Enlaces accesibilidad
Eleccions municipals 2023

Diari de Campanya | Collboni i Maragall discrepen sobre què fer si no guanyen les eleccions

  • Junts responsabilitza Esquerra de la "indigència ferroviària" a Catalunya
  • Collboni es quedarà a l'oposició si no és alcalde i retreu a Trias que no faci el mateix
  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions municipals al web de RTVE Eleccions28M

Per
Acte electoral d'ERC a la Barceloneta
Pere Aragonès i el candidat republicà, Ernest Maragall, protagonitzen un porta a porta a la Barceloneta

L'actualitat del sisè dia de la campanya de les eleccions municipals del 28M continua centrada en l'estratègia pels possibles pactes i els retrets sobre l'aposta sobiranista. Des de Badalona, Laura Borràs, acusava ERC d'haver fracassat amb la seva aposta per la taula de diàleg i d'haver perjudicat Catalunya regalant vots a Madrid. En canvi, Pere Aragonès, després d'un porta a porta a la Barceloneta, ha defensat la necessitat de reconstruir la ciutat en comptes de recompondre el partit com vol fer Xavier Trias.

El candidat socialista, Jaume Collboni, vol afegir nous descomptes pels majors de 65 anys, alhora que deixa clar que marxarà a l'oposició si no guanya. Tot el contrari, aspirar a l'alcaldia encara que no sigui la llista més votada és el que es planteja Ernest Maragall. El candidat Xavier Trias alerta que el vot a Collboni servirà per tornar a fer alcaldessa a Ada Colau i repta Maragall a dir que no farà el mateix. El PP i Ciutadans pugnen, en canvi, per concentrar el vot a la dreta. Carlos Carrizosa acusa els populars de no tenir un projecte propi per Catalunya.

Els comuns i la CUP coincideixen en el clam contra el negacionisme climàtic. Colau planteja climatitzar totes les escoles i els cupaires acabar el tram per la Diagonal. Des de Valents, Eva Parera, planteja bonificar els ciutadans que reciclin bé.

Campanya de les municipals a Catalunya: 17 de maig de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:42

    Borràs acusa Esquerra de "perjudicar" Catalunya regalant els vots a Madrid

     

    La presidenta de Junts ha acusat els republicans de fer veure que es baralla amb el PSOE quan tothom sap que són socis i a Aragonès d'apuntalar Sánchez a Madrid. En un acte a Badalona, ha titllat el diàleg de "gran decepció" i d'una "gran distracció.
     

  • 21:30

    Illa demana al Govern "humilitat" amb els ajuntaments després d'haver fet tard amb la sequera

     

    El líder del PSC, Salvador Illa, ha carregat contra el Govern pel retard en l'aprovació del pla de gestió de les conques internes de Catalunya 2022-2027. En un acte al Vendrell, ha recordat que l'han presentat sis mesos més tard del previst. "No tenia un pla, però sí que volia sancionar als ajuntaments", ha dit. Acompanyant el candidat a la reelecció Kenneth Martínez, el dirigent ha demanat "humilitat" al Govern. 

  • 21:17

    Junqueras crida a acabar amb la "coalició conservadora" de PSC i Junts a Catalunya
     


    En un acte a Reus, al costat de la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, i l'alcaldable d'ERC i vicealcaldessa, Noemí Llauradó, Junqueras ha carregat contra el Govern per voler imposar dèficit 0 als ajuntaments en 2024, la qual cosa suposaria immobilitzar 3.500 milions de les arques municipals, i per la "catastròfica" gestió de Rodalies.

  • 21:06

    CUP Barcelona demana denegar permisos "a l'extrema dreta" per a fer actes al carrer



    La CUP Barcelona s'ha compromès  a impulsar un protocol que permeti denegar "a l'extrema dreta" permisos d'ús de l'espai públic per a celebrar actes en espais públics i equipaments municipals o participats per l'Ajuntament de Barcelona. Així ho han explicat en un acte als jardins dels Tres Xemeneies de la capital catalana, on han explicat que volen crear aquest protocol "antifeixista per a combatre l'auge de les actituds feixistes, racistes, masclistes o LGTBIfóbicas".

