Enlaces accesibilidad

Els ferris entre Eivissa i Formentera només podran sortir cada 15 minuts

  • Amb la nova normativa el trànsit marítim es reduirà gairebé un 40%
  • És una de les rutes marítimes més saturades durant l'estiu

Por
Ferris entre Eivissa i Formentera

Durant l'estiu la ruta marítima entre Eivissa i Formentera és una de les més saturades de tota la Mediterrània. Durant la temporada alta del 2019 es feien uns 160 trajectes diaris. Enguany es limitarà la circulació de ferris. Segons la patronal, el trànsit marítim es reduirà gairebé un 40%.

Zones restringides

L'any 2019 es feien unes 160 rotacions diàries i amb la nova ordenança es calcula que no passaran de 100

Aquest estiu els ferris de línia hauran de fer les maniobres d'un en un als ports de la Savina i al d'Eivissa. Rafael Cardona, portaveu d'APEAM (Associació Patronal d'Empresaris d'Activitats Marítimes) explica que amb la normativa "s'evita la simultaneïtat d'entrar dins una zona determinada del port de Vila i del de la Sabina de més d'una embarcació a la vegada" Un canvi que permetrà augmentar la seguretat a la zona.

L'objectiu: augmentar la seguretat i reduir la saturació

Les embarcacions només podran entrar d'un en un a les zones restringides

Un dels objectius és evitar que la imatge de saturació al moll es torni a repetir. Una vegada la normativa s'hagi publicat al BOE, previsiblement al mes de maig, només podrà sortir 1 ferri cada 15 minuts. Hi haurà manco trajectes i els ferris aniran més carregats.

Rafael Cardona, portaveu de la patronal de les navilieres, explica que la reducció de trajectes serà considerable: "Segons fonts de l'autoritat portuària l'any 2019 es feien unes 160 rotacions diàries i amb la nova ordenança es calcula que no passaran de 100". Les navilieres asseguren que els formenters tenen garantit el servei.