Enlaces accesibilidad

El Pla de Xoc contra els taxis pirata es reforça per evitar l'intrusisme

  • Des del mes d'abril al d'octubre es faran 122 inspeccions aleatòries als aeroports de Mallorca i d'Eivissa
  • Ja s'ha detectat un cas d'un vehicle que carregava turistes a Son Santjoan de forma irregular

Por
El sector del taxi es prepara per a la temporada turística
El sector del taxi es prepara per a la temporada turística

A partir del dia 1 d'abril comença l'aplicació del nou Pla de xoc contra l'Intrusisme en el Sector del Transport per a aquesta nova temporada 2022, elaborat per la conselleria de Mobilitat i Habitatge. Un pla que té el suport del sector del taxi, segons ha manifestat el president de l'Agrupació Empresarial del Taxi de Balears, Antoni Bauzá, en sortir de la reunió que ha mantingut la Comissió contra l'Intrusisme.

Els aeroports de Palma i Eivissa, punts neuràlgics

Les actuacions es duran a terme principalment als aeroports de Palma i Eivissa.

En el cas de l'aeroport de Son Sant Joan hi ha programades per a aquest 2022 fins a 122 actuacions per part de la Inspecció de Transports . Per tal d'actuar de la forma més coordinada possible s'ha sol·licitat la col·laboració de la Guàrdia Civil, la policia local i AENA.

S'actuarà entre els mesos d'abril i d'octubre. Els controls seran prestats per dispositius d'un, dos o fins a quatre agents, en funció de la disponibilitat i de les tasques de control per fer. Alguns dels dispositius inclouran agents de paisà a la terminal d'arribades per poder detectar l'activitat de transports il·legals i acreditar possibles captacions de clients in situ .

L'actuació de control es dirigirà a vehicles que duguin a terme transport públic de viatgers sense autorització, també a les empreses de transport públic discrecional de viatgers amb autocar i als vehicles d'arrendament amb conductor.

Entre els objectius principals dels controls, detectar persones i vehicles que puguin dur a terme serveis de transports de viatgers sense autorització, evitar la captació de clients sense contractació prèvia a la terminal per part d'empreses de minibús, controlar els vehicles VTC i els taxi de la part forana i els de Palma.

En el cas de l'aeroport d'Eivissa es durà a terme la mateixa tasca de control. Aquí als inspectors de la conselleria, a la policia local de Sant Josep i als efectius de la Guàrdia Civil s'hi afegiran els inspectors que depenen del Consell Insular d'Eivissa.

Els conductors no han de descarregar ni carregar els camions

Pel que fa a les inspeccions al transport de mercaderies, es mantindran periòdicament controls conjunts amb la Guàrdia Civil i les policies locals a tota la xarxa de carreteres de l'illa de Mallorca, amb especial atenció al port de Palma i als polígons industrials. Es farà especial incidència en la comprovació de l'autorització dels vehicles, les relacions laborals dels conductors, i el compliment de la normativa de temps de conducció i descans.

A més, el nou Reial decret llei de mesures per a la millora de la sostenibilitat del transport de mercaderies per carretera i del funcionament de la cadena logística, incorpora la prohibició de participar els conductors en les operacions de càrrega i descàrrega de les mercaderies dels seus vehicles i els inspectors comprovaran que s'està complint de manera efectiva i els conductors no participen en les operacions de càrrega i descàrrega de la mercaderia.