Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Santi Rodríguez: "No volem participar en la fustigació de l'Església"

  • El secretari del PPC diu que no acusen Pedro Sánchez de robar, però volen saber on van els diners dels fons europeus
  • Santi Rodríguez: "Si s'ha d'aplicar un 155 educatiu per garantir el compliment de la sentència, que es faci"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Santi Rodríguez: "No volem participar en la fustigació de l'Església"

El secretari general del PP de Catalunya (PPC), Santi Rodríguez, demana investigar totes les agressions sexualsi no només les de l'Església catòlica i ha recordat que hi ha hagut casos a Mallorca o a València que no s'han volgut investigar. En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Rodríguez denuncia que alguns partits al Congrés de Diputats es "troben còmodes" en el senyalament de l'Església catòlica: "No volem participar en la fustigació de l'Església catòlica".

"No estem acusant de robar amb els fons europeus"

Santi Rodríguez puntualitza que el Partit Popular no està acusant Pedro Sánchez de "robar" amb el repartiment dels fons europeus: "Volem saber què es fa amb ells i si realment serveixen per al que han de servir". El líder popular català ha recordat el 'Pla E' de Zapatero i ha reclamat informació de com es pensen invertir els fons: "Pedro Sánchez no ha volgut crear una comissió pel seguiment dels 70.000 milions d'euros, ho ha hagut de fer del mateix PP".

"Si s'ha d'aplicar el 155 educatiu, que es faci"

El secretari general del PP de Catalunya veu amb bons ulls que es flexibilitzi la immersió lingüística a les escoles, com estaria plantejant el govern de la Generalitat: "La música sona bé, caldrà veure la lletra". Rodríguez diu que a la pràctica estan veient accions i actituds en contra de la flexibilització que apunta l'esperit de la llei vigent.

Santi Rodríguez recorda que les competències educatives són de l'Estat i demana "cap" a la Generalitat per evitar un '155 educatiu', però no descarta que s'hagi de posar en marxa per tal que s'apliquin les decisions judicials: "Si s'ha d'aplicar el 155 per garantir el compliment de la sentència, que es faci".

No veu viable el suport a la reforma laboral

Santi Rodríguez descarta que el PP s'abstingui a última hora en l'aprovació de la reforma laboral: "És criticada per part dels empresaris. Entre ells, Foment". El secretari general del PP de Catalunya diu que "més enllà de demanar el vot" el govern de coalició no ha tingut la voluntat de compartir amb el PP els objectius de la reforma.

Rodríguez afirma que la modificació de la norma deixarà "pràcticament senceres" les normes del 2010 i 2012 tret d'algunes modificacions "que el que fan és empitjorar-la".