Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Andreu Mas-Colell: "Soc pragmàtic i la independència no és possible"

  • L'exconseller d'Economia defensa la pista marina sobre pilons per l'aeroport de Barcelona: "La tecnologia no ens ha de fer por"

Per
Cafè d'idees - Andreu Mas-Colell: "Soc pragmàtic i la independència no és possible"

L’economista i exconseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, considera que la paraula Independència "ja no té gaire significat" i afegeix que la independència no és possible en el context europeu actual perquè els països europeus no l'acceptarien: "Soc pragmàtic. No importa quins siguin els meus sentiments o el que votés jo".

Mas-Colell defensa que la nació catalana ha de viure i perviure en aquest context i que el resultat del 'procés' se sabrà d'aquí a 30 anys "si Catalunya és pròspera i catalana, haurà servit per a alguna".

L'exconseller creu que Junts hauria de fer el mateix que ERC

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, l'exconseller ha defensat que tant ERC com Junts per Catalunya són "iguals" en l'eix nacional. "Tots dos hi posen la independència", assegura, però són diferents en la tàctica.

L'economista afegeix que els dos partits es diferencien en el model econòmic i demana que Junts faci política més enllà de la seva "base doctrinal de la independència" com fa ERC.

Mas-Colell reconeix que li hauria agradat que Junts aprovés els pressupostos del Govern i celebra la "bona actitud" del PSC.

Mas-Colell veuria lògic que Junts i PDeCAT es presentessin junts a Barcelona

L’economista i exconseller d'Economia continua pensant que va ser un error que Junts deixés el Govern i creu que evoluciona en direccions "que no estan en l'esperit" de quan ho van deixar: "Hi ha matisos entre el que pot pensar el vot majoritari de la base i el que pot pensar el vot majoritari del lideratge del partit".

Mas-Colell veuria lògic que Junts per Catalunya i el PDeCAT es presentessin en una única llista a les municipals de Barcelona i en destaca el factor Trias: "És una cosa lògica. Penso que l'evolució de Junts serà més cap a la governança".

Defensa la construcció d'una pista dins del mar

Sobre la construcció d'una pista marina per ampliar l'aeroport de Barcelona, Mas-Colell reclama analitzar a fons aquesta possibilitat que ja han presentat a Pere Aragonès que l'estudiarà: "La tecnologia no ens ha de fer por".

L'exconseller creu que la resposta de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, desestimant la proposta, es deu al fet que parla de la proposta de la pista marina sense haver "estudiat aquest tema". Mas-Colell concreta que la nova pista al mar no suposaria un augment de turistes, que es desviarien a Reus o Girona, mentre que Barcelona tindria molt més vols intercontinentals.

Per la banda mediambiental, defensa la viabilitat ecològica de la pista dins del mar: "La Ricarda queda salvada. La banda de mar queda menys 'tensionada'. I no interferiria amb corrents, la vida marina o les aus".

"Esquivaré les preguntes sobre Laura Borràs"

L'exconseller d'Economia ha avisat que "esquivaria" les preguntes durant l'entrevista sobre el judici a la presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, però ha dit que la quantitat que obliga a fer un concurs públic per a les adjudicacions, li sembla "massa petita": "És un comentari que no té res a veure amb el judici".

Mas-Colell ha afegit que no volia posar una xifra, però si s'augmentés el valor, agilitzaria l'administració: "Només puc contestar que no era una pràctica habitual".