Enlaces accesibilidad
Protesta

Els funcionaris de presons diuen prou a l'augment de les agressions

Per
200 treballadors de presons es concentren a les portes del Parlament

Uns 200 funcionaris de presons s'han concentrat aquest dimecres a les portes del Parlament per denunciar l'augment de les agressions. L'últim episodi s'ha donat a Puig de les Basses (Figueres), quan un intern va agredir un treballador mossegant-li el coll. El cas ha posat de manifest la necessitat d'augmentar la seguretat als centres, segons expliquen els treballadors. Per això, reclamen a la conselleria de Justícia que s'incrementi la plantilla.

Els manifestants han estat convocats pels sindicats UGT, CCOO de Catalunya, Csif i Acaip a partir de les 10 h davant del Parlament. Han llençat coets cridant "Prou ja d'agressions als funcionaris de presons". A més, han demanat la dimissió de la consellera de Justícia al crit de "Ciuró dimissió".

Els funcionaris de presons denuncien l'augment de les agressions | Guillem Vives

Un 25% de la plantilla "serà víctima d'una agressió"

Els manifestants asseguren que estan "al límit" per l'augment continuat d'agressions que pateixen any rere any per part dels interns. L'any 2020, hi va haver 221 atacs. El 2021, la xifra va enfilar-se als fins a les 280 agressions. I enguany, només fins al mes de juny, ja hi ha hagut 317 atacs.

El portaveu de presons d'UGT, Xavier Martínez, denuncia que "el 25% de la plantilla serà víctima d'una agressió" aquest any. Per això, els treballadors asseguren que se senten "desprotegits" i afirmen que les agressions que sofreixen cada vegada són més violentes. "L'evolució constant de les agressions greus és incessant", diu el portaveu.

Així, els funcionaris de presons reclamen partides pressupostàries a la consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, per a incrementar la plantilla i donar més seguretat als centres per a evitar les agressions que sofreixen els treballadors. Martínez ha demanat el suport de tots els diputats del Parlament, "independentment del grup parlamentari en el qual estiguin inscrits".

Ciuró assegura que hi estan treballant

Durant la sessió del Parlament, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha reconegut que aquestes agressions són "molt més virulentes, amb més agressivitat i acarnissament" i ha explicat que ja hi estan treballant. Ha explicat que han creat un equip multidisciplinari per fer un disseny d'intervenció especialitzada i que estan elaborant protocols de seguretat específics, entre altres mesures.