  • 21:02

    L'alcaldable de Junts a Badalona assegura que si depèn d'ell, el candidat del PP no serà alcalde

     

    Junts per Catalunya, amb Laura Borràs i Francesc de Dalmases a primera fila, ha carregat contra el candidat del PPC a l'alcaldia de Badalona, Xavier Garcia Albiol. "Representa el pitjor de la política a Catalunya", ha dit Dalmases en un acte de campanya des del municipi. L'alcaldable de la formació, David Torrents, ha remarcat que, si depèn d'ell, no serà l'alcalde. "Com voleu que David Torrents faci alcalde a Albiol? Que s'ho treguin del cap", ha sentenciat rebaten les acusacions de la republicana Marta Vilalta.Torrents ha demanat "aturar democràticament el populisme i el feixisme a les urnes" el 28-M.

  • 20:44

    Maragall demana el vot per evitar que el PP entri al govern de Barcelona

     

     El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha alertat del "joc de càlcul" dels alcaldables de PSC, Jaume Collboni, i de Junts, Xavier Trias, per governar amb el suport del PP. Durant l'acte a la Barceloneta, Maragall ha advertit que Collboni i Trias han dit que estan "encantats" de rebre els seus vots: "No podem acceptar de cap manera que, per primera vegada, el PP entri a la governació de Barcelona". 

  • 20:30

    Trias apel·la als votants de Valls avisant-los que Collboni també farà alcaldessa Colau

     

    El candidat per Barcelona Xavier Trias s'ha erigit com l'únic candidat que no governarà amb Colau. "Aquesta senyora l'hem de treure com sigui perquè ens destrossarà la ciutat", ha alertat. En aquest sentit, Trias ha instat el candidat d'ERC Ernest Maragall a treure's "la careta" i aclarir si li donarà suport en cas que ell quedi primer el 28-M.

    Durant un acte a la plaça Alfons X a Horta-Guinardó, el candidat de JxCat també ha atacat a Ada Colau per la Zona de Baixes Emissions: "El que té un dièsel de 20 anys no és col·leccionista"

  • 20:15

    Podem registrarà al Congrés una reforma del Codi Penal per perseguir empreses com Desokupa

     

    La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha avançat que Unides Podem registrarà al Congrés una proposició de llei per reformar el Codi Penal per perseguir empreses de desokupació. Ha citat concretament 'Desokupa', que ha qualificat de "comando parapolicial" que genera "aporafobia".


     

  • 20:00

    Vox carrega contra constitucionalistes i independentistes a l'Hospitalet del Llobregat

     

    Des de l'Hospitalet, el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha acusat a tots els candidats, inclosa l'alcaldessa Núria Marín, d'agafar distància per amagar-se de les polítiques de líders com Pedro Sánchez o Pere Aragonès. Garriga assegura que donarà un spray de pebre "si governen comunistes i separatistes". 

  • 19:48

    Collboni vol crear un catàleg amb propostes culturals a 5 euros per a gent gran

     

    L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, mantindrà el 'Bonus Cultura' amb rebaixes culturals i crearà un catàleg per a majors de 65 anys perquè puguin anar a actuacions o museus per cinc euros. La proposta es finançarà amb part dels diners provinents de la taxa turística. Per al 'Bonus Cultura', la inversió serà de 3 milions d'euros i per al destinat a la gent gran, 5 milions d'euros.

  • 19:30

    BLOC DE CAMPANYA | Els candidats de Barcelona confronten posicions sobre l'habitatge i les ocupacions.

     

    Xavier Trias carrega contra el candidat del PSC Jaume Collboni a compte de les ocupacions. L'alcaldable de Junts rebutja la regulació dels lloguers que preveu la legislació estatal. Ada Colau confirma la denúncia per delictes d'Odi amb relació a la manifestació de la Bonanova d’aquest dimarts. Des de Sant Martí, la candidata de Ciutadans, Anna Grau, promet rehabilitar barris vulnerables i més habitatge social. 

