Enlaces accesibilidad

La UIB comptarà amb un nou grau de Ciències Marines al 2023

  • El Ministeri d'Universitats vol dedicar per llei un 1% del PIB a finançar les universitats
  • Quant a les crítiques d'associacions LGTBI, assegura que la universitat ha de ser "espai de debat"

Por
El ministre d'Universitats juntament amb el Conseller d'Universitats i el Secretari Autonòmic d'Universitat
El ministre d'Universitats juntament amb el Conseller d'Universitats i el Secretari Autonòmic d'Universitat

Durant la primera visita del ministre d'Universitats, Joan Subirats, a les Illes Balears des que fou nomenat, s'ha avançat un compromís. Ha assegurat Subirats que el Ministeri "està treballant perquè el Projecte de Llei del Sistema Universitari incorpori un 1% del PIB a finançar les universitats".

Avui horabaixa s'ha reunit amb el conseller d'Universitat, Miquel Company, i altres membres del seu equip per explicar-los els detalls i les actuals polítiques universitàries.

Millor recerca i nous graus

Després de la reunió, el conseller d'Universitat ha declarat que els dos governs han coincidit en la necessitat de reforçar les infraestructures i finançament de la UIB. En aquest sentit, esperen avançar en accions conjuntes com millores en la recerca i la incorporació de nous graus com els anunciats de Cències Marines o Enginyeria informàtica a Menorca, per l'any 2023.

Polèmica LGTBI

Qualsevol opinió pot ser escoltada i mereix ser discutida i confrontar idees i opinions

Preguntat per la polèmica sobre una conferència que faran demà a la UIB dos psicòlegs sota el títol 'Ningú neix en un cos equivocat: èxit i misèria de la identitat de gènere' i les crítiques d'estudiants de la UIB per la seva celebració, el ministre s'ha mostrat a favor de la llibertat d'expressió. "Jo crec que la Universitat en principi és un espai de pensament crític, debat i controvèrsia. Qualsevol opinió pot ser escoltada i mereix ser discutida i confrontar idees i opinions", ha afirmat.

Diverses associacions LGTBI, entre les quals es troben Balears Diversa i la Plataforma Trans, han convocat per demà una concentració davant la Facultat d'Educació de la UIB per censurar l'acte i rebutjar el que, asseguren, és un discurs d'odi.

Sense calefacció

Segur que ara que ve la primavera les coses milloren

Subirats també ha volgut llevar ferro sobre la manca de calefacció a la UIB, després que la universitat anunciés que l'apagava a causa de l'alt cost de l'energia. "Molta calor no feia a l'aula a la qual estàvem. Pel que m'ha comentat el rector, era una situació que obligava a prendre aquesta mesura. Segur que ara que ve la primavera les coses milloren", ha conclòs.