Enlaces accesibilidad
Teatre

Itziar Castro: "Les teves ferides poden arribar a ser art"

  • L'actriu Itziar Castro està girant per tota Espanya amb el seu espectacle 'Con el corazón por delante'
  • Aquesta obra, basada en els seus poemes, la podreu veure aquest divendres a l'Atrium de Viladecans
  • Recupera tot el contingut cultural de 'Punts de vista' a RTVE Play Catalunya

Per

Punts de vista - Entrevista a Itziar Castro

Itziar Castro és actriu, cantant, directora, productora, poeta i tot el que es proposi. Està girant per Espanya amb un espectacle basat en el seu llibre de poemes on recita, canta i balla 'Con el corazón por delante'.

L'artista catalana ha reconegut a 'Punts de vista', programa disponible a RTVE Play Catalunya, que tot i tenir una aparença de persona forta, hi ha una gran part de la seva personalitat que necessita mostrar: "La vulnerabilitat no ha de ser quelcom dolent. Al contrari, per ser forta has de ser vulnerable".

Per ser forta has de ser vulnerable

L'actriu encara recorda la primera vegada que es va despullar a recitar els seus poemes en públic, una experiència que no va ser gens fàcil: "Em sentia molt despullada. No físicament com a totes les fotos que sempre em despullo, sinó emocionalment. Era massa íntim. (...) Crec que durant un temps em costava molt mostrar el que també soc, que soc molt vulnerable".

Viure del món de la interpretació i l'espectacle no és una feina gens fàcil. Per aquest motiu, Itziar Castro ha hagut de tocar tots els pals. "Soc una treballadora de l'espectacle que s'ha de buscar les garrofes. Soc de les que fa malabars mentre fa malabars sobre una taula de surf amb taurons per sota. Aquesta és la nostra professió", ha assegurat a Tània Sarrias.

Tarde lo que tarde - Itziar Castro pone su corazón por delante - Escuchar ahora

De petita volia ser actriu... i tenista!

La intèrpret ha afirmat al programa que, tot i que sempre s'ha plantejat treballar al món de l'espectacle, un dels seus primers somnis era ser una esportista professional. "Aquí on em veieu, era molt esportista. Tenia el mateix entrenador que l'Arantxa Sánchez Vicario quan era infantil. Vaig començar a guanyar tornejos en aquell moment on l'Arantxa va guanyar el Roland Garros. Llavors, vaig dir: "vull ser tenista". Em faig famosa de tenista i després ja serà més fàcil ser actriu".

Em faig famosa de tenista i després ja serà més fàcil ser actriu

Finalment, va decidir dedicar-se plenament al món de la interpretació, però va tenir una joventut molt complicada. L'assetjament escolar, d'alguna manera, sempre ha format part de la seva vida. "No hem de deixar que les paraules ens facin el mal que ells vulguin. Nosaltres hem de donar-li la volta. Els insults han de ser el que nosaltres vulguem que siguin".

No hem de deixar que les paraules ens facin el mal que ells vulguin

A més, ha afegit el següent: "A mi si em diuen gorda, doncs, evidentment, soc grassa. El tema és quan ja hi ha violència, maltractament, agressions físiques, però crec que és una cosa de donar-li relativitat".

Orgull! - Itziar Castro: "Mai ha estat en un armari"

La importància d'estimar-se a un mateix

L'actriu ha reivindicat la importància d'estimar-se a un mateix i de mostrar les ferides, en comptes d'amagar-les: "Quan tu t'estimes a tu mateixa les teves ferides no només es curen sinó que poden arribar a ser art, poden ser boniques i aquí us ho vinc a mostrar amb el cor per davant".

Les teves ferides poden arribar a ser art

Itziar Castro mai amagat la seva personalitat i ha lluitat i defensat sempre el que ha considerat, reivindicant els seus drets i els de qui li envolten: "A mi una de les coses que més em sorprèn és que em diguin que soc valenta per ser jo mateixa. Estem en un món on ser valent significa un mateix? (...) Hauria de ser al revés, hauríem de mostrar-nos tal com som i que no sigui una cosa negativa".

Estem en un món on ser valent significa un mateix?

No us perdeu l'espectacle 'Con el corazón por delante' aquest divendres a l'Atrium de Viladecans.