Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pisarello: "Seria un drama aprovar la reforma laboral amb els vots de la dreta"

  • El diputat d'En Comú Podem reclama veu pròpia per Europa i diu que l’OTAN defensa prioritàriament els interessos dels EUA
  • Gerardo Pisarello assenyala que Agbar està darrere de la querella contra l'alcaldessa Colau
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Gerardo Pisarello: "Aprovar la reforma amb la dreta seria un drama"

El diputat d'En Comú Podem i secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, ha defensat aprovar la reforma laboral: "Hi ha coses que es poden introduir a través d'altres normes". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Pisarello argumenta que aprovar la reforma laboral amb els vots de la dreta "seria un drama" i recorda que és un acord a tres, el govern, una part de la CEOE i els sindicats majoritaris: "Necessitem que entri en vigor ja. S’ha anat més lluny del que es podia".

"Seria una hipocresia que Ciutadans ho aprovés"

Gerardo Pisarello diu que amb la reforma serà més difícil un excés de contractes temporals o algun dels tipus d'acomiadament: "Seria una hipocresia que Ciutadans ho aprovés perquè estaven d'acord amb la motxilla austríaca". Pisarelo diu que encara negocien amb Esquerra i que esperen arribar a un acord: "No contemplo que Esquerra hi voti en contra, el vincle natural d'ERC és amb UGT, té presència a CCOO, no és la reforma de Yolanda Díaz, és de tres".

"Una querella 'sense fonament' contra Ada Colau"

Amb relació a la querella contra l'alcaldessa Ada Colau, Gerado Pisarello assenyala que la multinacional de l'aigua Agbar estaria darrere de la querella: "Fan servir la querella per aturar governs escollits per la ciutadania". Pisarello recorda que ja s'han presentat 10 querelles i que les 10 han estat arxivades. El diputat d'En Comú Podem pensa que es podria plantejar un canvi en la literalitat del codi ètic de Barcelona en Comú, per evitar que s'empri amb altres finalitats: "Ens l'hem autoimposat per evitar que un càrrec públic s'enriqueixi o que es financi a un partit polític".

"Europa ha de ternir una veu pròpia"

Gerardo Pisarello diu que les primeres declaracions de la ministra de Defensa van encendre una llum d'alarma: "Alguns tics del PSOE i de la ministra de Defensa els van recordar al furor bel·licista de l'Aznar" i reclama una desescalada del conflicte a Ucraïna. Pisarelllo afegeix que cal un nou marc de seguretat per Europa i ha recordat que l'OTAN no defensa els drets humans i s'ha convertit en una organització que defensa fonamentalment els interessos dels Estats Units.