Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Lluís Rabell, exlíder dels 'Comuns' i nou fitxatge pel PSC a Barcelona, reconeix que no es veu part d'un govern amb Junts

  • El nou membre de la llista del PSC a Barcelona ha criticat la gestió de l'actual alcaldessa
  • Rabell veu com una "ocurrència" la proposta d'una nova pista a l'aeroport

Per
Cafè d'idees - Lluís Rabell: "No em veig en un govern amb Junts"

La nova incorporació a la llista del PSC a Barcelona és l'antic líder de Catalunya sí que es pot (antic segell dels 'comuns' al Parlament per les eleccions de 2015) Lluís Rabell. En una entrevista al Cafè d'idees, Rabell ha reconegut que no es veu part d'un govern amb Junts per Catalunya: "Tant per l'opció ideològica com pel biaix social. És la dreta nacionalista".

I recorda que la història mostra que la "sociovergència" és un mite: "Els governs progressistes han tingut les aliances que han tingut. Collboni és un govern progressista d'Esquerres".

Rabell defensa la renúncia de Collboni i la seva candidatura

Rabell explica que quan li van proposar formar part de la llista del PSC a Barcelona s'ho va pensar, ho va consultar i es va dir: "Per què no?". Lluís Rabell diu que no sap a quin lloc anirà a la candidatura i reivindica que continua tenint les mateixes conviccions de sempre i que no ha canviat ideològicament: "Continuo sent socialista".

Lluís Rabell defensa la renúncia de Jaume Collboni com a tinent d'alcalde per a centrar-se a la campanya electoral: "Va ser un pas molt lògic. S'havia de fer perquè no pot fer campanya com a tinent d'alcalde i l'alcaldessa sí".

Rabell assenyala un "'comunovergència'"

Rabell considera que Ada Colau i Xavier Trias volen convertir les eleccions municipals de maig en una confrontació entre Comuns i Junts: "Tenim una comunovergència. El dinar Colau-Trias (que Xavier Trias va demanar des del Cafè d'Idees) era una mena de pacte d'agressió mútua necessària".

En aquest sentit, ha criticat la gestió de l'actual alcaldessa de la ciutat de Barcelona, creu que cal "canviar de lideratge" a Barcelona perquè hi ha "esgotament i desgast": "La gestió de Colau té aspectes que tensionen molt".

Així i tot, reconeix que hi ha unes "reaccions molt exagerades anti-Colau: "La rebutgen molt passionalment". I afegeix que respon a una època que és molt emocional i visceral i que s'ha de superar.

Rabell assegura que Trias és un candidat de l'antiga convergència

Rabell diu que el candidat a l'alcaldia de Barcelona de Junts, Xavier Trias, "té un problema" perquè vol aparèixer com "l'avi assenyat que ve a sopar a casa", però és el candidat de Carles Puigdemont: "Puigdemont representa l'embogiment d'una part de Convergència, l'aventurerisme i la imprevisibilitat absoluta".

Rabell considera que Trias representa més la bonhomia de la burgesa, "la gent obrint les persianes i fent oblidar el que té a darrere".

No veu amb bons ulls una nova pista al Prat

Rabell veu com una "ocurrència" la proposta de construir una nova pista a l'aeroport del Prat, sobre el mar: "No és rigorós, representa una depesa increïble amb impactes mediambientals". En aquesta línia, reclama seguir els paràmetres de protecció que ha fixat la Unió Europea i asseure's les diferents administracions.

El candidat a la llista del PSC considera que la ciutat de Barcelona necessita ampliar l'aeroport, però no per tenir més turistes, sinó per connectar Barcelona amb les ciutats més a l'avantguarda al món i alerta de posar el turisme com a motor principal de l'economia de la ciutat: "Si posem tots els ous al mateix cistell, podem tenir problemes".