     

    El candidat del PSC, Jaume Collboni, assegura que en cas que no guanyi les eleccions anirà a l'oposició, ja que no vol ser el soci minoritari d'un govern municipal. La secretaria d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, retreu la política de pactes al PSC i Junts. Valents declara la guerra al porta a porta. L'alcaldable Eva Parera proposa incentivar als veïns  amb bonificar als qui reciclin millor

  • 19:00

    Aragonès visita porta a porta a veïns de la Barceloneta per a demanar-los el vot 

     

    Acompanyat d'altres dirigents d'ERC, Aragonès ha xerrat porta a porta amb veïns, els qui li han transmès preocupació pel civisme, la seguretat i la neteja en el barri. Després de visitar un bar al carrer de la Maquinista, Aragonès s'ha trobat amb Maragall en un altre bar a pocs metres i junts s'han dirigit cap a la merceria Pascual, en un recorregut on han intercanviat salutacions amb diversos veïns del barri.

  • 17:38

    Valents declara la guerra al porta a porta

     

    L'alcaldable Eva Parera proposa incentivar als veïns amb bonificar als qui reciclin millor. "El problema és que l'ordenança no preveu bonificacions, alguna cosa està fallant", ha ressaltat. Per Valents, calen "contenidors intel·ligents" que permetin saber quins veïns fan millor el triatge, i premiar-los. 

  • 17:05

    AGENDA | La CUP fa un acte als jardins de les Tres Xemeneies amb la portaveu del Secretariat Nacional, Maria Sirvent, i les candidates Adriana Llena i Marga Olalla. Un quart d'hora més tard, comença un altre acte del partit a Calafell amb la presència de la diputada Laia Estrada i l'alcaldable del municipi Guifré Artal. Després, faran declaracions amb el diputat Dani Cornellà i el regidor Kilian Fuertes.

  • 17:00

    AGENDA | Acte del PSC amb Salvador Illa al Vendrell amb l'alcaldable Kenneth Martínez. A les 19 h.

  • 16:55

    AGENDA | El president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'alcaldable Ernest Maragall, el conseller Joan Ignasi Elena, Marta Vilalta, Eva Baró i Josep Maria Boronat fan un acte d'Esquerra a Barcelona a les 19 h. A la mateixa hora, hi ha un altre acte d'ERC a Reus amb Oriol Junqueras, Natàlia Mas i l'alcaldable Noemí Llauradó.

  • 16:50

    AGENDA | Vox fa un acte a l'Hospitalet de Llobregat amb Ignacio Garriga, Joan Garriga i Francisco González. A les 18:30 h.

  • 16:45

    AGENDA | El socialista i alcaldable a Barcelona, Jaume Collboni, fa un acte a les 18 h centrat en les propostes culturals del partit. També hi seran la diputada Rocío García i el regidor Xaver Marcé.

  • 16:40

    AGENDA | Eva Parera (Valents) fa una roda de premsa enfocada en l'àmbit de la neteja a la ciutat de Barcelona. Serà a les 17:00 h.

  • 16:35

    AGENDA | El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, compareix a les 17:00 h a Montcada i Reixac al costat de l'alcaldable de partit al municipi, Àngela del Pino. A les 18:30 h, ho farà a Cerdanyola amb l'alcaldable del municipi, Pau Ortolà.

  • 15:53

    El regidor a Barcelona i exmembre de Cs Paco Sierra s'afilia al PP català
     

    El regidor de Barcelona i exmembre de Cs Paco Sierra s'ha afiliat al PP català, partit que considera que representa "la unió del constitucionalisme, té vocació de govern i tindrà la representació suficient per a desallotjar a Ada Colau de l'Ajuntament de Barcelona".

  • 15:41

    Valents proposa llicències d'activitat en 48 hores per a una Barcelona "business friendly"

     

    La candidata de Valents a l'alcaldia de Barcelona, Eva Parera, planteja impulsar les llicències d'activitat en 48 hores amb una declaració responsable per convertir Barcelona en una ciutat "business friendly". Ho ha dit en un diàleg al Col·legi d'Economistes de Catalunya, en què ha criticat que l'actual alcaldessa, Ada Colau, ha apostat per "l'empetitiment" de la ciutat.
     

