Enlaces accesibilidad
Municipals 2023

Jaume Collboni adverteix a Ada Colau: "Els pactes s'han de complir"

  • L'alcaldable del PSC insisteix que el traspàs després de la seva renúncia s'ha de fer en els termes que estan acordats
  • Collboni diu que renuncia per "coherència" i creu que seria "ridícul" sortir del govern municipal per fer-li oposició
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jaume Collboni adverteix a Ada Colau: "Els pactes s'han de complir"

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, insisteix que el traspàs després de la seva renúncia als càrrecs municipals s'ha de fer en els termes que estan acordats: "Els pactes s'han de complir", ha dit en resposta a Ada Colau qui en una altra entrevista ha insistit en el fet que els socialistes segueixen a Govern. I és que l'alcaldessa de Barcelona ha assegurat que la persona relleu de Collboni, Laia Bonet, assumirà les funcions que tenia el fins ara primer tinent d'alcalde, però que no es remodelarà tot el cartipàs municipal, en declaracions a SER Catalunya.

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ha recordat que el pacte entre Barcelona en Comú i el PSC incloïa la primera tinença d'alcaldia per als socialistes. Per això, ha reivindicat que els pactes "s'han de complir de l'A a la Z" i ha avisat sobre la continuïtat a l'executiu municipal: "Arribarem fins al final si es compleixen els termes de l'acord".

El socialista espera poder tenir una conversa "assossegada" amb Colau per garantir un traspàs "tranquil". "Demanaria sentit comú i complir els acords si no volem que es compliquin les coses més", ha dit.

Collboni defensa que ha fet un "acte de coherència" renunciant a càrrecs públics per dedicar-se plenament a la campanya electoral de la primavera. Considera que seria "ridícul" sortir del govern per fer-li oposició. "No he canviat d'opinió", ha dit en referència a declaracions prèvies on criticava deixar l'Ajuntament per fer campanya.

Així i tot, l'alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Barcelona assegura que no li caldria renunciar al càrrec per preparar la campanya si fos alcalde. I ha insistit que ara el seu objectiu és explicar les seves propostes per als pròxims quatre anys, millorant aquelles coses que creu que no han acabat de funcionar.

El president socialista de la ciutat justifica que comuniqués a Colau per WhatsApp la seva decisió: "Si la trucada no es contesta, s'envia un missatge". "M'estimaria no convertir això en una escena que no té cap sentit i la ciutadania no mereix", ha dit, insistint que han "intercanviat missatges" a l'espera de la "conversa assossegada" entre socis de la coalició.

Capacitat per arribar a acords

Sobre pactes, l'encara primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona sosté que la posició "central" del PSC a Catalunya li permet arribar a "amplis acords": "Tenir capacitat per arribar a acords serà un punt a favor", ha dit, traient pits dels acords que ha arribat al consistori amb partits diversos com Junts, ERC o "amb el grup del senyor Valls". Collboni també ha insistit que el seu posicionament és "progressista".

Collboni diu que no sap quina és l'orientació en aquest moment de Junts el seu candidat, Xavier Trias, perquè no han sentit "ni una sola proposta": "Percebem que és un partit liderat pel senyor Puigdemont i la senyora Borràs".