Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Justo Molinero: "El castellà ja s'aprèn de forma natural"

  • El locutor aconsella a Gabriel Rufián a no presentar-se per alcalde a Santa Coloma de Gramenet, li augura "una hòstia" a ERC
  • Justo Molinero lamenta l'abstenció a Andalusia, on creu que el PP està fent millor les coses que el PSOE
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Justo Molinero: "El castellà ja s'aprèn de forma natural"

El locutor, comunicador i empresari, Justo Molinero, Diu que s'està donant massa importància a la polèmica per la llengua a l'ensenyament i ha recordat que quan va arribar a Catalunya es va comprometre a què mai els seus fills se'ls discriminaria per la llengua. Molinero creu que és l'hora que els catalans parlin la seva llengua i que no canviïn quan parlen amb algú altre: "sembla que el català no vol que els altres el parlin". En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, el locutor defensa que no cal més castellà a les escoles: "El castellà és important, però ja s'aprèn de forma natural".

Justo Molinero assenyala que el coneixement del català ha anat evolucionant molt, però diu que al patí de les escoles es parla en castellà: "També hi ha molts nens i nenes que han vingut de fora d'Espanya".

"Presentar a Rufián a Santa Coloma seria una 'hòstia' per ERC"

El locutor creu que Gabriel Rufián no s'hauria de presentar per a ser alcalde a Santa Coloma de Gramanet perquè córrer el risc de fracassar: "Pot passar de 3 regidors a 6 o 7, però mai podrà arribar a la majoria". Molinero considera que la reputació de Rufián quedaria tocada si no obtingués l'alcaldia "seria una hòstia per Esquerra" i aconsella als republicans presentar la gent que ja hi treballa: "En comptes de cremar un personatge d'ERC, posaria gent coneguda a Santa Coloma".

“Jordi Pujol és culpable de mirar cap a un altre lloc"

Justo Molinero veu injust el que ha passat amb Jordi Pujol, però el considera "culpable de mirar cap a un altre lloc": “Em sembla injust, el problema és estar molts anys amb la caixa al costat i després ja es pensen que la caixa és seva". Molinero recorda que va ser Jordi Pujol el qui li va fer “estimar Catalunya i Andalusia” tot i que fa temps que no hi té relació.

"Mai podia pensar que Andalusia estigués governada per la dreta"

El comunicador i empresari pensa que el partit socialista no està fent bé les coses a Andalusia i per això hi pot haver una victòria del Partit Popular a les eleccions de diumenge que ve: "Mai podia pensar que algun dia Andalusia estigués manada per la dreta". Justo Molinero també creu que tindrà una influència important en els resultats electorals l'abstenció: "Com que no estan contents amb qui està manant, el millor és no anar a votar".