  • 14:33

    Collboni deixa clar que si no guanya se n'anirà a l'oposició

     

    El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona critica Xavier Trias per dir que si no guanya les eleccions no seguirà a l'oposició. "El que no pot semblar és que vens aquí a fer turisme en la campanya electoral, a provar sort i si no surto em torno a casa". En el seu cas, si no aconsegueix la victòria, deixa clar que seguirà a l'oposició "defensant també" les seves idees, valors i visió de ciutat i no serà el soci minoritari en el Govern municipal.

  • 16:30

    BLOC ELECTORAL | Els partits continuen creuant ofertes i negatives en matèria de pactes

     

    Contra l'homofòbia també clamava aquest dimecres ERC i la consellera de Feminismes. Els republicans proposen un programa de formació pel professorat, Rainbow. Volen que Barcelona sigui un refugi per a les víctimes i aposten per fer una oficina especialitzada. 

     

    Jaume Collboni assegura que si no queda primer, ni serà soci minoritari del govern municipal, ni buscarà el suport d'altres per ser alcalde. Replica al candidat d'Esquerra que va vetar-lo d'un eventual pacte. I la promesa d'avui si és alcalde: ajuts d'entre 2.500 i 3.500 euros per canviar el vehicle per un híbrid no endollable.

     

    Ada Colau ha presentat un pla ombra davant, diu, el negacionisme climàtic d'Ayuso, Trias i els que defensen l'ampliació de l'aeroport. 90 milions d'euros per climatitzar totes les escoles públiques de Barcelona el proper mandat. També promet climatitzar 1500 habitatges amb serveis per la gent gran i augmentar fins a 400 els refugis climàtics. 

     

    Rodalies que funcionin i ronda nord. Solució de Junts a la contaminació de Sabadell. Trias dubta de la llei d'habitatge i proposa invertir 200 milions d'euros anuals durant 20 o 30 anys.

     

    Les formacions busquen aquests dies la manera d'atraure vots i fitxatges de polítics que havien estat a altres partits. És el cas del PP de Barcelona, que ha donat a conèixer un nou afiliat. Paco Sierra, exmilitant de ciutadans, s'afilia al PP, que es reivindica com l'únic vot útil de dreta.

  • 14:26

    Colau es compromet a climatitzar totes les escoles públiques 

     

    La candidata de BComú s'ha compromès a climatitzar les escoles de primària i els instituts-escola ja sigui instal·lant aire condicionat o bé ventiladors de sostre, amb una inversió de 90 milions. L'alcaldessa també proposa un pla per generar ombra en places o zones de joc amb pèrgoles o tendalls.

  • 13:51

    BLOC DE CAMPANYA | L’oficina antiocupes de Collboni s’emporta les crítiques de Trias i Colau

     

    El candidat socialista a Barcelona, Jaume Collboni, assegurat que si no guanya formarà part de l'oposició. El republicà Ernest Maragall, al contrari que Trias i Collboni, sí obre la porta a ser alcalde si perd les eleccions. A Mollerussa, la secretaria general d’ERC, Marta Vilalta ha fet campanya per la candidatura d’Engelbert Montalà. 

     

    Ada Colau i Xavier Trias critiquen Collboni per la seva voluntat de crear una oficina de prevenció de les ocupacions ilegals. Trias defensa destinar 200 milions d'euros per abordar la falta d'habitatge assequible. Colou es compromet a climatitzar totes les escoles públiques. Ciutadans proposa un pla per crear més habitatge social a solars buits i habitatges okupats. El caniddat del PP, Daniel Sirera, escenifica amb l’exregidor de Cs, Paco Sierra, la fuga de vots de la formació taronja. 

