Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alícia Romero: "Votar 'no' a la B-40 fa més difícil un acord"

  • La portaveu parlamentària del PSC veu "molt complicat" arribar a un "punt mitjà" amb ERC pel Quart Cinturó
  • Alícia Romero sobre Oriol Junqueras: "Que no estigui als passadissos del Parlament no vol dir que no faci política"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Alícia Romero: "Votar 'no' a la B-40 fa més difícil un acord"

La portaveu parlamentària de PSC i Units per Avançar, Alícia Romero, confirma que el PSC votarà en contra de l'esmena d'ERC sobre el Quart Cinturó que insta el Govern a executar la infraestructura: "Està molt allunyada del que nosaltres volem. Volem que es faci efectiu el que ja està acordat". Romero es pregunta com es poden perdre els pressupostos a causa d'una infraestructura aprovada pel mateix Govern i diu que si ERC no dona suport avui a la moció del PSC sobre la Ronda Nord, els republicans s'estaran allunyant d'un acord de pressupostos: "Que el Govern rumiï abans de votar el text si realment vol pressupostos".

"Junts donarà suport a la nostra esmena"

Alícia Romero manté "l'esperança" que els republicans acabin votant a favor de l'esmena socialista, tot i que ho veu "difícil". En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Romero ha afegit que veu "molt complicat" arribar a un "punt mitjà" d'acord entre les propostes d'ERC i PSC pel Quart Cinturó. Per altra banda, creu que Junts per Catalunyadonarà suport al seu text sobre aquesta infraestructura: "Hem acceptat una esmena seva sobre l'aeroport i sempre ha estat a favor d'aquest tram" i recorda que el projecte va ser aprovat pel govern d'ERC i Junts i té el suport del territori.

La portaveu socialista assegura que, a banda del quart cinturó, hi ha altres qüestions pendents d'acord, com l'ampliació de l'aeroport del Prat o una partida de 200 milions per la Llei de Barris: "Ells han posat al focus la B40".

"No sé si Junqueras vol pressupostos"

Alícia Romero diu que no els agrada el llenguatge d'ERC, i assenyala l'"amenaça" que ERC condicioni els seus vots al Congrés a que hi hagi acord amb el PSC pel pressupost a Catalunya: "Em fa pensar si realment ell vol una relació amb el PSC, amb el PSOE és evident que sí".

La portaveu socialista diu que les declaracions "gruixudes" d'Oriol Junqueras li fan dubtar sobre si realment, el president d'Esquerra vol acordar el pressupost: "No tinc clar que ell vulgui pressupostos". Romero assenyala que el fet que ERC tingui "diversos lideratges" dificulta l'entesa.

"Que no estigui al Parlament no vol dir que no faci política"

Romero reconeix que l'aplicació del món judicial de la reforma penal, amb la revisió de les condemnes, no acaba d'"encaixar" amb el que volien els socialistes.

La portaveu del PSC al Parlament treu importància al fet que Junqueras pugui presentar-se a les eleccions: "Que no estigui als passadissos del Parlament no vol dir que no faci política".

"No toca convocar eleccions"

La portaveu socialista avança tres escenaris possibles les pròximes setmanes: que s'arribés a una transacció d'esmenes, que s'accepti l'esmena del PSC o que ERC hi voti en contra: "Veient el que ha passat, sembla estrany que ERC ens hagi de votar 'sí".

Romero ha recordat que aquest dimecres es va aprovar que el pressupost es tramiti com a projecte de llei, perquè així es podrà obrir una via per fer-hi propostes. Alícia Romero creu que "no toca" convocar eleccions perquè hi ha les eleccions municipals al maig, però demana "una reflexió important" a Pere Aragonès perquè només té 33 diputats i queden anys de legislatura: "Va perdent votacions, va perdent votacions, això se li complicarà".