits encaren aquest dijous el setè dia de campanya electoral. El candidat republicà a Barcelona, Ernest Maragall, no descarta aspirar a l'alcaldia si no guanya les eleccions i alerta que si Trias i Collboni guanyen, el Partit Popular podria entrar per primera vegada al consistori barceloní.

    Jaume Collboni assegura que no serà soci minoritari ni buscarà ser alcalde, si no guanya les eleccions. Diu que anirà a l'oposició i acusa Trias -que ha avançat que si no és la força més votada deixarà el consistori- de fer turisme en campanya. D'altra banda, Collboni ha anunciat que mantindrà el bo cultural.

    L'alcaldable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, equipara Collboni amb Manuel Valls. Alerta que votar-lo és igual a votar Valls el 2019 perquè vol dir que continua Colau. Trias, d'altra banda, promet cobrir la ronda de Dalt, i apunta també a Collboni en aquesta qüestió.

    Eva Parera, candidata de Valents a Barcelona, es compromet a eliminar la taxa de residus, que la qualifica d'il·legal. Diu que també acabarà amb el sistema de recollida d'escombraries porta a porta i que bonificarà els veïns que més reciclin. 

    Aquesta tarda, el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, acompanyarà l'alcaldable a Barcelona, Daniel Sirera.

  • 10:40

    AGENDA | Salvador Illa i l'alcaldable del PSC Jaume Collboni fan declaracions a les 12:30 h a Barcelona. 

  • 10:35

    AGENDA | Acte d'En Comú Podem a Vilafranca, amb Jéssica Albiach i l'alcaldable Montse Romagosa. A les 12 h.

  • 10:30

    AGENDA | L'alcaldable de Ciutadans, Anna Grau, fa declaracions a les 12 h juntament amb la portaveu del partit, Patricia Guasp.

  • 10:25

    AGENDA | Carlos Carrizosa, líder de Ciutadans, visita diverses ciutats amb els candidats del partit corresponents. Figueres a les 11:30 h, Girona a les 13 h, Blanes a les 17:15 i Lloret de Mar a les 18:30 h. 

  • 10:20

    AGENDA | La CUP fa una roda de premsa amb la participació de les diputades Eulàlia Reguant i Laia Estrada i el candidat Jordi Estivill sobre model econòmic. A les 11:30 h.

  • 10:15

    AGENDA | L'alcaldable d'ERC Ernest Maragall fa una roda de premsa sobre la mobilitat a Barcelona. Estarà acompanyat del conseller Juli Fernàndez, Rosa Suriñach i Maz Zañartu. També hi participen 4 alcaldables: per Terrassa Ona Martínez, per Montcada Jordi Sánchez, per Sabadell Gabriel Fernàndez i per Sant Vicenç Castellet Adriana Delgado

  • 10:10

    AGENDA | Eva Parera (Valents) fa una roda de premsa a les 11:15 h sobre l'àmbit de l'educació a Barcelona.

  • 10:05

    AGENDA | L'alcaldable Xavier Trias fa una roda de premsa a la seva seu sobre el tema de la seguretat a Barcelona. A les 11 h.

  • 10:00

    AGENDA | Roda de premsa de l'alcaldessa i alcaldable del BComú Ada Colau a l'Agència Catalana de Notícies. A les 11 h.

  • 9:57

    AGENDA | L'alcaldable de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro Pulido, fa una roda de premsa a l'agència Efe a les 10 h.

  • 9:55

    AGENDA | L'alcaldable popular Daniel Sirera fa una conferència per campanya electoral.

  • 9:50

    Collboni evita respondre si el PSOE continuarà pactant amb Bildu

     

    El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, evita respondre si el PSOE continuarà pactant amb Bildu després que es presentés una denúncia contra el partit per incloure 44 exmembres d’ETA a les llistes electorals pel 28M. "Posar persones amb delictes de sang a llistes pot ser legal, però és immoral", ha dit l’alcaldable en una entrevista al Cafè d’Idees amb Gemma Nierga.

  • 9:45

    Collboni: "Els regidors socialistes votaran el candidat socialista"

     

    L'alcaldable per Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, assegura que els seus regidors no investiran cap altre alcalde que no sigui ell i que passarà a l'oposició si no guanya el 28M: "Quan un no guanya les eleccions, ha d'anar a l'oposició. Jo no marxaré, no plegaré". Collboni defensa que ell no amaga les sigles del partit com diu "fa Xavier Trias": "Quan se'n vagi, deixarà el grup en mans de Junts. Mana Puigdemont i Borràs, i ho vol amagar".

  • 9:20

    BLOC ELECTORAL | Dards entre PSC i ERC pel possible escenari postelectoral, mentre Junts demana rendir comptes per la taula de diàleg

     

    Porta a porta i passeig per la Barceloneta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el candidat republicà a Barcelona. Ernest Maragall avisa del perill que suposaria, segons pensa, una aliança entre el PSC i Junts a l'Ajuntament. No cap a Maragall, sinó cap a Trias i Colau va el dard del socialista Jaume Collboni: "sembla que els hi faci nosa que en aquest moment el PSC encapçali moltes enquestes". Però si no queda primer, diu que no serà ni soci minoritari ni buscarà suports per ser alcalde.

     

    Junts demana a Esquerra que rendeixi comptes: "la taula de diàleg a desaparegut de la campanya". Laura Borràs i el seu sector han donat suport a David Torrents, candidat a Badalona, que ha dit que si depèn d'ell, "Albiol no serà l'alcalde d'aquesta ciutat". El PdCat intenta fer-se forat avui amb ajuda d'Àrtur Mas a Matadepera.

  • 09:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les municipals 28M del dijous 18 de maig de 2023. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.