Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Eva Parera: "Estem en mans d'un Govern d'extrema dreta"

  • La presidenta de Valents assenyala ERC com a partit "profundament xenòfob amb l'espanyol"
  • Eva Parera descarta tornar a votar a Ada Colau: "No tornaré a fer 'un gest responsable' per deixar fora a ERC, perquè són el mateix"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Eva Parera: "Estem en mans d'un Govern d'extrema dreta"

La presidenta de Valents i candidata a l'alcaldia de Barcelona, Eva Parera, considera que Catalunya està governada per un "Govern d'extrema dreta". Creu que "els dos partits" de l'executiu català "han fet un cop d'estat". En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La2 i Ràdio 4, Parera ha assenyalat Esquerra Republicana de Catalunya com a partit "profundament xenòfob amb l'espanyol": "El meu propi Govern, per pensar com penso, diu que tinc un gen deficitari. Això no és normal".

La regidora a l'Ajuntament de Barcelona ha recordat que el Govern català ha estat condemnat per discriminar els agents de la Policia i la Guàrdia Civil pel retard en la vacunació de guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya.

"No aplicar la sentència del 25%, això no és extrema dreta?"

Eva Parera critica el Govern per no voler aplicar la sentència del 25% de castellà a l'escola: "Hi ha un govern que no vol aplicar una assignatura més en castellà a les aules".

Parera ha titllat el partit de Junts per Catalunya també d'extrema dreta perquè "ha demostrat actituds d'extrema dreta": "Ens diuen que els catalans som una raça superior? Això no és extrema dreta?".

"Per mi Vox no és extrema dreta"

Parera assegura que Vox és un partit constitucionalista i es mostra contrària de fer-li un cordó sanitari, com sí que defensava Manuel Valls: "Per mi Vox no és extrema dreta. Soc la primera d'oposar-me a un cordó sanitari a partits constitucionalistes". Parera diu que la pretensió de Vox d'acabar amb les autonomies és un posicionament polític i no s'han de perseguir les idees: "A mi em sorprèn molt parlar de si Vox és extrema dreta quan a Catalunya estem governats per un govern d'extrema dreta".

"No m'he penedit de votar Colau, el pitjor per la ciutat és Maragall"

Parera assegura no haver-se penedit de donar suport a l'alcaldessa Ada Colau, perquè diu que "el pitjor que li pot passar a la ciutat és Ernest Maragall". Tot i així, assegura que no tornaria a donar-li el seu suport : descarta tornar a votar a Ada Colau perquè considera que el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona i l'actual alcaldessa són el mateix: "Vaig fer un 'gest responsable' per deixar fora a Ernest Maragall i Ada Colau el posa dins de les decisions del govern".

Eva Parera posa d'exemple els incidents després de la sentència del Procés o per l'empresonament de Pablo Hasél: "Què hauria passat si ERC estigués al govern de Barcelona? Seria una irresponsabilitat deixar que Ernest Maragall governés la ciutat de Barcelona". La regidora qualifica els incidents de "kale borroka".

Amb relació a la dimissió de Manuel Valls, com a regidor a l'ajuntament de Barcelona, Parera s'ha mostrat entenedora amb la seva retirada: "Ell venia per intentar canviar les coses i em sembla lícit que torni a la política francesa".