Enlaces accesibilidad
Mobilitzacions

Els sindicats d'educació i de la sanitat preparen la vaga dels dies 25 i 26 de gener

Per
Els sindicats convocants llegeixen un manifest conjunt al Parlament
Els sindicats convocants llegeixen un manifest conjunt al Parlament

Els sindicats de la sanitat i l'educació preparen les mobilitzacions dels propers dies 25 i 26 de gener. Davant del Parlament de Catalunya, han llegit el manifest conjunt que han redactat amb les seves reivindicacions. Unes vagues que continuen endavant a l'espera de les properes reunions entre els convocants i els consellers Josep González-Cambray i Manel Balcells.

Educació i sanitat preparen les vagues del 25 i 26 de gener

'Situació insostenible'

Els convocants defineixen la situació com a insostenible, tant en el sector de l'educació com en el de la sanitat. Tots dos retreuen al Govern la manca d'inversió en recursos. En el cas dels metges, parlen d'una extenuació dels professionals sanitaris, i pel que fa al professorat, continuen les queixes per les elevades ràtios a les aules. També demanen a l'executiu català que triï entre 'invertir al Hard Rock o en garantir els serveis públics'

Sanitat i educació preparen la vaga del 25 i 26 de gener | Lourdes Gata

Sense acord a la reunió amb Salut

El conseller de Salut, Manel Balcells, s'ha reunit aquest dimecres amb representants del sindicat Metges de Catalunya amb la voluntat d'evitar la vaga, que tindrà lloc en una setmana, i a la qual s'han sumat també altres professionals sanitaris. Tot i això, la trobada no ha tingut èxit i els metges mantenen la convocatòria. El pròxim dilluns es tornaran a reunir per tractar d'arribar a un acord.

Reunions entre sindicats i Educació

Els sindicats de l'àmbit educatiu i el departament d'Eduació es troben immersos en converses per intentar trobar un punt d'acord i evitar la vaga. Fins ara, des del Govern no veuen marge per incorporar més temes en les negociacions per revertir les retallades. A la sortida d'una reunió amb els sindicats, la secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, ha defensat que la proposta actual ja 'tancaria l'època de les retallades'. Alguns sindicats com CCOO proposen consultar als docents sobre si arribar a un acord amb el departament o anar a la vaga.

'Salvar els serveis públics'

En el manifest, pel que fa a la Sanitat, expliquen que està col·lapsada i que els professionals sanitaris es troben extenuats. Creuen que el sistema està en fallida i que aquesta situació no es podrà revertir si no s'atua ara de forma 'contundent'. En el cas de l'educació, consideren que l'administració imposa les seves mesures sense cap consens.