Enlaces accesibilidad
Turisme i aigua

El turisme no condicionarà les restriccions per la sequera

Per
No s'aplicaran restriccions d'aigua als hotels, però demanen que en facin un ús responsable
No s'aplicaran restriccions d'aigua als hotels, però demanen que en facin un ús responsable

L'arribada del turisme suposa un augment del consum d'aigua, un fet que preocupa per la sequera extrema que pateix Catalunya. Així ho afirma l'Agència Catalana de l'Aigua, que aquest dimecres ha confirmat que això no farà variar les restriccions d'aigua. El director de l'ACA, Samuel Reyes, ha assegurat que ja compten amb l'increment del volum de turistes i que no es canviaran les previsions.

Molts hotels i locals de turisme ja estan adoptant mesures per estalviar aigua, com reguladors de cabal a les aixetes de les dutxes i rentamans, per adaptar-se a la situació de sequera. Però queda en mans del visitant fer-ne un consum responsable i, per exemple, fer servir la dutxa en compte de la banyera. En aquest sentit, l'ACA anima al turisme a implementar bones pràctiques.

No es limitarà el consum d'aigua aquest estiu

L'Agència s'ha reunit aquest dimecres amb uns 500 representants del sector turístic per resoldre dubtes i compartir bones pràctiques de cara a un estiu de sequera. Una trobada en què no s'han anunciat noves mesures ni restriccions. Segons ha explicat l'ACA, no es pot fer fins que hi hagi un estat d'emergència per sequera, que podria entrar al setembre.

La secretària general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, ha explicat que el sector turístic "ha d'estar compromès i ho està amb totes les necessitats" que hi hagi en la gestió de recursos hídrics per la situació actual. I ha recordat que "fa anys que treballa" per reduir el seu impacte en el consum d'aigua amb diferents actuacions.

El sector turístic fa temps que fa esforços per estalviar aigua

També els turistes n'han de fer un ús conscient de l'aigua, ja que molts quan viatgen es relaxen i no actuen igual que quan hi són a casa. De fet, els turistes consumeixen quatre cops més aigua que els residents. D'altres sí que estan conscienciats i, per exemple, demanen als hotels que no els canviïn les tovalloles cada dia i fan servir la dutxa per evitar el bany.