Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Eulàlia Reguant, sobre els pressupostos: "És el pacte d'Aragonès, Illa i Sánchez Llibre"

  • La portaveu parlamentària CUP-G confirma que la CUP no farà costat a Laura Borràs a les portes del TSJC
  • Eulàlia Reguant sobre el suport a la investidura d'ERC: "No parlaria de traïts, parlaria de decepció"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Eulàlia Reguant: "És el pacte Aragonès, Illa i Sánchez Llibre"

La portaveu parlamentària CUP-G, Eulàlia Reguant, veu l'acord de pressupostos del 2023 com un pacte entre Pere Aragonès, Salvador Illa i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre: "La valoració dels 100 dies de govern que va fer Sánchez Llibre és tot el que ha anat passant".

Reguant explica que la CUP, abans de negociar els pressupostos, volia escoltar primer als nous consellers: "Nosaltres li vam dir al Govern: 'acabeu de fer una crisi de Govern, volem escoltar els nous consellers'. Mai més el Govern ens va dir res".

La portaveu de la CUP reconeix que després d'escoltar als consellers i "veure que continuaven les polítiques de sempre" molt probablement no haurien donat suport als comptes.

"Les xifres de persones al llindar de la pobresa no varien"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Reguant diu que els pressupostos no donen resposta a la crisi inflacionària "amb conseqüències greus", a més d'uns serveis públics saturats i l'emergència climàtica: "Les xifres de persones al llindar de la pobresa no varien".

Malgrat que diuen que són els comptes més expansius, no aborden els problemes estructurals

Reguamt assegura que l'esmena de la CUP als pressupostos és una esmena a les polítiques del Govern: "Malgrat que diuen que són els comptes més expansius, no aborden els problemes estructurals".

Reguant explica com cinc mesos després de la investidura de Pere Aragonès, la que la distància entre CUP i Govern es va fer evident: "Aprovava les propostes del PSC i votava en contra de la CUP, es veien les seves aliances" La portaveu de la CUP retreu a Esquerra haver usat molt "la retòrica" de la CUP com a soci preferent, però no hi ha hagut voluntat "més enllà d'això".

"A febrer de 2023 no investiríem a Aragonès"

Reguant considera que no hi hauria molta diferència entre Pere Aragonès o Salvador Illa com a president de la Generalitat: "Ara, a febrer de 2023 no investiríem a Pere Aragonès". En aquest sentit, afegeix que no se senten traïts però sí decebuts.

A més, acusa el Govern d'ERC de fer "el que li diem que no faci: propaganda" i retreu a Junts per Catalunya haver usat també el concepte del 52% per pactar "d'esquena a tothom" l'ampliació de l'aeroport: "Això no és avançar cap al dret a l'autodeterminació".

La portaveu de la CUP rebutja l'acord de claredat proposat pel Govern d'ERC i recorda que l'Estat ja li va dir que no: "En algun moment hi haurà d'haver una negociació multilateral, però ara no estem en aquesta fase. l'acord de claredat l'Estat ja li va dir que nonegociació multilateralÉs on veiem coixa i limitada

"No anirem a les portes del TSJC per Laura Borràs"

Reguant defensa que la CUP no es manifestarà divendres per fer costat a Laura Borràs a les portes del TSJC per no "barrejar les coses" i afegeix que el seu cas no té a veure amb el procés, tot i reconèixer que es pot haver agreujat per ser qui és: "Molt probablement no es manifestarà divendres per fer costat a Laura Borràsno té a veure amb el procéss'ha vist amplifica

Considera que Laura Borràs hauria d'haver renunciat a la presidència del Parlament, per bé que "està en el seu dret de no fer-ho" i recorda que la CUP no hi va votar a favor per la previsió "que hauria d'haver renunciat a la presidènciaestà en el seu dret de no fer-hopodríem arribar a la situació que hem arribat