Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jaume Collboni obre la porta a apujar l'import de les sancions contra l'incivisme

  • El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona proposa una sanció mínima de 100 a 1.000 € el consum d'alcohol al carrer
  • Jaume Collboni insisteix que serà el candidat dels socialistes a les municipals: "Pedro Sánchez m'ha transmès tot el suport"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jaume Collboni: "Hem de plantejar endurir l'Ordenança del Civisme"

El primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona i líder del PSC al consistori, Jaume Collboni, obre la porta a endurir les sancions contra l'incivisme i posa d'exemple les sancions per beure alcohol al carrer o el soroll: "Hem de plantejar incrementar i endurir les sancions que preveu l'ordenança de civisme". Collboni diu que aquest 2022 ja han posat més sancions que durant tot l'any 2019: "Si no n'hi ha prou, haurem de pujar l'import de les sancions".

En una entrevista al Cafè d'Idees, Jaume Collboni diu que la gent s'ha de prendre l'ordenança seriosament i que actuaran amb autoritat i determinació: "La gent que consumeix alcohol al carrer, en lloc dels 100 euros que els imposem ara que en paguin 1.000". L'ordenança municipal de Barcelona sobre civisme ja qualifica de greu el consum d'alcohol al carrer i preveu una forquilla de sancions d'entre 750 euros a 1.500.

Amb relació a la propera Revetlla de Sant Joan, Jaume Collboni ha assegurat durant l'entrevista que començaran a buidar a les 5 de matinada "com altres anys". Collboni diu que no sap a quina hora es tancaran els 'xiringuitos' de les platges de Barcelona i que dilluns donaran a conèixer tot l'operatiu. Fonts municipals consultades per aquest mitjà han rectificat posteriorment les paraules de Collboni i confirmen que el desallotjament de les platges de Barcelona es farà a partir de les 6 del matí.

"Volem anar reduint els creuers d'un dia"

Jaume Collboni assegura que el consistori està treballant per reduir el nombre de creuers d'un sol dia: "Estem treballant per anar-los reduint, no els que fan base a la ciutat". Collboni diu que els que fan base a la ciutat fan pernoctacions i hi estan més dies. El tinent d'alcaldia ha fet una defensa del turisme a la ciutat recordant que molts serveis es poden gaudir gràcies al turisme: "La indústria turística és molt important per Barcelona. Els nostres museus no serien sostenibles sense turistes. També restaurants o taxis".

Amb relació a la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern, Collboni assegura que hi ha una "magnífica feina" per part del COI i segueix apostant per una candidatura que inclogui l'Aragó: "Hem de deixar que el Sr. Blanco acabi la seva feina i ha d'integrar l'Aragó. És una bona idea per afavorir el diàleg i la reconciliació".

"Maragall ha estat absent durant tres anys"

El líder del PSC a Barcelona coincideix amb Ernest Maragall en dir que la confrontació a les eleccions municipals del 2023 serà entre el líder dels republicans i ell: "És el model més allunyat del que nosaltres representant i serà amb qui confrontarem més". Jaume Collboni li retreu "estar desaparegut durant tres anys" i afegeix que "quan ha aparegut ha estat per fer un gest de què li deien des del Palau de la Generalitat".

"Tinc tot el suport de Pedro Sánchez"

Sobre el futur candidats del PSC a Barcelona a  les eleccions municipals de l'any vinent, Collboni insisteix que serà ell mateixi i que ho anunciaran a la tardor: "Ara estem per la feina i per governar". Collboni explica que si hi ha més candidatures, es presentarà a les primàries i diu que n'ha parlat amb Miquel Iceta i li ha confirmat que no té gens d'interès de ser candidat a les municipals: "Li he trucat 25 vegades cada cop que surt el nom. Tinc tot el suport del president Sánchez per fer el canvi que Barcelona necessitarà".