  • 13:40

    El PP insisteix que és l'única formació de centredreta constitucionalista que entrarà a l'ajuntament

     

    El candidat popular a Barcelona, Daniel Sirera, insisteix que el PP és l'única formació de centredreta constitucionalista que entrarà a l'ajuntament i apel·la al vot útil al seu partit. Sirera anticipa una fuga de votants i militants de ciutadans i d'altres formacions del mateix espectre polític. També li ha donat a Xavier Trias la "benvinguda" a la "proposta del PPC" que Barcelona torni a acollir uns Jocs Olímpics, després que l'alcaldable de Junts digués que això seria "magnífic". 

  • 13:30

    Ciutadans proposa un pla per crear més habitatge social en pisos ocupats i solars buits

     

    Des de Sant Martí, la candidata de la formació taronja, Anna Grau, promet 2.500 habitatges de lloguer assequible "preferent per la gent jove", que siguin "rotatoris". Considera que hi ha molts solars de l'Ajuntament que es poden fer servir i molts pisos ocupats que es poden "recuperar". També insten a fer reformes a barris vulnerables, per acabar amb l'aluminosi, posar ascensors i rehabilitar habitatges. 

  • 13:06

    Colau creu que Collboni s'ha deixat arrossegar per la dreta amb la proposta de l'oficina antiocupacions

     

    "És un error que formacions d'esquerra caiguin en aquesta provocació", ha dit la candidata de Barcelona en Comú. Ada Colau ha recordat que l'ocupació s'aborda des de l'àmbit judicial i que l'executen els Mossos d'Esquadra. Assegura que "sorprèn que Collboni, que ha dimitit de les seves responsabilitats, desconegui que el que fa l'Ajuntament va més enllà de les seves competències". En aquest sentit, ha destacat que Barcelona "té una política pionera" que aborda les ocupacions amb la unitat antidesnonaments com a servei de mediació.

  • 13:00

    ERC proposa ampliar el programa 'Barcelona, ciutat refugi' per acollir-hi víctimes de la LGTBIfòbia

     

    ERC vol convertir Barcelona en un refugi internacional de víctimes de la LGTB-fòbia. El candidat, Ernest Maragall, ha proposat ampliar el programa 'Barcelona, ciutat refugi' per acollir-hi les persones del col·lectiu que hagin de fugir dels seus països d'origen per aquesta qüestió. Maragall vol que la ciutat lideri la xarxa internacional en defensa dels drets de la comunitat LGTBI+, i promet impulsar el programa Rainbow als centres educatius. La número 2 de la llista, Elisenda Alamany, ha criticat els partits que celebren la conquesta de drets i alhora "aigualeixen" les proclames quan s'han de transformar en lleis.

  • 12:45

    Eva Parera (Valents) denuncia una "doble imposició" amb la taxa turística

     

    Des del Col·legi d'Economistes de Catalunya, la candidata de Valents a l'Ajuntament de Barcelona ha criticat també la "falta de transparència" del govern municipal sobre la recaptació de la taxa turística: "Aquests diners són finalistes, han de ser reinvertits al sector, però avui el sector no sap en què s'estan revertint". "Si veiem que s'han destinat de forma equivocada emprendrem les accions legals que calguin", ha advertit Eva Parera abans de reclamar un informe amb la recaptació total de la taxa i el seu destí final.

  • 12:30

    Maragall no descarta aspirar a l'alcaldia si no guanya les eleccions

     

    L'alcaldable d'Esquerra Ernest Maragall no descarta aspirar a l'alcaldia de Barcelona encara que no guanyi les eleccions municipals del 28-M. "Mantinc l'opció", ha respost des del parc de la Ciutadella. El cap de llista republicà ha subratllat que aspira a guanyar i assolir l'alcaldia, i que ara mateix no té per què contemplar "cap altra hipòtesi". El candidat d'ERC també ha apuntat que percep "nerviosisme" en els caps de llista de PSC, Jaume Collboni, i de Trias per Barcelona, Xavier Trias, perquè "coquetegen" amb formar un govern amb el suport del PP, encapçalat per Daniel Sirera.

