Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alícia Romero: "Votar tampoc resol res"

Per
Cafè d'idees - Alícia Romero: "Votar no resol res"

La portaveu parlamentària de PSC i Units per Avançar, Alícia Romero, justifica que el Govern espanyol tanqui la porta a la proposta de referèndum acordat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè considera que "el que fa és dividir i votar tampoc resol res". Romero afegeix que un referèndum no està previst a la Constitució i que no resol la relació entre Catalunya i Espanya.

La portaveu del PSC descarta que els socialistes donin suport a un referèndum, encara que no es pregunti directament sobre la independència: "D'entrada, no ens ho plantegem. Hauríem de parlar-ne".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Romero desvincula la negativa a l'acord de claredat del període electoral: "Al setembre ho va presentar i se'n va emportar carabasses de tothom. La proposta neix bastant morta".

Descarta l'indult a Borràs

Sobre la situació de Laura Borràs al Parlament, Romero creu que a Junts per Catalunya hi ha diferents posicions sobre el cas de Laura Borràs: "Envio tot el suport a Junts. No sempre és fàcil actuar". I descarta l'indult: "No està sobre la taula. És un cas de corrupció".

Romero afegeix que els socialistes no demanen res a la Junta Electoral perquè actuarà com ho va fer en els casos de Quim Torra o Pau Juvillà. Alícia Romero demana a Borràs fer un pas al costat: "Si és tant patriota, que faci un pas al costat i recuperem el prestigi de la institució".

Romero acusa l'ACA d'inacció els últims anys

Romero retreu a l'Agència Catalana de l'Aigua d'haver reduït un 50% el seu pressupost i deixar d'invertir 300 milions d'euros que haurien permès tenir més aigua: "L'ACA té inacció total i acusa els ajuntaments. Jo acuso la institució, que no ha invertit en potabilització, regeneració o descontaminació d'aqüífers".

Romero afirma que el Govern de la Generalitat té com a solució d'emergència que plogui: "Això no pot ser, no serviran per a aquest estiu".

Romero admet que es repensen haver fet confiança al Govern

La portaveu socialista recorda que el PSC ha tingut predisposició per facilitar l'aprovació del decret de sequera, però reclama canvis que el Govern no fa, tot i que diu, s'hi havia compromès: "És trist, vam donar la confiança i a vegades ens sembla excessiu".

En aquest sentit, critica l'executiu català d'haver-se adonat ara de la sequera, que fa 32 mesos que no plou, quan fa 10 anys que no es fan inversions. La portaveu socialista rebutja el règim sancionador del decret i reclama col·laborar amb els ajuntaments: "El 2009 també hi va haver sequera i no es va sancionar als ajuntaments".

Romero veu voluntat del Govern per acordar la B-40 a l'abril

Romero assegura que estan treballant de manera regular amb el Govern per tenir enllestida l'ampliació de la B-40 aquest mes d'abril, un compromís de l'aprovació dels pressupostos: "Hi ha petites discrepàncies en finançament o en el traçat, però espero que seran superables".

La portaveu del PSC diu que vol ser positiva i reconeix voluntat tant del govern de la Generalitat com del govern d'Espanya per trobar una solució i poder signar el conveni aquest mes d'abril: "Crec que la voluntat hi és".