Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Gerardo Pisarello: "No estem lluny de l'acord per la llei"

  • El secretari primer de la Mesa del Congrés espera arribar al 8 de març amb un acord per la reforma de llei del 'només sí és sí'
  • Gerardo Pisarello sobre l'acord de pressupostos: "Ens hem oposat als macroprojectes des d'un primer moment"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Gerardo Pisarello: "No estem lluny de l'acord per la llei"

El secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, creu que la crisi actual per les discrepàncies en la reforma de la llei del 'només sí és sí', "no és ni de lluny la més greu" que ha afrontat el Govern de coalició: "S'arribarà a un acord amb la llei. Les diferències no són tan importants".

Pisarello afirma que és una llei d'avantguarda perquè col·loca les víctimes i el consentiment al centre de la llei i qüestiona comportaments sexistes "arrelats" i per això troba resistències: "Hem de mantenir la calma. Estem discutint com fem que el consentiment continuï sent central".

"Hi ha un interès mediàtic" per fer veure deficiències

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Pisarello assegura que el Govern de coalició discuteix si la violència i la intimidació han de "desplaçar" el paper del consentiment: "La violència i la intimidació poden aparèixer com a agreujants".

En aquest sentit, rebutja fer autocrítica amb relació a l'aprovació de la llei del "només sí és sí". Considera que les penes ja són molt altes i els casos de revisions a la baixa de penes són molt puntuals: "Aquesta llei s'ha discutit al Parlament, es va aprovar amb majories claríssimes i tothom considerava que era una llei bona".

I atribueix "un interès mediàtic" per fer veure deficiències a la llei: "Els sectors conservadors tenen interès a parlar d'això per no parlar que l'economia va bé".

Veu desafortunades les paraules de Pilar Llop

Sobre les dates per arribar a un acord, Pisarello ha marcat com "molt important" poder arribar al pròxim 8 de març amb un acord per la reforma de llei del 'només sí és sí', tot i "l'oposició reaccionària" de la dreta.

Amb relació a les declaracions de la ministra de Justícia, Pilar Llop, el secretari primer de la mesa del Congrés les qualifica de "desafortunades" perquè desplaçava el consentiment: "Molta gent del PSOE s'ha sentit contrariada".

Pisarello també reconeix una discrepància "molt concreta" amb el projecte de Llei de benestar animal pel que fa als gossos de caça: "El partit socialista no té el suport dels socis habituals, però espero que trobem els vots".

"Aeroport, B40 o Hard-Rock són una foto del passat"

Amb relació a l'acord de pressupostos a Catalunya, Pisarello defensa que l'acord i els macroprojectes que van introduir-hi els socialistes "són dues coses diferents" i avança que els Comuns "sortiran al carrer" en contra de l'ampliació de l'aeroport, la B-40 i el Hard-Rock: "Ens hem oposat als macroprojectes des d'un primer moment".

Afirma que "la foto" de Salvador Illa defensant els macroprojectes és "una foto del passat" i no del "futur": "No m'agradaria sortir en aquesta foto".

"Netanyahu encarna una regressió autoritària i, fins i tot, neofeixista"

El secretari primer de la mesa del Congrés matisa que l'Ajuntament de Barcelona ha decidit "suspendre relacions" amb Israel però no trencar-les, adreçada al president israelià, Benjamin Netanyahu: "Està adreçada fonamentalment al govern Netanyahu, que encarna una regressió autoritària i fins i tot neofeixista".

A més, ha recordat que l'ajuntament ja va aprovar una moció contrària a Jair Bolsonaro o va suspendre relacions d'agermanament amb la ciutat russa de Sant Petersburg.