  • 12:00

    Trias vol promoure la construcció a Barcelona amb una inversió de 200 milions d'euros durant 30 anys

     

    El candidat per Barcelona Xavier Trias defensa destinar 200 milions d'euros anuals durant 20 o 30 anys per promoure construcció a Barcelona. Aquesta és la recepta de Trias per abordar la falta d'habitatge assequible a la capital catalana. "O ens posem a construir habitatge o això no funcionarà", ha alertat. Tampoc creu que funcioni "en alguns aspectes" la nova llei d'habitatge que s'ha d'aprovar aquest dimecres al Senat. D'altra banda, Trias ha recriminat al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que s'hagi "equivocat" fent "gestos per demostrar que és fidel a ERC". 

  • 12:00

    El Parlament al·lega davant la JEC que Borràs continua pendent del TS pel seu escó

     

    El Parlament ha defensat davant la Junta Electoral Central  que no ha retirat l'escó a la presidenta suspesa de la cambra, Laura Borràs, perquè el Tribunal Suprem  encara ha de resoldre el recurs de cassació contra la sentència que la va condemnar per prevaricació i falsedat documental. Així consta en l'escrit d'al·legacions  amb el qual el Parlament va respondre dilluns al requeriment en què la JEC demanava a la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, explicar per què encara no han rellevat Borràs. La JEC va declarar inelegible Borràs després de ser condemnada per prevaricació i falsedat documental i ha ordenat retirar-li l'escó, una decisió que ha estat recorreguda tant per Borràs com pel Parlament.

  • 11:50

    Junts responsabilitza ERC de la "indigència ferroviària" a Catalunya

     

    La presidenta de Junts, Laura Borràs, pressiona per la ronda Nord. A Sabadell, Borràs assegura que els republicans han de deixar "d'apuntalar" el Govern de Sánchez i el "desastre" de Rodalies, i fixa "crucial" forçar la unitat independentista al Congrés. "El tren que porta més retard és el que té la seva parada a l'estació de la independència", ha dit Borràs. L'exconseller Josep Rull acusa Sánchez i Aragonès de "bloquejar" la ronda Nord i "perjudicar" la gent. 

  • 11:15

    Collboni promet ajudes per comprar vehicles híbrids si és alcalde

     

    El candidat socialista a Barcelona, Jaume Collboni, ha promés ajudes per comprar vehicles híbrids no endollables i ajuts a particulars de 2.500 euros i a comerciants de 3.500 euros si és alcalde. El socialista ha assegurat que surt a "a guanyar", però que si no guanya, formarà part de l'oposició. Replica així a les paraules de l'alcaldable Xavier Trias que deia que el seu objectiu era ser alcalde i si no ho aconseguia, no formaria part del govern. Quant al turisme, ha dit que Barcelona "no pot assumir-ne més" i ha atacat Trias per plantejar uns nous JJOO d'estiu.

  • 11:00

    En Comú Podem promet un dentista públic en els municipis on governi

     

    La líder d'ECP, Jéssica Albiach, lamenta que la proposta, que es va incloure en la negociació amb el Govern per a l'aprovació dels comptes de la Generalitat, "continua sense desplegar-se". Des de Mataró, Albiach ha assegurat que l'executiu que lidera Pere Aragonès "va al ralentí i arrossega els peus". Una mostra, diu, és el suport del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, al candidat del PDeCAT de Mataró, malgrat que ERC es presenta també a la capital del Maresme: "És un Govern en què no confien ni els seus propis consellers".

  • 10:30

    AGENDA | El socialista Salvador Illa fa una roda de premsa a Santa Margarida i els Monjos amb l'alcaldessa Imma Ferret a les 12:15 h.

  • 10:25

    AGENDA | El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, i Lorena Roldán fan una roda de premsa a les 12 h.

  • 10:20

    AGENDA | L'alcaldable taronja a Barcelona Anna Grau visita el mercat de Sant Martí de Provençals i després farà declaracions a la carpa de Ciutadans. A les 11:45 h.

  • 10:15

    AGENDA | El candidat d'ERC Ernest Maragall fa una roda de premsa sobre polítiques LGTBI amb Tània Verge, Elisenda Alamany, Fèlix Santos i Marta Novella. És a les 11:30 h a la Ciutadella de Barcelona.

