Enlaces accesibilidad
Orgull RTVE

Daniela Requena: "Soc trans, però soc moltes coses més"

  • La tiktoker i periodista Daniela Requena considera que no té l'obligació de dir que és una dona trans quan té una primera cita amb un home
  • La secretària de LGTBI del PSOE valencià ha publicat el llibre 'Mamá, soy mujer on explica el seu procés de transició
  • No et perdis el programa especial #OrgullRTVE aquest dissabte a les 23:30 h per La 1 i per RTVE Play Catalunya

Per

Daniela Requena a la gala Orgull
Daniela Requena a la gala Orgull

Amb més de 800.000 seguidors a TikTok, la influencer i periodista Daniela Requena utilitza les xarxes socials per donar visibilitat a la transsexualitat i s'etiqueta com a noia trans perquè la gent pugui filtrar el seu contingut i els hi pugui ser útil. Tanmateix, una cosa són les xarxes socials i una altra la seva vida personal. "El que no faré és anar amb un cartell al capdavant. Si soc trans, no tinc cap problema a reconèixer-lo, però sí que soc moltes coses més", defensa la tiktoker al programa especial #OrgullRTVE, que pots veure aquest dissabte a les 23:30 h per La 1 i per RTVE Play Catalunya.

Daniela Requena, secretària de LGTBI del PSOE valencià, confessa que si té una relació sexual esporàdica amb un home, no diu que és una dona trans, però si té connexió emocional amb aquella persona i veu que relació pot anar a més, si que li diu. "Normalment mai és la primera vegada que m'acosto amb ells perquè considero que no ho he de dir". Creu que l'important és que li hagi agradat físicament i com a persona.

La dona que sempre ha volgut ser

La periodista valenciana acaba de publicar el llibre 'Mamà soy mujer. Diario de una chica trans' on explica el seu procés de transició a través de les diferents etapes que ha experimentat des que era una nena fins a convertir-se en la noia que és actualment: "soc una dona molt feliç i molt orgullosa del que soc."

Avui en dia em miro a mirall i soc el que sempre he volgut ser

Segons Daniela Requena, la transició més rellevant i menys visible és l'emocional: les lluites internes, els dubtes, les pors... Després ve la transició física. En el seu cas, va decidir prendre hormones per canviar físicament i més tard va passar pels quiròfans. "Avui en dia em miro a mirall i soc el que sempre he volgut ser", diu orgullosa la influencer.