Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Toni Cantó: "S'han de normalitzar els governs amb Vox"

  • Cantó defensa que "prohibint l'espanyol" s'empobreix a la ciutadania, perquè és una "eina per crear riquesa i llocs de treball"
  • Toni Cantó: "S'han de normalitzar els governs de coalició amb Vox. Vox és bo per a Espanya"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Toni Cantó: "S'han de normalitzar els governs amb Vox"

El director de l'Oficina de l'Espanyol a la Comunitat de Madrid, Toni Cantó, defensa a Vox com a partit constitucionalista i creu que s'ha d'anar normalitzant que pugui governar amb PP per treure el PSOE dels governs: "S'han de normalitzar els governs amb Vox. Vox és bo per a Espanya". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Cantó no creu que hi hagi un fenomen d'extrema dreta a Espanya: "Existeix l'extrema esquerra, la CUP, Podemos o ERC i els del 3%". Toni Cantó diu que s'està demonitzant a Vox mentre està demostrant que on governa "no passa res": "Si el PSOE creu que el perill és Vox, que els deixi governar.  A Castella i Lleó governen i no passa res".

"Santiago Abascal és un home bo"

L'exdiputat d'UPyD diu que s'ha reunit diverses vegades amb Santiago Abascal i "és un home bo" al que li va tocar viure el pitjor al País Basc: "No entenc que alguns catalans es fotografiïn amb dirigents abertzales i ho normalitzin". Cantó s'ha mostrat partidari de limitar la presència dels partits nacionalistes si no superen el 5%: "que no decideixin al Congrés què fer a Espanya i deixar-los l'espai de representació al Senat".

"Catalunya està empobrint als ciutadans"

Toni Cantó afirma que són els nacionalistes el que ataquen l'espanyol i els que impedeixen que es pugui educar en espanyol. Cantó creu que el retrocés del català es deu a l'atac "de la societat nacionalista" a les famílies que volen educar els seus fills en la seva llengua materna: "Demanem un 25%, no demanem ni la meitat". El director de l'Oficina de l'Espanyol defensa que "prohibint l'espanyol a Catalunya" s'empobreix a la ciutadania, perquè és "una eina per crear riquesa i llocs de treball".

Cantó critica a TV3 per "treballar en contra del 50% de la societat" i de fer entrevistes "indecents" i posa l'exemple d'una entrevista a Arnaldo Otogui. Toni Cantó acusa la Corporació de ser una televisió "política" i diu que està a favor que les cadenes de televisió públiques promoguin la llengua i el sector audiovisual.

"Em sembla increïble que quedin socialistes i comunistes"

Toni Cantó ens parla del seu llibre 'De joven fui de izquierdas pero luego maduré' i es defensa dels qui el critiquen per aquesta evolució: "Reivindico que evolucionar no és dolent, pot ser bo". Cantó diu que avui en dia, el que li sembla "increïble", és que continuï havent-hi socialistes o comunistes després de la "corrupció, pobresa i mort que han generat aquests règims".