Enlaces accesibilidad
Orgull RTVE

Itziar Castro: "Ser lesbiana m'ha condicionat a la vida, però no a la feina"

  • La diferència ha marcat la vida de l’actriu Itziar Castro: homosexual, talla no normativa i pèl-roja natural
  • La intèrpret catalana assegura que “mai ha estat en un armari”
  • No et perdis el programa especial #OrgullRTVE el pròxim dissabte a les 23:30h per La 1 i a RTVE Play Catalunya

Per

Itziar Castro a la gala Orgull
Itziar Castro a la gala Orgull

Ser diferent ha marcat la vida de l’actriu Itziar Castro: és homosexual, una dona diversa, de talla no normativa i pèl-roja natural. “Ser lesbiana m'ha condicionat a la vida, però no a la feina”, assegura la catalana al programa especial #OrgullRTVE que pots veure aquest dissabte a les 23:30h per La 1 i a RTVE Play Catalunya. Afortunadament, la intèrpret treballa en una professió on hi ha llibertat i “tothom pot tenir la parella que vulgui i pot dir-ho o no”.

Mai he estat en un armari

L’actriu sempre ha sigut ella mateixa i ha viscut amb llibertat la seva orientació sexual: “Mai he estat en un armari”. Tot i això, Itziar Castro reconeix que algunes vegades quan ha tingut parella no ha dit públicament per tal de no exposar a l’altra persona. També li preocupa que pugui patir la seva família pels comentaris dolents que pot dir la gent.

Estimar-te a tu mateixa

Puc ser lliure, puc viure com a mi m'agrada i no m'he d'amagar

Itziar Castro sempre intenta respondre amb els missatges maliciosos a les xarxes i contesta, segons apunta, no tant per ella sinó per les persones que pateixen assetjament i no poden respondre: “Ets un referent en el sentit que puc ser lliure, puc viure com a mi m'agrada i no m'he d'amagar i per això responc per a tota aquella gent que no poden o que no tenen l'altaveu o que no tenen la fortalesa en aquell moment.”

I què diria a aquestes persones perquè se sentin orgulloses com se sent ella? “Que t'estimis a tu primer perquè si no t'estimes primer, no pots estimar els altres. És igual que l'altra persona que tens davant sigui del mateix sexe o ho estigui fent transició.”