Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ignacio Garriga anuncia que Vox demanarà un ple monogràfic sobre la seguretat

  • El president de VOX al Parlament acusa Aragonès de "fanatisme climàtic" que ataca al sector primari, les classes mitjanes i les famílies treballadores
  • Garriga critica que "el govern està en crisis permanents, amb falta de full de ruta i que no està centrat en els veritables problemes"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Garriga anuncia que Vox demanarà un ple monogràfic sobre la seguretat

El president de VOX al Parlament, Ignacio Garriga, demanarà aquest dimarts un ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre la seguretat a Catalunya. Garriga diu que les famílies catalanes imploren seguretat i que hi ha hagut un increment de violacions, abusos sexuals o ocupacions: "Demanaré un ple monogràfic per tractar de la inseguretat, que està associada a la immigració il·legal i a la presència d'estrangers".

"Es podrien tancar presons"

Segons Garriga, la inseguretat està associada a la política de fronteres i el foment de la immigració il·legal: "Cal deportar-los a tots.  Es podrien tancar presons i les dones podrien anar segures". El líder de VOX diu que ningú no està liderant des del Parlament "la crisi d'inseguretat". x

El líder de VOX al Parlament aposta per "deportar immediatament" a qualsevol nacionalitzat amb antecedents delictius.

"Borràs mai no hauria d'haver accedit a la presidència del Parlament"

Garriga afirma que el Govern català "està en crisi permanent" i li manca full de ruta: "No està centrat en els veritables problemes, estem davant d'un hivern que serà 'tremendo i el Govern està preocupat "per si es trenca". El líder del Vox al Parlament ha reconegut que l'acusació del seu company de partit contra Laura Borràs "no respon al decòrum i la cordialitat parlamentària", però diu que descriu els casos de corrupció: "Laura Borràs mai no hauria d'haver accedit a la presidència, ha vulnerat el principi de neutralitat".

Garriga explica que "porta malament" la relació amb altres grups parlamentaris perquè no el saluden i assenyala al president Pere Aragonès a qui qualifica de "maleducat": "Aragonès és l'únic que encara no m'ha saludat. Hi ha clima de mala educació".

"Aragonès promou el fanatisme ecològic"

Garriga rebutja les mesures per fer front al canvi climàtic perquè no tenen en compte els recursos naturals que hi ha a l'Estat: "No podem pretendre desmuntar el nostre sistema de nuclears". A més Considera que existeix un "fanatisme ecològic" promogut per Pere Aragonès que titlla d’atac a les classes mitjanes i famílies treballadores i qualifica les mesures com els abonaments gratuïts al transport o la rebaixa al preu de l'energia com a "focs d'artifici" que tapen el problema: "Darrere del fanatisme climàtic hi ha perduda de llocs de treball".

"Qualsevol escola ha de poder escolaritzar en espanyol"

Garriga valora positivament la manifestació de diumenge a favor del castellà com a llengua vehicular i diu que es va evidenciar que hi ha moltes famílies que ho reclamen: "Portem 40 anys promovent el monolingüisme, i Catalunya és bilingüe". Considera que la Generalitat no obeeix les sentències i fa una crida a incomplir-les: "El debat de percentatges és absurd, volem que en qualsevol escola es pugui escolaritzar en espanyol".

Garriga reconeix que van acudir al Consell de Garanties Estatutàries "de manera excepcional" i que si governen l'eliminaran: "Ja sabem la història del Consell de Garanties Estatutàries, és una corretja de transmissió dels partits".