Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Elisenda Paluzie: "L'aposta unilateral d'ERC està fent bastanta figa"

  • L'expresidenta de l'ANC defensa que Dolors Feliu no ha de deixar la presidència de l'ANC perquè manté la majoria en el Secretariat
  • Paluzie, sobre l'estratègia d'ERC: "Estan negociant que la gàbia sigui més gran"
  • Entrevista al Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Elisenda Paluzie: "L'aposta unilateral d'ERC està fent bastanta figa"

L'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Elisenda Paluzie diu que ERC va fer un "canvi d'estratègia més radical" després del 2017 i que no funciona: "Ha tingut una aposta unilateral per la taula de diàleg que està fent bastanta figa".

Paluzie recrimina a ERC negociar la reforma del Codi Penal perquè és "acceptar que el que es va fer l'octubre del 2017 era delicte": "Estan negociant que la gàbia en què estem sigui més gran". En aquest sentit, Paluzie creu que la reforma judicial acabarà perjudicant els moviments socials: "Ja vam alertar del risc de la modificació del delicte de desordres públics, anirà contra l'activisme de base".

"No hi ha gaire diferència entre ERC i Junts"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de la La 2 i Ràdio 4, Gemma Nierga li ha preguntat a Paluzie que si pogués parlar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, què li diria. Paluzie ha destacat: "Li diria: 'Sou a temps de rectificar. Això no funciona, desmobilitza i no dona resultats'".

Paluzie diu que "en termes d'acció concreta" no hi ha gaire diferència entre ERC i Junts per Catalunya: "Des de punt de vista del discurs sí que n'hi ha, ERC ha visualitzat un canvi més radical". Elisenda Paluzie retreu als republicans haver negociat a la taula de diàleg al marge dels partits independentistes.

L'expresidenta de l'Assemblea confia que Pere Aragonès arribarà a final de legislatura un cop hagi aprovat el pressupost del 2023 i li retreu el suport del PSC: "Els pressupostos són expansionistes, poden presumir molt, però el que el determina és l'Estat".

Paluzie, sobre les dimissions a l'ANC: "Els 13 que han dimitit no arriben al 20%"

Paluzie treu importància a l'escissió d'aquest cap de setmana de l'ACN i considera que l'actual presidenta, Dolors Feliu, no ha de deixar la presidència de l'ANC perquè manté la majoria en el Secretariat: "En una direcció de 70 persones, els 13 que han dimitit no arriben al 20% de la direcció".

L'expresident de l'Assemblea defensa que Feliu no ha perdut la majoria i acusa els crítics de l'ANC d'"anar directament a parlar amb la premsa": "Ha tingut tanta repercussió en premsa per aquest element de la llista cívica".

Creu que la llista cívica "pot propulsar" l'independentisme

Paluzie no descarta encapçalar la llista cívica que pretén impulsar l'ANC si aquesta proposta es materialitza: "En aquesta vida mai no pots dir res". L'expresidenta de l'ANC argumenta que s'hauria d'analitzar l'abstencionisme independentista a les pròximes eleccions i veure si es perdria la majoria del 52%: "Potser la llista cívica pot ser un propulsor".

L'expresidenta d'aquesta associació demana que la llista cívica de l'ANC es concreti i que es voti: "La independència no està al centre de l'acció dels partits independentistes".