Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi 2022

Premis RNE Sant Jordi 2022 de cinematografia

  • La 66a edició dels Premis RNE Sant Jordi escull la pel·lícula 'El amor en su lugar' com a millor pel·lícula espanyola
  • Javier Bardem recollirà el premi a millor actor espanyol i Tamara Casellas el de millor actriu espanyola
  • Els oients de Ràdio 4 podran votar les "Roses de Sant Jordi" a través de la pàgina web de Ràdio 4

Per
Días de CIne - El amor en su lugar

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquesta setmana els guardonats de la 66a edició que entrega RNE Catalunya destacant la pel·lícula 'El amor en su lugar', dirigida per Rodrigo Cortés, com la millor pel·lícula espanyola. La presidenta del jurat, Conxita Casanovas, ens parla del film guardonat al Cafè d'Idees, una pel·lícula que diu és "una filigrana" que recomana molt i destaca el talent del seu director Rodrigo Cortés.

Javier Bardem i Tamara Casellas millors actors espanyols

Els Guardons RNE Sant Jordi també han premiat el treball de Javier Bardem com a millor actor espanyol per 'El buen patrón', pel·lícula participada per RTVE, i l'actiu, Tamara Casellas, ha estat reconeguda com a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Ama'. El film 'Tres' dirigit per Juanjo Giménez, i també participada per RTVE, ha estat considerat com la millor òpera prima. En l'apartat internacional, el premi a millor pel·lícula estrangera ha estat per 'Quo vadis Aida', de Jasmila Zbanic i els actors Benedict Cumberbatch, per 'El poder del perro' i Ariana DeBose, per 'West Side Story' rebran els guardons a millor actor i a millor actriu estrangers.

Novetats als Premis Roses de Sant Jordi

Una de les novetats d'aquest 2022 és que RTVE establirà un sistema de vot digital a través de la pàgina web de Ràdio 4 per facilitar la votació als oients de Ràdio 4 i que així puguin escollir amb més facilitat els guardonats amb les populars 'Roses de Sant Jordi'. En aquest enllaç es poden consultar les bases dels Premis. Els guardons Sant Jordi a la Trajectòria serà atorgat per RNE, i el Premi Sant Jordi a la Indústria l'atorgarà la Generalitat de Catalunya.

Les reaccions dels guanyadors als premis Sant Jordi 2022 | Conxita Casanovas

Un jurat equitatiu

Jurat Premis Sant Jordi Cinematografia 2022
Jurat Premis Sant Jordi Cinematografia 2022

Jurat Premis Sant Jordi Cinematografia 2022 Ràdio 4 - RTVE Catalunya

Els membres del jurat dels Premis Sant Jordi RNE de Cinematografia 2022 són ​Oti Rodríguez Marchante del Diari ABC, Núria Vidal i Àlex Montoya de Cartellera de BTV, Astrid Messeguer de La Vanguardia, Jordi Picatoste, 'periodista freelance', Gerardo Sánchez, Joan Vila i Daniel Gómez de TVE i Yolanda Flores de RNE. Conxita Casanovas és la presidenta del Jurat i Daniel Gómez el secretari.

Els Premis d'aquesta 66a edició s'entregaran el 26 d'abril.