Enlaces accesibilidad
L'entrevista

José Zaragoza: "El Codi Penal penalitzaria un nou 'procés'. No és veritat el que diu Marchena"

  • El diputat del PSC al Congrés diu que el jutge Manuel Marchena fa "la seva interpretació" de la reforma del Codi Penal
  • Zaragoza nega que el PSOE negociï amb PP la reforma de la llei del 'només sí és sí'

Per
Cafè d'idees - José Zaragoza: "No és veritat el que diu Marchena"

El diputat pel PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, afirma que la reforma del Codi Penal penalitzaria un nou 'procés' com el de 2017 perquè ha canviat el tipus de delicte: "No és veritat el que diu Marchena, si comets un delicte tindrà conseqüències".

Un argument que fa referència a l'advertència que va fer del Tribunal Suprem en la revisió de la condemna del 'procés'. La Sala nega que el derogat delicte de sedició pugui entendre's ara castigat en el nou delicte de desordres públics. D'aquesta manera considerava que la reforma deixa impunes els processos secessionistes sense violència.

En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, Zaragonza, per tant, considera que el magistrat del TS, Manuel Marchena, va expressar una "opinió subjectiva" i assenyala que la posició del jutge, "no estava dins la part de la sentència". Tot i això, el socialista diu que no vol polemitzar amb un jutge i evita qualificar de política l'"opinió" de Marchena. "No sé, ell sabrà" si era política, assenyala.

Zaragoza defensa l'europeïtzació de la reforma del codi penal

José Zaragoza argumenta que la reforma del Codi Penal busca adaptar la legislació espanyola a l'europea i concretament apunta als països que han negat, fins ara, l'extradició de Carles Puigdemont: "Hem europeïtzat la legislació a Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica i Suissa, els que van negar l'extradició de Puigdemont".

El socialista afirma que el 'procés' ha portat el desastre i exigeix als independentistes que acceptin "que van mentir i van enganyar la gent".

El diputat del PSC diu que si ERC esperava que la reforma penal fos una amnistia, ho va malinterpretar: "Si la interpretació d'ERC és d'amnistia, és el seu problema".

NOTICIA [2419096,IMAGEN]

Zaragoza critica la gestió de la Llei del 'només sí és sí': "No ha estat brillant"

Zaragoza nega que una negociació entre PSOE amb PP la proposta de reforma de la llei del 'només sí és sí': "Només negociem aquestes coses amb els que donen suport al Govern".

El diputat del PSC critica que "l'orgull de no reconèixer que t'equivoques", en referència a la gestió de Podemos de la llei de "només sí és sí", ha afectat "l'eficàcia" de la llei. I reconeix que la llei del 'només sí és sí' no ha estat una de les "més afortunades": "No crec que hagi sigut una gestió brillant, per dir-ho d'una manera amable".

Assenyala Salvador Illa com "el més responsable"

Zaragoza descarta la repetició d'un tripartit a Catalunya tot i tenir-ne un bon record i acusa ERC de no governar i de tenir el país parat: "Catalunya viu de les rendes de les inversions que vam fer. Es recorda per les picabaralles d'ERC i Iniciativa".

El diputat del PSC assenyala que el suport dels socialsites als pressupostos, amb projectes com l'ampliació de l'aeroport, la B-40 o Hard-Rock, serviran per "crear riquesa". Ha qualificat Salvador Illa de ser el polític més responsable, mentre que retreu a ERC "està en baralles i sense sortir de la seva dèria", en referència al referèndum: "A partir d'ara es faran coses".

Recrimina a Aragonès la fàbrica de bateries de SEAT

El diputat del PSC ha exemplificat la manca d'iniciatives del Govern durant 10 anys i l'ha relacionat la negativa de Pere Aragonès a la visita del Rei Felip VI amb el president mundial de Seat, Wayne Griffiths, a Martorell; amb la construcció de la fàbrica de bateries fora de Catalunya: "On ha anat la fàbrica de bateries de SEAT? A Sagunt".

Zaragoza acusa Esquerra d'haver enganyat a Junts per Catalunya i a la CUP per la presidència de la Generalitat: "Els enganyats són ells, a nosaltres ens van fer un cordó sanitari".