  • 10:10

    AGENDA | L'alcaldessa i candidata dels comuns Ada Colau farà declaracions a les 11:30 h amb Gemma Tarafa, Guille López i Eloi Badia als Jardins Pla i Argmengol.

  • 10:05

    AGENDA | Jordi Estivill, de la CUP, fa una roda de premsa a l'agència Efe a les 10:30 h.

  • 10:00

    AGENDA | El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, visita Sabadell i farà declaracions a les 10:30 h de la mà de l'alcaldable del partit al municipi, Joan García.

  • 9:55

    AGENDA | Junts celebra un acte sectorial sobre infraestructures amb la participació de la presidenta del partit, Laura Borràs, l’exconseller Josep Rull i l'alcaldable de Sabadell, Lluís Matas. A les 11 h.

  • 9:55

    AGENDA | Conferència de l'alcaldable de Valents, Eva Parera, al Col·legi d'Economistes a les 11 h.

  • 9:50

    AGENDA | Jéssica Albiach, de BComú, visita Mataró a les 10 h, on farà declaracions al costat de l'alcaldable dels comuns del municipi, Sergi Morales.

  • 9:45

    AGENDA | L'alcaldable socialista Jaume Collboni fa una roda de premsa a l'ACN a les 10 h.

  • 9:40

    AGENDA | El candidat a Barcelona Xavier Trias fa una roda de premsa a les 10 h a la seva seu sobre les seves propostes socials per la capital catalans. 

  • 9:35

    BLOC ELECTORAL | Colau promet rehabilitar edificis del Besòs i Collboni se suma a crear una oficina contra l'okupació

     

    L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha promès una inversió de 200 milions d'euros per rehabilitar 4.000 habitatges del Besòs molt precaris i 50 milions més per comprar naus industrials i crear nous llocs de feina. 

     

    Per la seva banda, el socialista Jaume Collboni ha anunciat la creació d'una oficina de prevenció de les okupacions delictives. S'ubicaria al costat del parc de les tres xemeneies. La candidata de Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, celebra l'anunci del candidat del PSC. Ha convidat l'alcaldable socialista a acompanyar-la en les seves protestes a la Bonanova.

     

    Des de Sabadell, ERC ha posat al centre del debat la Ronda Nord o Quart Cinturó. L'alcaldable per Sabadell, Gabriel Fernández, ha acusat el PSC de voler trinxar el territori.

     

    L'alcaldable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, insta Maragall a clarificar ja si el farà alcalde. I manté la mà estesa també a Collboni. 

  • 9:30

    BLOC ELECTORAL | La pugna per les infraestructures es cola entre els atacs dels partits

     

    Exhibició de múscul del PSC a Sabadell. Envoltat de candidats del Vallès, Salvador Illa ha llançat un missatge a ERC: "Altres demanen el vot en contra, jo demano un vot a favor. A favor de la convivència, del diàleg, de la prosperitat, de l'ordre, de les inversions". Inversions com la ronda Nord. Recorda el president Aragonès que els compromisos es compleixen. En canvi, la B-40 significa per Esquerra de Sabadell "més camions, trinxar el territori, el riu Ripoll", diu Gabriel Fernández. Junqueras ha demanat la mobilització dels republicans i ha acusat el PSC i Junts de pactar sempre per repartir-se el poder. 

    Ada Colau promet 200 milions d'euros per rehabilitar 4.000 habitatges dels barris del Besòs i 50 milions per convertir els antics polígons industrials "en barris productius". Trias no vol ni militars a la caserna del Bruc ni sous baixos. I sobre les terrasses, la CUP vol menys i que paguin més, tot el contrari que el PP, que a més vol que ampliïn l'horari. Ciutadans insisteix que cal posar fi a les ocupacions delictives i convida els socialistes a protestar a la Bonanova. Vox es presenta com a garant dels serveis públics.

  • 09:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les municipals 28M del dimecres 17 de maig de 2023. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.