Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Camil Ros i Javier Pacheco: "La patronal no vol un acord pels salaris, el conflicte està servit"

Per
Cafè d'idees - "La patronal no vol un acord pels salaris, el conflicte està servit"

El secretari general d'UGT, Camil Ros, i el de CCOO, Javier Pacheco, asseguren que les negociacions pels salaris amb la patronal van "fatal" perquè estan "enrocats" i "ho volen tot per ells": "No volen arribar a un acord. El conflicte està servit".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya, veu com una "indecència social" que les empreses hagin fet créixer els seus marges: "És una miopia econòmica. Estàs reduint la teva activitat".

Pacheco reclama que els empresaris "deixin de guardar a la butxaca la quantitat indecent de beneficis" i comencin a apujar salaris.

A favor de la regulació de preus

Pacheco detalla els tres eixos que els sindicats reclamen regular-ne els preus: l'energia, l'habitatge i els productes bàsics de la cistella de la compra, que diu, han arribat a augmentar el preu un 200 %: "Hi ha un ventall que incrementen preus en els productes bàsics de fins a un 200% hi ha especulació i algú s'omple la butxaca".

El secretari general de CCOO destaca també que els preus de l'habitatge són també un impediment per l'accés a l'habitatge de manera assequible i n'argumenta la regulació dels preus: "Els estudis d'emancipació ens diuen que els joves necessiten el 70% del salari per accedir a un habitatge i a la ciutat de Barcelona del 80%, és impossible".

Ros i Pacheco destaquen millores laborals gràcies a la Reforma laboral

Ros valora la reforma laboral que ha permès que hi hagi més contractació a jornada completa i que la taxa de temporalitat ha baixat del 15% quan havíem estat en taxes que superava el 20%. "Té un efecte bo que dona estabilitat fa augmentar la contractació a jornada completa".

En aquest sentit, destaca que la nova legislació ha permès mantenir l'ocupació: "Com que les empreses són porugues, amb la legislació anterior no haguessin renovat els contractes temporals".