Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'Any

Ràdio 4 lliura el premi Disc Català de l'Any a Porto Bello per l'àlbum 'L'ull de la tempesta'

  • El grup donar les gràcies a la gent que hi ha darrere del grup, "gent que va estar des del primer moment, des de que Porto Bello encara era un projecte i ja va apostar per nosaltres"

Per
Foto de família a l'escenari del grup Porto Bello amb el guardó del premi Disc Català de Ràdio 4 2019
Porto Bello amb Vicenç Sanclemente, Miquel Cuaranta i Joan Arenyes.

Ahir al vespre va tenir lloc la festa de lliurament del premi Disc Català de l'Any, que es va entregar al grup Porto Bello per 'L'ull de la tempesta', considerat pels oients de Ràdio 4 el millor disc editat en català durant el 2019. L'acte a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, va estar conduït per Joan Arenyes, director de 'Catalunya Exprés Magazine' i organitzador del premi.

El director de l'Institut Català d'Empreses Culturals, Miquel Curanta va ser l'encarregat de lliurar el guardó a Porto Bello juntament amb el director de Ràdio 4 Vicenç Sanclemente.

Vicenç Sanclemente va agrair als oients per participar en la votació i va reafirmar el compromís de Ràdio 4 per la música.

Per la seva banda, Miquel Curanta va explicar el suport del govern a la música en viu i als artistes emergents: "Si tots plegats ens creiem això de la música del nostre país, si tots plegats ens creiem això de la música en directe, el mínim que podem fer des del govern és donar-li suport i donar suport a iniciatives com aquest Disc Català de l'Any".

Porto Bello va voler recordar i donar les gràcies a la gent que hi ha darrere del grup, "gent que va estar des del primer moment, des de que Porto Bello encara era un projecte i ja va apostar per nosaltres". També va donar les gràcies "a Ràdio 4 per donar suport i visibilitat a la música d'aquest país" i al públic per votar-los.

L'acte del lliurament del premi va començar amb la música en directe de Maria Jacobs i va acabar amb un concert dels guanyadors.

El director de 'Catalunya Exprés Magazine', programa de Ràdio 4 organitzador de l'acte, Joan Arenyes va ser el mestre de cerimònies. Ràdio 4 va retransmetre en directe la festa de lliurament dels premis des de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm a Barcelona.

Un premi històric

El premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Obeses.

L'última edició la va guanyar el grup Els Catarres amb l'àlbum 'Tots els meus principis'.

RTVE

anterior siguiente