Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Anna Grau: "Dalmases és un cap de turc intern"

  • La diputada de Ciutadans al Parlament considera que parlar amb Puigdemont "és com parlar amb ETA" si es fa d'amagat
  • Anna Grau: "Aragonès mostra una gran resiliència, vol aprovar els pressupostos d'una manera poliamorosa"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Anna Grau: "Dalmases és un cap de turc intern"

La diputada de Ciutadans al Parlament, Anna Grau, considera que Francesc de Dalmases és un "cap de turc intern" i que Junts per Catalunya l'està deixant caure. Grau considera que "hi ha un immens malestar" dins del partit que lidera Jordi Turull, després de la sortida de Junts del Govern: "Hi ha molta gent a Junts molt descontenta amb nou escenari i culpen directament a la presidenta del partit, Laura Borràs, i el seu entorn".

"Qui és un xulo, no ho és només de 9 a 5"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Grau creu que el cas de Dalmases té a veure amb raons de tarannà personal i no ideològiques: "El qui és un xulo, no ho és només de 9 a 5, no ho és només a la feina". Grau diu que Dalmases pertany a una "casta de polítics" que es creuen que el carrer, el Parlament o els mitjans de comunicació són seus.

"Aragonès vol aprovar el pressupost de manera poliamorosa"

Grau s'ha mostrat partidària de fer propostes als pressupostos de la Generalitat tot i reconeix, que el president de la Generalitat no ha convocat el seu partit: "A Aragonès li pot fer vertigen".

La diputada creu que Aragonès està disposat a tirar endavant els comptes de la Generalitat en solitari: "Està demostrant una gran resiliència. Els pot aprovar d'una manera poliamorosa". Sobre l'estratègia dels socialistes assenyala que Salvador Illa ha intentat posar en marxa un tripartit encobert: "En el moment en què es va trencar el govern, Aragonès va nomenar consellers sense comptar amb els socialistes".

Parlar amb Puigdemont és com parlar amb ETA? "Si ho fas d'amagat, sí"

La diputada de Ciutadans afirma que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha fet públiques les ofertes de "bon tracte" del PSOE "per fer mal i rebentar-ho"perquè no el deixin enrere: "Pot tenir por que es faci una reforma que no el beneficiï a ell, sinó a la Marta Rovira".

Grau ho compara tot plegat amb les converses de Carod-Rovira amb ETA: "Parlar amb l'expresident és com parlar amb ETA si es fa d'amagat". En aquest sentit, considera que a Carles Puigdemont no li importa Catalunya ni ajudar als seus companys de viatge, "només va per a ell".

Ara que es compleixen just cinc anys de l'entrada dels dirigents catalans a la presó, Grau afirma que ningú se'n va alegrar de l'entrada a presó dels líders independentistes "sempre hi ha gent dolenta" i que entendria la reforma del delicte de sedició si no hi intervé violència, però rebutja que es vulgui fer "a mida".

"Luz Guilarte ha plegat per un cop d'estat intern"

La diputada de Ciutadans qualifica de "desgràcia" la renúncia de la líder del partit taronja a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte: "Ha plegat perquè una persona del grup municipal ha donat un cop d'estat intern".

D'una altra banda, ha acusat Albert Rivera d'haver interferit nomenant a Manuel Valls com a candidat a les municipals, com a fitxatge estrella: "Valls no era de confiança". Grau ha reconegut que ara per ara no tenen candidat per a alcaldable a Barcelona, tot i que diu "tenim molt bons candidats" i que si el partit li demana, ella mateixa pot encapçalar la llista a Barcelona "o a Torredembarra".