Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Dolors Feliu: "Les paraules de Rufián no són tan insignificants"

  • La presidenta de l'ANC creu que no s'està obtenint el resultat que esperaven d'aquesta via per resoldre el conflicte polític
  • Dolors Feliu critica l'acord del Parlament pel català a l'escola: "És una política contra direcció"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Dolors Feliu: "Les paraules de Rufián no són tan insignificants"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, qualifica de "lamentables" les paraules de Gabriel Rufián sobre les seves declaracions contra els dirigents de Junts per haver titllat de "tarat" Puigdemont per declarar la independència: "No són tan insignificants com podríem pensar. Ens ensenya què està pensant". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Feliu s'ha mostrat dolguda perquè creu que no només ho pensa el polític català d'Esquerra sinó que pot anar més enllà: "Pot ser que hi ha gent que ho pensi perquè no es va fer efectiva, però no estic segura que els provoqui tan despreci. Es tracta amb respecte".

Feliu considera que més enllà de la manca de respecte de les paraules de Rufián, el fet posa en qüestió que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vulgui fer la independència: "O que Gabriel Rufian la vulgui, rient, de manera ofensiva. Després pot posar-hi excuses".

"S'ha de defensar el català, sigui com sigui"

La líder independentista defensa que l'acord pel català a l'escola és "una política contra direcció" i no va en la línia d'un projecte per la independència. Feliu descarta fer concessions per buscar un consens amb partits com el PSC sobre la llengua: "Hi havia la idea de fer consens a tota costa, però hi ha coses que no... S'ha de defensar el català sigui com sigui".

Per la presidenta de l'ANC, la llengua que està en perill a Catalunya és el català i, creu que l'Estat vol potenciar el castellà: "La sentència del TSJC va per protegir el castellà quan el que està en perill és el català".

El diàleg "no està donant fruits"

Feliu considera que la via del diàleg per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat "no està donant fruits": "Hi hauria d'haver un projecte cap a la independència més enllà del que està sobre la taula". La presidenta de l'ANC assenyala a ERC per mantenir un diàleg amb el govern d’Espanya "on no es pot parlar de referèndum d’autodeterminació" i també retreu els pactes de Junts per Catalunya amb el PSC a la Diputació de Barcelona: "De paraules ja n’hem vist moltes, dues legislatures de paraules. Les paraules no són suficients".

"No està entre les meves prioritats reunir-me amb Aragonès"

La nova presidenta de l'ANC no té entre les seves prioritats reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Diu que no ha demanat de reunir-se amb ell i espera que sigui el president qui es vulgui reunir amb ella, però no li ho ha proposat: "No està entre les meves prioritats". Dolors Feliu creu que li correspondria a Pere Aragonès demanar veure's amb les entitats i diu que està disposada a reunir-s'hi: "Si ens crida hi anirem".