Enlaces accesibilidad
Tenis

Nadal, sobre posar el seu nom a l'Aeroport de Palma: "Estaria encantat"

  • L'Ajuntament de Palma diu que és un debat que s'ha d'obrir junt amb altres candidats
  • L'operació podria tenir un cost aproximat de 500 mil euros i la darrera paraula la té Transports

Por
Muntatge de com quedaria la fatxada de l'Aeroport de Palma amb el canvi de nom
Muntatge de com quedaria la fatxada de l'Aeroport de Palma amb el canvi de nom

Podria l'Aeroport de Palma passar a anomenar-se 'Rafel Nadal'? És la pregunta que ha sorgit aquests dies després que el manacorí es convertís en el tenista masculí amb més Grands Slams de la història del Tenis.

D'on sorgeix?

La proposta ha partit de Sebastià Muntaner, un arquitecte aficionat del manacorí qui ha impulsat una campanya de signatures a través del web Change.org després de veure la final l'Obert d'Austràlia. "Diumenge amb l'emoció del triomf ho estàvem comentant en un grup de WhatsApp i en un atac d'eufòria vam dir de fer-li un homenatge i que en Rafa tengués el seu nom a l'aeroport", ha explicat a l'Informatiu Balear.

Encantat de la vida i seria tot un honor

En roda de premsa i recent aterrat a Mallorca Nadal va assegurar que no tenia una opinió determinada, però si així ho decidien els responsables competencials, ell estaria "encantat de la vida i seria tot un honor".

S'obre un debat

És un debat que cal fer, hi ha diversos noms possibles i Rafa Nadal és un d'ells

José Hila, el batle de Palma, ha assegurat que és un debat que es pot plantejar. "Es podria aprofitar per a posar el nom de la ciutat que és Palma i no Palma de Mallorca. I si ha de venir acompanyat d'un altre nom és un debat que cal fer, hi ha diversos noms possibles i Rafa Nadal és un d'ells". Per part de l'Executiu autonòmic la presidenta, Francina Armengol, també veu amb bons ulls la proposta. "És un gran ambaixador de les nostres Illes", ha admès.

500.000 euros

La idea de canviar el nom a l'Aeroport principal de les Illes podria tenir un cost aproximat de 500.000 euros. Altres aeroports, a banda del de Madrid i Barcelona, com el de Granada nomenat Garcia Lorca o el de Cantàbria, Seve Ballesteros, ja ho han duit a terme abans. La darrera paraula, en qualsevol cas, la tendran AENA i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.